tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mansikkakakku, paras ikinä






Mansikka-valkosuklaa-lime-kakku

pohja:
240 gr Digestive-keksejä
100 gr voita

täyte1:
200 gr maustamatonta tuorejuustoa
400 gr mansikoita
1 tlk Flora-vispiä
1 dl sokeria
1 rkl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
5 liivatelehteä
1 rkl mehua (soseutetuista mansikoista)

täyte 2:
150 gr valkosuklaata
1 tlk Flora-vispiä
3 dl vaniljajogurttia
3 limetin mehu
½ dl sokeria
1 rkl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
5 liivatelehteä
1 rkl vedellä laimennettua limetinmehua


Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu, hieman jäähdytetty voi.
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (24 cm) kokoinen pyöreä pala ja pane se vuoan pohjalle. 
Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille.
Pane pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.

Täyte 1:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Soseuta mansikat. 
Voit myös soseuttaa vain osan mansikoista ja kuutioida loput mansikat soseutettujen joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljauute,
lisää mansikat.
Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kiehautettuun mehuun.
Sekoita liivatelehdet hieman jäähtyneenä juusto-mansikkaseokseen.
Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen.
Kaada seos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään n. kahdeksi tunniksi.

Täyte 2:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Lisää jogurtin joukkoon limemehu, vähän jäähtynyt sulatettu suklaa
ja sokerit, sekoita hyvin.
Lisää seokseen limemehuun sulatetut liivatteet vähän jäähtyneinä.
Kaada mousse vuokaan mansikkatäytteen päälle ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Koristele mansikoilla.

Marja

8 kommenttia :

  1. Tämä vaikuttaa reseptiltä, joka voisi lukeutua sukusalaisuuksien joukkoon. Kiitos, kun tämän jaoit kanssamme. Huomenna tulee Tansaniasta Suomi-lomalla olevia sukulaisia kylään: tässä taitaisi olla sopiva tarjottava.
    Makean mansikkaista kesän jatkoa Sinulle, Marja!

    VastaaPoista
  2. Slurps :P Herkullisen näköinen on kakkusi!

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, onhan niin herkullinen:)

    VastaaPoista
  4. Hyväähän tuo oli, tein sitä tänään. Onhan siinä vähän enemmän väkertämistä kun on nuo kaks täytettä. Tuota mansikkatäytettä vois laittaa vaikka täytekakunkin väliin, oli niin hyvää.
    Suosittelen, tehkäähän toisetkin!
    Laitan omasta kakustani kuvan joku kerta blogiini niin linkitän ohjeen tähän sun sivulle.

    VastaaPoista
  5. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos ohjeesta ja jälleen kerran upeista kuvista :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥