Tämäkin ohje on peräisin äitini reseptivihosta vuosien takaa.
Sopii hyvin joulun makumaailmaan on taatusti makea kinuskisen kuorrutuksen ansiosta!
TAATELI-KOOKOSPIIRAKKA
vuoka n. 33x33 cm
250 gr kuivattuja pehmeitä taateleita3 dl vettä180 gr sokeria150 gr voita2 munaa375 gr Anni Helenan kakkujauhoja2 tl soodaa2 tl vaniljauutetta
kuorrutus:100 gr voita150 gr fariinisokeria0,75 dl kuohukermaa70 gr kookoshiutaleita
Mittaa vesi ja taatelit kattilaan ja keitä tasaiseksi kunnes taatelit pehmenevät.
Hienonna taatelit sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä.
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen taateliseoksen kanssa.
Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan
ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Sulata tällä välin voi kuorrutusta varten kattilassa ja lisää muut aineet, anna kiehua muutama minuutti.
Ota piirakka uunista, levitä kuorrute ja paista piirakkaa vielä n. 5 minuuttia uunin ylimmällä tasolla.
Leikkaa neliöiksi lämpimänä.
♥
Nam, tämä meni kokeiluun. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaOijoi...♥ Taatelikakun, toscapiirakan ja kookoksen suurena rakastajana tätä on aivan pakko kokeilla!
VastaaPoistaKuulostaapa herkulliselta. Pitää laitta muistiin ja kokeiluun. Kiitos ohjeesta <3
VastaaPoista