tiistai 22. huhtikuuta 2014

Hyvää ja kaunista


Ällistyttävän lämmin ja kaunis pääsiäinen on vietetty.
Voidaan alkaa odottaa Vappua!

Pääsiäinen menikin työn merkeissä.
Eilen olin töissä neljä tuntia, joten
pääsiäisen kuohuviiniaamupala piti siirtää käytännön syistä iltapäivään....
Kuohuviinin ja kakun lisäksi siihen aikaan päivästä tarvittiin
jo jotain muutakin suuhunpantavaa.

Croissantteja mozzarella-tomaattitäytteellä
Kookospannacottaa ja aprikoosia


 suklaamunia
sangriaa
 hedelmäpaloja sangrian seuraksi
välillä espressoa ja suklaacroissantteja

kuohuviiniä
 tyrni-appelsiinijuustokakkua



 Mukavasti kului iltapäivä syödessä ja sangriaa ja kuohuviiniä siemaillessa

Sen jälkeen ei enää jaksanutkaan muuta, kuin tehdä pienen kierroksen kameran kanssa pihalla!
  
Viime päivien ostoksia
Työn alla olevaan uuteen havualueeseen on jo löytynyt
Kääpiöserbiankuusi (Picea omorika Karel),
joka kasvaa runsaan puolen metrin korkuiseksi,
vanhempana sen kasvutapa on tiheä ja pallomainen.
Kääpiömustakuusi (Picea mariana nana),
myös kääpiömustakuusen kasvutapa on leveän pallomainen,
korkeus n. 75 cm ja leveys runsaan metrin.
Hidaskasvuisia ovat molemmat, joten jokunen vuosi menee niitä palloja odotellessa.....
Sinilaakakataja (Juniperus horiz. Icee blue)

Sitten on tosiaan vielä ne kärhöt, niistä enemmän, kun saan istutettua ulos

Puutarhalta löytyy tänä vuonna myös helmipensasta ja huntukorpipaatsamaa,
hieno uusi punalehtinen koristekirsikka, kivoja koristeheiniäkin löytyy.
Uutuuksia ovat myös mansikkatomaatti ja herukkapensas, 
johon tulee samaan pensaaseen mustia, punaisia ja valkoisia herukoita.

mutta takaisin kotipihalle.....
Red Champagne-raparperit ilta-auringossa.
Victoriat ovat jo pidemmällä kasvussaan, joten vapuksi saadaan raparperipiirakkaa.

 narskun nuppu.....

 .... ja Ruusa ilta-auringossa

Olin eilen poissa kotoa vain neljä tuntia ja sinä aikana olivat
Katharinet avanneet nuppunsa!

Iris histrioides 'Katharine Hodgkin'

ensimmäinen lummetulppaanikin on avautunut!
Tulipa kaufmanniana Scarlet Baby



 Toivottavasti nyt ei tule LIIAN lämmintä jaksoa, että kevät ei mene ohi ihan yht´äkkiä!

Kohta on valmistauduttava töihinlähtöön,
työaikani on 11-19, juuri sopiva minulle aamu-uniselle :)


Hurmaavaa kevätviikkoa!


Marja

14 kommenttia :

  1. Onnistunut ja herkullisen näköinen ja varmaan myös maistuva "kuohuviiniaamupala."
    Toivotaan kaunista tätä viikkoa ja ei kovasti ilmojen viilenemistä.

    VastaaPoista
  2. Täydellisen herkullisia kuvia. Ja niin kesäinen pääsiäinen takana, että olis voinut juhannuksesti luulla :) Kivaa arkea vaihteeksi.

    VastaaPoista
  3. Todellakin herkkukuvia, niin kauniita ♥

    VastaaPoista
  4. Siellä on ollut luksusta aamiaisella. Ihania herkkuja!

    VastaaPoista
  5. Minä hankin myös kääpiöserbiankuusen. Ihan uusi tuttavuus minulle. Toivottavasti viihtyy metsänreunassa :O)

    Mukavaa ja aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Ihanan ja herkullisen näköinen juustokakku.
    Minäkin olen taas hankkinut havuja. Ne vaan on niin upeita ja kiitollisia kasvatettavia.
    Hyvää alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
  7. Hurmaavat kuvat ja tyylikkään näköiset tarjoilut, oi että!

    VastaaPoista
  8. Ihan tuli nälkä upeita ruokakuvia katsellessa.Croissant maistuisi nyt hyvältä ja tyrni-appesiinkakkua jälkkäriksi.
    Raparperit ovat sitten kuvauksellisia. Ne ovat oikeita voimakasveja ja kohta saa herkutella piirakalla ja raikkaalla mehulla.

    VastaaPoista
  9. Oi hyvä tavaton mitkä tarjoilut! Muutan teille täyshoitoon! :P Ei näemmä kannattaisi juuri kotoaan poistua, voi missata ratkaisevat hetket. Ehdotankin, että kevätvapaa tulisi pakolliseksi kaikille puutarhaihmisille!

    VastaaPoista
  10. Missä ihmeen välissä ehdit tehdä noita kaikkia herkkuja tarjoiluja? Ja kun ne vielä näyttävät siltä kuin olisivat huippukondiittorin käsialaa. Ihan herahti vesi kielelle! Minäkin hehkuttelin, kun näin työkaveriltani viime keväänä saamieni raparperijuurakoiden selvinneen ensimmäisestä talvestaan meillä mökillä. Lupasin hänelle, että teen hänelle niistä raparperipiirakan kiitokseksi, jos juurtuvat ja kasvavat. Taitaa olla piirakan valmistus edessä toukokuussa!

    VastaaPoista
  11. Vau,mitä herkkuja sinulla! Ihan vesi tuli kielelle!

    VastaaPoista
  12. Ihanko itse olet nuo kaikki syötävän herkullisen näköiset (!) syötävät tehnyt? Ja juuri kuten Intianminttu tuossa ihmetteli: missä välissä? Töissäkin ehdit, ja sitten vielä kuvaat ja kirjoitat meille... nukutko ollenkaan??

    Kiitos kuitenkin silmänilosta kaikin tavoin. Ihana postaus!

    VastaaPoista
  13. Aivan käsittämättömän hieno koristelu tyrnikakkusi päällä.

    VastaaPoista
  14. Kiitos teille kaikille ihanille kommenteistanne!
    Nyt on aika niin kortilla, että ei melkein ehdi kommentteihin vastata.
    Nuo meidän kaikki pääsiäissyömiset ovat tosi nopeita ja helppoja valmistaa. Juustokakun tekee todella nopeasti jääkaappiin hyytymään ja seuraavana päivänä sitten vaan kiehauttaa kiilteen ja kaataa siihen pääle hyytymään.
    Pannacotta tulee 10 minuutissa Valion kookoskermasta ja hyytelösokerista. Ihan itsekseen sen jälkeen hyytyy jääkaapissa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥