maanantai 1. tammikuuta 2018

Kevät alkaa!

Vuoden ensimmäiset tulppaanit.
Kerrotut, vaaleanpunaiset.

Tästä se kevät alkaa!

Kuten myös Suvikummun blogin 10-juhlavuosi!


Perinteistä pitää kuitenkin pitää kiinni ainakin jossain määrin.
Blogin vuoden esimmäinen postaus on hyvin usein ollut ruokapainotteinen.
Niin myös nyt.

Toinen perinteinen vuodenvaihteen juttu on ollut kuukausikollaasit menneen vuoden ajalta.
Nekin ovat työn alla. Valmistuvat lähipäivinä.

Uutta vuotta otettiin miehen kanssa vastaan Teehuoneella.
Riittävästi hyvää ruokaa ja skumppaa, niin se vuosi vaihtui mukavasti.

Teehuone on jo lähes täysin valmis, jotain ihan pikkujuttuja täytyy vielä hankkia.
Tältä siellä nyt näyttää:
Päivänvalolla saattaisi saada pikkasen laadukkaampia kuvia,
mutta kun sitä päivänvaloa ei juurikaan ole käytettävissä.


Perinteisiin palataksemme.
Ruoka.

Skumpat pysyivät näppärästi kylmänä Teehuoneen pionipenkissä.
Kuten näkyy, toinen pullo on jo käyty hakemassa sisälle.....

 Pihalla valmistuivat myös loimulohet.
Suoraan lautaselle tuosta laudalta.
 
Alkuruokana oli kylmäsavulohi-tähtitorttuja.
Näidenkin resepti pitää muistaa tallettaa tänne blogiin, muistiin itsellekin.
Kerrassaan herkullisia.
Alkupalan seuraksi skumppaa.
Kuten kaiken muunkin.
Loimulohen seuraksi tein perunasalaattia, klementiini-taatelisalaattia ja Aura-punajuuripaistosta.
Siemennäkkäriä ja Kivipellon Sailan reseptillä pestoa.


 
Kuumaa loimulohta voisi syödä vaikka joka päivä!

Jälkiruoaksi oli taateli-kookospiirakkaa itse tehdyn vaniljajäätelön kanssa
ja jälkkärin jälkkäriksi porkkanakakkua :)
 
 Taateli-kookospiirakka on oikea retroherkku, sitä tehtiin ainakin jo 70-luvulla.
Olin sen jo ihan unohtanut, kunnes yksi ystävä oli sitä tehnyt.
Löysin vielä reseptin laatikostani, jossa on vanhoja lehdistä leikattuja reseptejä
ajalta ennen tietokonetta ja googlea.
Laitan varmuuden vuoksi tuonkin reseptin vielä tänne blogiinkin talteen.

Näillä eväilllä selvittiin oikein mainiosti vuoden vaihtumisesta.


 Keittiön ikkunalla kukkivat vielä amaryllikset.
Tänä vuonna niitä on ollut ainakin kymmenen erilaista, 
ystävätkin tietävät, mikä on minun lempijoulukukkani.
Kukintaa on luvassa vielä pitkälle tammikuuhun, osa on välillä kasvattelemassa
uusia nuppujaan kodinhoitohuoneen ikkunalla.

 Oikein ihanaa tammikuuta sinulle ystäväni
ja voi niitä kevätajatuksiakin jo ihan hyvin herätellä!


Marja

29 kommenttia :

  1. Wautsi wau mitä uuden vuoden herkkuja. Ihanaa uutta vuotta Sinulle ❤

    VastaaPoista
  2. Ihanat tulppaanit ja mahtavat herkut. Onnellista uutta puutarhavuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virve; kiitos! Ihanaa uutta vuotta myös sinulle!

      Poista
  3. Olipa teillä ihanat vuodenvaihtumisjuhlat siellä upealla teehuoneella ja jälleen herkkuja, nam! Perinteistä täytyy pitää kiinni ilman muuta. Upeaa juhlavuotta...minullakin alkoi juhlavuosi. Kevät alkoi, tänään lähti maailmalle kaksi siementilausta alkupaloiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila; ihan kivat kekkerit oli kyllä 😉
      Tämä vuosi onkin meillä sitten yhtä juhlaa.
      Siementilaus on minullakin työn alla, ihan vielä en lähettänyt.....

      Poista
  4. Täällä on kyllä aina ihan parhaat eväät! Hyvää alkanutta juhlavuotta!

    VastaaPoista
  5. Voi, mitä herkkuja ja todella viihtyisät puitteet! Oikein onnellista ja ihanaa uutta vuotta sinulle!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiitu; kiitos😊
      Oikein ihanaa uutta vuotta myös sinulle!

      Poista
  6. Mahtavat puitteet ja herkulliset tarjoilut sekä vielä juhlavuoden alkupamaukset, mikä on aloittaessa uutta vuotta! Kaikkea hyvää sinulle kuluvaan vuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkku; kiios😊
      Hyvää tätä vuotta myös sinulle!

      Poista
  7. On siitä lumesta jotain käytännön hyötyäkin kun se pitää skumpat kylmänä. ;) Nuoskalumestahan voisi muotoilla vaikka minkälaisen coolerin... Ihania herkkuja jälleen, ihan samaa mieltä että loimulohta voisi syödä vaikka ainiaan, niin hyvää se on salaatin kera. Ihanaa uutta vuotta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linda; tuo taitaakin olla ainut hyvä puoli lumessa.....
      Loimuloheen ei kyllästy ikinä!
      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  8. Teehuanes näyttää tosi ihanalle. Siälä onki varmasti näi talavikaurella, mukavempi viättää juhulahetkiä ku kasvaris. Ja nua teirän herkut.....oi ja voi! Mukavaa vuaren alakua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Navettapiika; teehuone tosiaan lämpiää paljon nopeammin kuin kasvari, eikä se lämpö karkaakaan sieltä yhtä nopeasti kuin kasvarista.
      Kiitos samoin sinulle😊

      Poista
  9. Teehuone on ihanan tunnelmallinen. Herkut olivat viimeisen päälle syötävän näköisiä, ja amaryllikset olivat upeat. Ne ovat minunkin suosikkikukkiani jouluna. Hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tita; kiitos, teehuoneessa on oikein mukava aina välillä käydä retkellä.
      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  10. Kuinka ihania ruokajuttuja, vesi kielellä katselin, vaikka on tässä joulunpyhinä tullut mässäiltyä itsekin. Kiitos monipuolisesta blogista, seuraan sitä jatkuvasti, kirjoitat lämmöllä aiheistasi.Kukkien ystävänä kuvasi tuovat mieleen kevään ja kesän ihanuuden, toki kaikki vuodenajat ovat kauniita omalla tavallaan. Hyvää tätä vuotta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toini; kiitos sinulle, kiva jos viihdyt blogissani😊
      Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!

      Poista
  11. Voi miten ihana tuo sinun teehuoneesi <3 Kyllä siellä kelpasi varmasti herkutella :) Oikein hyvää uutta vuotta 2018 sinulle Marja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa; tuolla teehuoneessa ruoka jotenkin maistuu paremmalta😉.
      Hyvää tätä vuotta myös sinulle!

      Poista
  12. Oi, mitkä herkut! Oikein hyvää alkanutta kevättä sinulle! Minun kevääni alkaa kun perhe malttaa luopua joulukuusesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pauliina; kiitos ja kiitos samoin sinulle😊

      Poista
  13. Teehuone on ihanan viihtyisä paikka ja mitkä herkut! Oletko harkinnut omilla kuvilla höystetyn keittokirjan julkaisemista? Ruokasi ovat taatusti maukkaita, mutta sen lisäksi ne ovat myös silmänruokaa. Jaksat ja osaat koristaa ruoat aina taidolla.

    Kummallista, miten joulu jäi taakse ja ajatus siirtyi kevääseen ja puutarhaan, kuin taikaiskusta - hetkessä. En muista aiemmin näin tapahtuneen, mutta ehkä se johtuu tästä lumettomuudesta ja plusasteista.

    Upea yläbanneri, kerrassaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Between; no en kyllä ole yhtään harkinnut sellaista, tulisi kyllä aika ohut kirja siitä😄.
      Voi että, minulla kevät alkaa aina viimeistään tapaninpäivänä!
      Kiitos, bannerissa ollaankin jo kesässä😊

      Poista
    2. Lohdullista kuulla kevääsi alkavan tapaninpäivästä. Minua vähän pelottaa puhua joulun pois siivoamisesta, kun niin monien mielestä joulu jatkuu ja pitääkin jatkua loppiaiseen, tai mieluummin Nuuttiin saakka. Joulu on parasta ennen joulua ja aattona. Sen jälkeen voikin suunnata katseen tulevaan.

      Ja kyllä taatusti tulisi paksu keittokirja. Sitä selaisia kuola valuen ihania kuvia katsellen ja pohtien, minkä ohjeista seuraavaksi toteuttaisi.

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Leena; kiitos samoin sinulle! Tulethan kesällä teehuoneelle 10-kekkereille😊

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥