sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Pizza


Paras pizza  ikinä on itse tehty
 Pizzapohjan ohje on alunperin ruokala.netistä

Pohja
2 pellillistä

                                                              300- 350 gr durumvehnäjauhoja
                                                              11 gr kuivahiivaa ( 1 pss)
                                                              1 tl suolaa
                                                              2 rkl extra virgin oliiviöljyä
                                                              2,25 dl lämmintä vettä

Sekoita 300 gr jauhoista, hiiva ja suola keskenään. Lisää öljy ja vesi ja vaivaa taikinaa voimakkaasti,
kunnes se on kiinteä ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää loput jauhot, jos taikina tuntuu liian löysältä.
Anna kohota peitettynä n. puoli tuntia.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli kummastakin uunipellin kokoinen pizzapohja.
Kauli suoraan leivinpaperin päällä ja täytä pizza ennen kuin siirrät sen pellille.
Ellei satu omistamaan pizzakiveä, kannattaa pelti
 kuumentaa uunissa kuumaksi ja siirtää pizza suoraan kuumalle pellille,
näin pohjasta tulee rapeampi.


Paista 250 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.


Kodin Kuvalehdessä oli helppo tomaattikastikkeen ohje.
Taivaallisen hyvää.

Tomaattikastike 

Kahteen pizzaan tarvitaan

                                                          2 dl tomaattipyreetä ( itse käytin paseerattua tomaattia)
                                                          2 dl tomaattimurskaa
                                                          2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
                                                          1 ruukullinen tuoretta  basilikaa
                                                          2-3 tl pizzamaustetta
                                                        (käytin provencen yrttisekoitusta, kun oli pizzamauste loppu)
                                                          1 tl suolaa
                                                          ripaus mustapippuria
                                                         2 tl sokeria
                                                         ripaus valkosipulijauhetta, jos tykkää valkosipulista 

Pyöräytetään sauvasekoittimella tasaiseksi.

 

Täytteet jokainen valitsee tietenkin oman makunsa mukaan.
Meillä oli tänään aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, mozzarellaa, tuoreita tomaatteja.
Ja miehen puolella ananasta, hän ei syö oliiveja......


Kypsän pizzan pinnalle vielä rucolaa ja basilikan lehtiä.
Muutama hiutale sormisuolaa.
 Hyvää.

Marja

1 kommentti :

  1. No niin,nyt löytyi ohje tuohon pohjaankin. Kiitos siitä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥