Tämän reseptin olen löytänyt jostain facebookin leivontaryhmästä,
muistaakseni alkuperäinen resepti on Merja Kainulaisen.
Reseptiä olen taas muokannut ja muuttanut ainemäärät sopiviksi
omiin vuokiini.
Tällä kertaa käytin rahkana Arlan Suklaa-appelsiinirahkaa
ja lisäsin taikinaan vielä appelsiinilikööriä.
Jouluinen säväys tuli näistä mausteista.
Jääkaapissa on odottamassa purkki Valion passionrahkaa ja pakastimesta löytyy passionpyreetä,
seuraavaksi meneekin tämä yhdistelmä kokeiluun.
Kakun makumaailmaa voi tosiaan vaihdella eri makuisilla rahkoilla.
Kakusta tulee aina ihanan kostea rahkan ja banaanin ansiosta.
Kaiken lisäksi kakku on helppo tehdä, kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään.
Kuvan kakun tein Nordic Waren 2,4 litran Vintage Star-vuokaan
BANAANIKAKKU
2,4 l vuoka
500 gr Anni Helenan kakkujauhoja
50 gr perunajauhoja
360 gr sokeria
1 tl suolaa
1,5 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 isoa kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
200 gr maustettua rahkaa
1,5 dl mantelimaitoa
200 gr voita sulatettuna
2 banaania
(0,5 dl mantelilikööriä tai cointreauta)
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata voi. Soseuta banaanit.
Vatkaa isossa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää voisula,
maitorahka, banaanisose, mantelimaito, sekä vaniljauute.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi.
Mausta halutessasi liköörillä.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 185 asteessa n. 50 minuuttia.
Kokeile kypsyyttä tikulla.
Anna levätä vuoassa n. 15 min. ennen kumoamista.
Päälle valutin suklaaganachea ja ripottelin lumihiutaleita.
Mainio ja maukas pikkujoulukakku!
♥
Kiitos ohjeesta, kuulostaa herkulliselta. Tätä täytyy kokeilla seuraavaksi, vähän vaihtelua helpolle maustekakulle.
VastaaPoista