Jouluun kuuluu perinteisesti hedelmäkakku, jonka maku vain paranee ajan kanssa.
Sen voikin leipoa hyvissä ajoin ennen joulua.
Kakku kannattaa säilyttää vaikka folioon käärittynä jääkaapissa.
Tällä ohjeella olen jo monta vuotta tehnyt hedelmäkakun jouluksi.
Joulun HedelmäKakku
2,4 l vuoka
250 gr voita
250 gr sokeria
5 munaa
250 gr kuivattuja hedelmäkuutioita
0,5 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
300 gr Anni-Helenan kakkujauhoja
0,5 dl konjakkia, mantelilikööriä tai cointreauta
1.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet taikinan.
2.
Leikkaa kuivatut hedelmät pieniksi kuutioiksi.
3.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää hedelmäkuutiot jauhojen joukkoon.
4.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten voi-sokerivaahtoon.
Lisää samalla vähän hienoja vehnäjauhoja, niin taikina ei juoksetu.
5.
Lisää seokseen jauhot hedelmineen sekä mantelirouhe.
6.
Sekoita taikinaan lopuksi 1/2 dl mantelilikööriä.
7.
Kaada voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan, tasoita pinta.
Paista 175 asteessa n.1 tunti, pienennä lämpöä
loppuvaiheessa 160 asteeseen.
Kakun voi tässä vaiheessa peittää leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan liikaa.
Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Kakun pinnan voi halutessaan koristella valkosuklaaganachella ja koristerakeilla tai vaikka karpaloilla.
Kakku kannatta tehdä hyvissä ajoin ennen joulua, se on hyvin säilyva ja maku ehtii syventyä
Olen myös pakastanut koristellun kakun, koristeet ovat hyvin selvinneet pakastuksestakin.
♥
Pakkohan tätäkin on kokeilla. Pitikin huomenna hakea kaupasta varalle kakkujauhoja. Ostankin saman tien kaksi pussillista, jotta pääsen testaamaan tätäkin ohjetta.
VastaaPoistaTätä täytyy kokeilla. Tein yhden hedelmäkakun, eikä se oikein onnistunut. Nyt kokeilen tätä, jos onnistuisi paremmin.
VastaaPoista