perjantai 25. tammikuuta 2013

Tiikerikakku

Tällä ohjeella olen tehnyt tiikerikakkua aina.
Ainoa "kuivakakku", joka kelpasi pojillekin, kun he olivat pieniä.


Tiikerikakku

(2 litran kakkuvuokaan)
(isoon, 2,4 l vuokaan löytyy ohje täältä)

375 gr voita
3 dl sokeria
6 pientä munaa (tai 5 normaalikokoista)
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
6 dl kakkuvehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta
4 rkl kermaa



Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään.
Lisää seokseen kananmunat yksitellen hyvin vatkaten,
lisää samalla 1 rkl jauhoja/kananmuna, niin seos ei juoksetu.
Lisää seokseen vaniljasokeri ja leivinjauhe-vehnäjauhoseos.

Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja kerma.

Levitä kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa vuokaan.

Tämä taikinamäärä on juuri sopiva kahden ltran vuokaan.

 Painele lopuksi haarukalla taikinan päältä pohjaan asti .
Näin kerrokset sekoittuvat toisiinsa ja kakkuun muodostuu tiikerin raidat.
(Huom! tee vain yksi kierros kakun ympäri, etteivät taikinat sekoitu liikaa)


Kypsennä kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 tunti.





Marja

3 kommenttia :

  1. Sinä saat kaikista tekemistäsi herkuista myös silmänruokaa. Taidanpa kokeilla vaihteeksi tiikerikakkua sinun reseptilläsi.

    VastaaPoista
  2. Onpa kaunis! Minä en yleensä saa aikaan kuin yhden kaakaokerroksen kakun keskelle.

    VastaaPoista
  3. kiitos loistavasta ohjeesta! oli kyllä suussasulavaa jo taikinavaiheessa :) laitoin linkin myös omaan blogiini joka on ihan alkutaipaleella. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥