sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Mustikka-juustokakku

Mustikat ovat nyt makoisimmillaan,
niitä riittää mustikka-juustokakkuunkin.


Mustikat ovat melko miedon makuisia.
Vähän kirpeyttä saadakseni käytin täytteeseen sitruunatuorejuustoa ja sitruunamehua.
Valkosuklaata tientenkin!

Mustikka-valkosuklaa-juustokakku

pohja

240 gr digestive-keksejä
100 gr sulatettua voita


täyte

200 gr valkosuklaata
2 tlk Flora-vispiä
1/2 dl sokeria
200 gr sitruunatuorejuustoa
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

500 gr mustikoita
1/2 dl vettä


 kiille

4 dl mustikoita
1 dl vettä
1 dl sokeria
4 liivatelehteä




Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu, hieman jäähdytetty voi.
Vuoraa  irtopohjavuoan (26 cm) pohja leivinpaperilla.
 Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille.
Pane pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.


täyte
Laita mustikat ja vesi kattilaan,
kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti, niin että mustikat soseutuvat.
Sauvasekoittimella pyöräyttämällä saat seoksesta tasaisen.
Anna seoksen jäähtyä kunnolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään kymmeneksi minuutiksi.

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä vähän aikaa.
Vaahdota Flora-vispi ja sokeri.
Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää siihen sitruunamehu.
Lisää sulatettu suklaa.

Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kiehautettuun sitruunamehuun.
Sekoita liivatelehdet hieman jäähtyneinä juustoseokseen.
Lisää  vaahdotettu Flora-vispi kevysti nostellen.

Lisää viimeiseksi seokseen jäähtynyt mustikkasose.

Yritin saada kakkuun marmorimaisen kuvion, joten sekoitin
mustikkasosetta lisätessäni seosta mahdollisimman vähän.
Jos kakusta haluaa tasaisen värisen, silloin voi mustikkaseoksen lisätä
jo juustoseokseen ennen kuin seos yhdistetään Flora-vispi-vaahtoon.

Kaada seos keksipohjalle ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.


Kiille
Mittaa kattilaan mustikat, sokeri ja vesi.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 7-8 minuuttia,
niin että mustikoiden rakenne rikkoutuu.
Soseuta ja painele seos vielä siivilän läpi, että
saat mahdollisiman tasaisen seoksen.
Sekoita kuumaan seokseen liivatelehdet.
Anna jäähtyä n. 15 minuuttia
ja kaada kiille kakun päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Koristele tuoreilla mustikoilla tai pensasmustikoilla.



 ♥


Marja

1 kommentti :

  1. Sitruuna varmaan sopii hyvin mustikkaan, voin kuvitella että tuo on superhyvää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥