keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Pikakelaus

Pikakelaus viime vuodesta kuvakollaasien muodossa.
Kollaasien kokoaminen ei sujunut pikakelauksella.
Pari päivää meni aikaa.

Viime vuosi oli ihan hyvä vuosi.
Ei mitään erikoista.
Tammikuussa oltiin pohjoisessa.
Kevät oli yhtä hurmaava kuin aina.
Työ puutarhalla unelmatyötä.
Kesä oli sateinen.
Sadekesä auttoi tekemään päätöksen mansikanviljelyn lopettamisesta.
Helpotti!
Syksyllä käytiin Jäämerellä. Huippua!
Loppusyksy kului käsitöiden parissa ja myyjäisiin valmistautuessa.

Kollaasikuvat valittu vailla  mitään logiikkaa.























 













 Uutta Vuotta otettiin vastaan ihan kahdestaan.
Kuohuviiniä ja lohipiirakkaa.
Kissat viettivät illan mieluiten sängyn alla. Ressukat.


Kylmäsavohipiirakka oli tällä kertaa calzonevaikutteinen Vonkale.
Aikas lahna siitä tulikin! 
Niin hyvää kuitenkin!

Resepti löytyy tuosta alapuolella olevasta postauksesta.

Kuohuviini  kevyttä kuin kevään keiju

Mites tämä kuva on näin vino, vaikka vielä ei ole edes ensimmäistäkään pisaraa maistettu...


Uuden Vuoden kimppukin oli pöydässä.
Valkoista syreeniä, valkoisia ja vaaleanpunaisia ranunculuksia.
On se vieläkin, paitsi nuo asparagukset  ovat kissat jo pistelleet poskiinsa.






Juuri nyt on uunissa projekti näistä aineksista.
Jouluksi en ehtinyt tehdä saaristolaisleipää,
mutta nyt jo lupaavasti tuoksuu tuolla uunissa.....
Laitan kuvaa seuraavaan postaukseen, ellei syödä ennen kuin ehdin kuvata :)


Oikein kutkuttavaa keväänodotusta 
ja kiitos taas teille kaikille ihanille
Uuden Vuoden toivotuksista edellisessä postauksessa.

Nyt taas ehdin vastailla kommentteihinnekin ;)


Marja

22 kommenttia :

  1. Ihania kollaaseja! Hei, ois kiinnostavaa tietää, kuinka olet päätynyt puutarhalle? Oletko puutarhuri/hortonomi vai hyvin intohimoinen puutarhatonttu? :) Ja kauanko oot siellä ollut? Kukkeaa tätä vuotta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina, kiitos! Koulutukseni ei ole ollenkaan puutarha-alalta. Olen siis innokas puutarhahortoilija ainoastaan. Pankissa ja optikkoliikkeessä olen ollut ennen töissä. Vuorelan puutarha on ystäviemme yritys. Sinne päädyin kun jäin yli 20 vuotta sitten kotiin, kun meille tuli ensin Teekkari ja sitten 4 vuoden kuluttua vielä Artisti. Aluksi olin Vuorelassa kesäisin torimyyjänä, kun kierrettiin lähipaikkakuntien toreilla. Kun pojat tulivat isommiksi, aloin olla puutarhalla kevät-ja kesäsesonkien aikana. Miehen vanhemmilla on myös ollut puutarhatila, ensin kasvihuoneissa kausikukkia ja vihanneksia, myöhemmin avomaalla mansikkaa. Siellä "pääsi" myös puutarhatöihin aika täysipäiväisesti. Mansikkamaat sitten periytyivät minulle. Omassa puutarhassa olen aina tykännyt touhuta myös. "Sitähän sää kysyit!?"
      Oikein kukkaisaa kevättä ja kesää myös sinulle ja onnea uuteen työpaikkaasi.

      Poista
  2. Loistavat kollaasit taas kerran! Kiitos niistä!

    Ja ihanaa, että näin nyt myös tuon kimppusi, se oli juuri niin suloinen kuin kuvittelinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intianminttu, kiitos!
      Suloinen, joskin vähän riisuttu versio nyt jo on tuo kimppu ;)

      Poista
  3. Kiitos, kun näit vaivaa kollaasien tekemisessä. Niiden katselu teki hyvää.

    Kun päätitte jättää mansikan pois, onko tilalle tullut uusia suunnitelmia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkku, kiitos! Ihan kiva niitä kollaaseja oli koota, kun tuo ilmakin on taas niin synkkä.
      Ihan kokonaan emme vielä lopettaneet mansikkaa. Vuokrapellon sopimusta emme enää jatka, mutta parilla omalla lohkolla vielä pidetään mansikkaa, mutta yritetään pärjätä ihan omin voimin ensi kesänä. Toripaikkakin on vielä, käydään siellä myymässä, mitä saadaan kerättyä. Kotimyyntiä meillä ei enää ensi kesänä ole.
      Vadelmaa laitamme vähän lisää, tavallista ja syysvadelmaa. Mustaherukkapensaita ajattelimme myös istuttaa lisää.
      Marjapensaat ja vadelma vaativat paljon vähemmän työtä kuin mansikka, eikä niiden kanssa ole ihan niin säiden armoilla kuin mansikan.
      Työmäärää koetamme vähentää mahdollisimman paljon, 25 vuoden kesälomat ovat pitämättä. Niin monta kesää olemme viettäneet mansikkapellolla...

      Poista
  4. Kyllä ovat vaan niin kauniita kollaaseja;noista saisi oivat taulut.

    Aika-aikaansa kutakin hommaa;niinhän se menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, kiitos!
      Juu -mansikankasvatuksesta ainakin saa tarpeekseen 25 vuodessa-....

      Poista
  5. Ihastuttavia kuvakollaaseja jauhopusseja myöten.
    Siis henkäsin!

    Tuli mieleen tämä digitaalinen tieto. Onko kukaan ajatellut, että jos...
    se voi häipyä esim. suuren magneettisen muutoksen vuoksi jne.

    Mikä surku olisi, jos kaikki tämä häipyisi!!! Onkohan kukaan tehnyt blogiaan kirjaksi tai edes ajatellut sitä. Jo valokuva-albuninakin se olisi upea perinnemuisto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leila, kiitos!
      Näitä nettiavaruuden asioita en osaa edes ajatella. Kirjoittelen vaan blogiin...
      Kaikki valokuvani ovat kuitenkin hyvässä tallessa, myös ulkoisella kovalevyllä.
      Blogit varmasti kyllä kuvaavat hyvin juuri tätä aikakautta, muutaman kymmenen vuoden päästä olisivat kiintoisaa luettavaa.

      Poista
  6. Lämmin kiitos upeista kollaaseista. Mansikoiden viljelyn sijaan voisit ryhtyä julkaisemaan valokuviasi vaikkapa postikortteina tai tauluina, kuten Katja ehdotti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. between, kiitos sinulle!
      Kaikkea pientä puuhaa on jo suunnitteilla mansikankasvatuksen tilalle..

      Poista
  7. Ihanat kollaasit! Kun katselin, mielssä oli niin suvikumpu kuin lumikumpu, niin kauniita kuvia joka kuukaudelle.
    Tuota saaristolais leipää olen minäkin jo miettinty tekolistalle, on vain laiskuudesta johtuen siirtynyt aina vain eteenpäin, mutta joskus!
    Oikein mukavaa tätä alkanutta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mummeli, kiitos!
      Kiva kun on näitä vuodenaikojen vaihteluita, vaikka ihanin kuitenkin on kevät..
      Saaristolaisleipä on NIIN hyvää. Yksi leipä syötiin kuumana, heti kun sain pois uunista. Vaikka maku paraneekin vanhetessa, on kuumanakin melkein kuin kakkua!
      Leipominenkin on totaikinan kohottamiseen ja kypsennykseenkin kuluu ainakin 1,5 tuntia.
      Hyvää kuluvaa vuotta sinullekin!

      Poista
  8. Ihana kollaasisarja, noista vois tehdä almanakan:) Mukavaa päivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Askartelin itte, kiitos!
      Mukavaa päivää ja loppuvuotta sinullekin :)

      Poista
  9. Hieno on ollut sun kuvavuotes. Hienoja otoksia. Hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
  10. Upeita kuvakollaaseja. Taidokasta jälkeä.
    Olen kelaillut moneen kertaan kuukaudet ja huokaillut ja ihastellut. Jotenkin tuo helmikuu viehättää minua, niin kaunis luonto ja tuo kissan katse.....
    Kiitos lohipiirakan ohjeesta!
    -Ritva-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ritva, kiitos!
      On se talvikin kaunis, varsinkin Lapissa. Täällä etelässä useimmiten talvi on sellainen sohjoinen.

      Poista
  11. Oikein hyvää uutta vuotta Marja!!
    Ihastuttavat kollaasit. Sinulla on taito yhdistää värejä.
    Lohipiirakka oli varmasti herkullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina, kiitos ja hyvää alkanutta vuotta sinullekin!
      Juu, piirakka on hyvää jos tykkää lohesta ja Aurajuustosta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥