maanantai 15. helmikuuta 2016

Eilen ja tänään

Eilen ja tänään.
Tällä kertaa ei kiirehditä vielä tulevaan.
Kevääseen.
Edes unelmissa.

Ihan ensin.
Kiitos teille kaikille ystävänpäväterveisistä 

Ystävänpäivää vietettiin suorastaan ruhtinaallisesti! 
Kuohuviinin seurana minttusuklaa-vadelmakakkua

 Nyt kakku katosi niin nopeasti, että melkein en ehtinyt kuvaa saada.
Kuvassa vadelmat ja pensasmustikat ovat vielä ihan huurussa,
laiton ne suoraan pakastimesta kakun päälle.
Laitan postauksen loppuun reseptin.
Muistiin itseänikin varten.
Kakun tein periaatteella 'mitä-kaapista-löytyy'

Oikeaa ruokaakin meillä oli.
Nettiä selaillessa löytyy vaikka mitä hauskoja ja herkullisia ohjeita.
Eilen syötiin loimulohta ja paahdettuja porkkanoita sekä paahdettuja punasipulikukkia ja kaalisalaattia!
 
Hempeimmät ja ihanimmat ystävänpäivätulppaanit ikinä!


 
Tänään vielä kuvasin tulppuja uudelleen kun ne olivat entisestään muhkeutuneet.
Ruusa tunki itsensä kuvaan, onhan hän myös ihana ja muhkea!

  
  
Se kakkuresepti vielä.


Minttusuklaa-vadelmajuustokakku

n. 26 cm irtoreunaavuokaan

 pohja

240 gr digestive-keksejä
n. 1 dl  suklaa/Marianne-crushrouhetta
100 gr voita sulatettuna

suklaatäyte

150 gr tummaa (vadelma)leivontasuklaata
5 kpl  minibites-Pätkistä
1 rasia Viola vaniljatuorejuustoa
1,5 tlk Flora-vispiä
0,5 dl tomusokeria
2 rkl laimennettua sitruunamehua
4 liivatelehteä

vadelmatäyte

300 gr pakastevadelmia
0,5 sitruunan mehu
0,5 dl sokeria
1 rasia Philadelphia-juustoa
1,5 tkl Flora-vispiä
1 dl tomusokeria
5 liivatelehteä


Vuoraa irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla.
Laita reunakalvo reunoille.

Laita suklaatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 10 min)

Murskaa Digestivet, lisää suklaarouheet ja vähän jäähtynyt rasva.
Taputtele seos kevyesti irtoreunavuoan pohjalle.
Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Suklaatäyte
Sulata suklaa ja pätkikset vesihauteessa.

Vaahdota Flora-vispi ja tomusokeri keskenään pehmeäksi vaahdoksi.

Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi.

Kuumenna vedellä laimennettu sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen.

Anna sekä sulatetun suklaan, että liivateliuoksen jäähtyä kädenlämpöisiksi.

Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon ja lisää seokseen liivatteet.

Lisää viimeksi seokseen vatkattu Flora-vispi pienissä erissä kevyesti nostellen.

Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Vadelmatäyte
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Laita kattilaan pakastevadelmat, sokeri ja sitruunamehu.
Kuumenna seos lähes kiehuvaksi.
Paseeraa vadelmat siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään.

Sulata liivatteet kuumaan vadelmaseokseen ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

 Vatkaa keskenään kuohkeaksi vaahdoksi Philadelpia-juusto, tomusokeri ja Flora-vispi.

Lisää vaahtoon ohuena nauhana jäähtynyt vadelma-liivateseos.

Sekoittele vain kevyesti.

Kaada seos hyytyneen suklaatäytteen päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakkku vuoasta.
Koristele haluamallasi tavalla.


Halusin tähän kakkuun suklaisen pohjan,
mutta Oreoista tulee helposti liian kova ja tiivis pohja, jota on tosi hankala leikata.
Kaapista löytyi pussin pohjat sekä suklaa-, että Marianne-crushrouhetta.
Laitoin ne Digestivejen joukkoon. Ihan sopivasti tuli suklaisuutta.

Suklaatäytteeseen olisi voinut riittää 3 liivatelehtäkin,
sillä myös suklaa jähmettää täytettä.

Vadelmatäytteeseen käytin itse keräämiäni vadelmia, joten niitä ei tarvitse keittää.
Muista kuitenkin aina keittää ulkomaiset pakastevadelmat.

Liivatteet pitää sulattaa aina kuumaan nesteeseen,
liivateseos pitää kuitenkin malttaa jäähdyttää ennen
täyteseokseen lisäämistä.
Jos sen lisää liian kuumana, kerma ja juustot juoksettuvat ja
seoksesta tulee rakeista.



Aurinkoista ja linnunlauluista viikkoa sinulle!



Marja

36 kommenttia :

  1. Uuuuh...ihanuuksia ♥ Upeita tulppaaneita! Täällä ei kaupassa tuollaisia leikkokimppuja koskaan näe.

    VastaaPoista
  2. Huuuh, mikä ihanuus tuo suklaakakku, ooh ja kauniskin se on vielä! Niin ovat myös tulput, hienoja ja kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelakuu; kiitos :)
      Ei ole minullakaan ennen ollut noin mahtavia tulppuja!

      Poista
  3. Oih, mikä ihana kakku ♥ Kauniit kuvat ♥

    VastaaPoista
  4. Vaikka just söin mahan täyteen niin tuollaiset makeat ja suolaiset herkut uppoaisi kyllä helposti tähän päälle vielä:)

    VastaaPoista
  5. Tätä ohjetta olisin kaivannut lauantaina, kun etsin Ukkokullan synttäriksi sopivaa kakkuohjetta. Tein sitten sitruunaisen juustokakun. Nappaan tämän ohjeen seuraavaa kertaa varten. Käytin pohjassa oreo-keksejä ja siitä tuli tosiaankin vaikeasti leikattava. Hyvän makuinen kylläkin, mutta tarvittiin kakkulapiota jämäkämpää veistä. Ehdin jo miettiä, mikä meni vikaan, mutta nytpä sain vahvistuksen, ettei välttämättä mikään.
    Nämä sinun ruokaohjeesi ovat sitä tasoa, että voisit ilmoittautua seuraavaan Master chef-kisaan. Ja kuvat ovat jo sinällään oikeita herkkupläjäyksiä.
    Kiva, että leikkotulpuissakin alkaa olla valinnanvaraa moneen lähtöön. Ei siitä niin pitkä aika ole, kun kaupassa oli lähinnä kirkkaanpunaisia tulppuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Between; olen huomannut, että niistä oreoista tosiaan tulee tosi kova pohja. Digestivepohjakin kannatta aika kevyesti painella vuokaan, ettei siitä tule liian tiivistä.
      No heh! Kyllä mun taso ja taidot riittää suunnilleen siihen meidän Mummun Pilkkumiin :D
      Nuo tulput ovat kyllä harvinaisen upeita!

      Poista
  6. Hieno kakku ja todella kauniin väriset tulppaanit.

    VastaaPoista
  7. Oon täysin samaa miältä Betweenin kans. Mars Master chef-kisahan. Ihkut tulput!

    VastaaPoista
  8. Ihana kakku ja ihant tulput, mutta tuo pääruoka on jotain täydellistä luksusta. Paahdetut porkkanat, punasipulia samoin paahdettuna ja loimulohta ah ja voi.....samoin Ruusa ah ja voi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molley; kiitos :)
      Paahdetut juurekset ovat kyllä herkullisia!

      Poista
  9. Onpas Sinulla pirteä banneri ja nuo suloiset tassut ja valkoiset sukat niissä!

    Enpä yhtään ihmettele että herkut katoavat nopeasti, noin ihania kaikkia teit! Upeat tulput, runsaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila; keväisen kirpeää yritin löytää banneriin :)
      Kiitos :D

      Poista
  10. Suloiset tulppaanit - jotenkin pionimaiset!
    Herkullisen näköinen kakku ja maistuu varmaan taivaalliselta. Oreokeksejä en ole käyttänyt, mutta tehtyäni piparipohjaista täytekakkua, niin piparipohjaa ei meinannut saada mitenkään leikattua. Ehkäpä tuo suklaa sitten pehmentää. Tuota täytyy kyllä testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene; aika muhkeat tulppaaneiksi kyllä!
      Se keksipohja tulee helposti painettua liian tiiviiksi vuoan pohjalle. Olen huomannut, että pysyy leikattavana kun vain kevyesti painelee.

      Poista
  11. Kauniit tulppaanit ja oikea herkkukakkujen herkkukakku nam:-) Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  12. Ihanat kuvat ja kakku näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  13. Paahdetut juurekset on herkkua ja tuo sipulikukka niin kaunis! Tuollaisia täytyykin ens kerralla tehdä.
    Ruusa olisi saanut tulla etualalle.. niin nätti tyttö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila; hyvää talviruokaa. Sipulikukukka on niin helppo ja nopea, öljy-, viinietikka-, suola- ja mustapippuriseos vaan lohkotun punasipulin päälle ja 175 asteiseen uuniin 10 minuutiksi!
      Ruusa on seuraavassa postauksessa taatusti eturivissä:D

      Poista
  14. Upea kakku jälleen! Hyvää myöhästynyttä ystävänpäivää! Jännä tuo pohjan marianne crush. Sipulikukat on loistoidea. Minä niin inhoan ruoanlaittoa nykyisin kun lapset aina valittaa kaikesta mitä teen. No, onneksi edes makeat uppoavat heihin kuin veitsi voihin. Kauniin herkät tulppaanit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sametti Hortensia; kiitos ja kiitos samoin! Kaikki päivät ovat hyvien ystävien päiviä :)
      Niistä sipulikukista tulee hauskoja, tosi helposti ja nopeasti. Se on varmaan lasten tehtävä, valittaa kaikesta :D kyllä ne sitten isoina lopettaa valittamisen.....
      Mä niin tykkään noista tulpuista itsekin!

      Poista
  15. Voi tota kakkua! Paahdetut juurekset on munkin lemppari,en ole kyllä noin hienoja sipulikukkia tajunnut tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkko; (:
      Netistä löytyy vaikka mitä, kuten noiden sipulikukkien ohjekin!

      Poista
  16. En yhtään ihmettele, että kakku katosi parempiin suihin! Sinulla on kyllä blogimaailman parhaat kuvat, onnittelut siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilma; vadelma ei koskaan petä, varsinkaan kakuissa!
      Voi kiitos :)

      Poista
  17. Enpä ihmettele, että kakku teki kauppansa. Upea kakku ja juomakin sopivaa. Noita sipulikukkia pitääkin joskus kokeilla. Näyttävät hienolta. Liisa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥