Mustikat ovat nyt makoisimmillaan,
niitä riittää mustikka-juustokakkuunkin.
Mustikat ovat melko miedon makuisia.
Vähän kirpeyttä saadakseni käytin täytteeseen sitruunatuorejuustoa ja sitruunamehua.
Valkosuklaata tientenkin!
Mustikka-valkosuklaa-juustokakku
pohja
240 gr digestive-keksejä
100 gr sulatettua voita
täyte
200 gr valkosuklaata
2 tlk Flora-vispiä
1/2 dl sokeria
200 gr sitruunatuorejuustoa
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
500 gr mustikoita
1/2 dl vettä
kiille
4 dl mustikoita
1 dl vettä
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
Murskaa
keksit ja sekoita niihin sulatettu, hieman jäähdytetty voi.
Vuoraa irtopohjavuoan (26 cm) pohja leivinpaperilla.
Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille.
Pane
pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
täyte
Laita mustikat ja vesi kattilaan,
kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti, niin että mustikat soseutuvat.
Sauvasekoittimella pyöräyttämällä saat seoksesta tasaisen.
Anna seoksen jäähtyä kunnolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään kymmeneksi minuutiksi.
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä vähän aikaa.
Vaahdota Flora-vispi ja sokeri.
Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää siihen sitruunamehu.
Lisää sulatettu suklaa.
Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kiehautettuun sitruunamehuun.
Sekoita liivatelehdet hieman jäähtyneinä juustoseokseen.
Lisää vaahdotettu Flora-vispi kevysti nostellen.
Lisää viimeiseksi seokseen jäähtynyt mustikkasose.
Yritin saada kakkuun marmorimaisen kuvion, joten sekoitin
mustikkasosetta lisätessäni seosta mahdollisimman vähän.
Jos kakusta haluaa tasaisen värisen, silloin voi mustikkaseoksen lisätä
jo juustoseokseen ennen kuin seos yhdistetään Flora-vispi-vaahtoon.
Kaada seos keksipohjalle ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Kiille
Mittaa kattilaan mustikat, sokeri ja vesi.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 7-8 minuuttia,
niin että mustikoiden rakenne rikkoutuu.
Soseuta ja painele seos vielä siivilän läpi, että
saat mahdollisiman tasaisen seoksen.
Sekoita kuumaan seokseen liivatelehdet.
Anna jäähtyä n. 15 minuuttia
ja kaada kiille kakun päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Koristele tuoreilla mustikoilla tai pensasmustikoilla.
♥
Sitruuna varmaan sopii hyvin mustikkaan, voin kuvitella että tuo on superhyvää!
VastaaPoista