maanantai 14. huhtikuuta 2014

Eihän niitä ole kuin vain 20!

Minulla kevään eka työpäivä takana!
Oli niin mukava taas palata taimistolle!
Ruusan ilme on hieman paheksuva.
"Mitäs aamulla oli puhetta niistä ostoksista?"
Virallisen valvojan mielestä ostin ilmeisesti liian monta orvokkia.
Niitähän on ainoastaan 20.
Kahdesta uudesta kärhöstä en vielä edes maininnut mitään Ruusalle.....

Taimistolla riittää puuhaa ennen lauantain avajaisia!
Valtavasti puita, havuja ja pensaita täytyy saada omille paikoilleen.
Häkilllinen 3-palloisia pallotuijia.
Aikas hauskan näköinen.

 Kiinankatajia, rohtokatajia ja tyhjiä häkkejä....

 Pallotuijia ilman runkoa

Nämä ovat herttaisia uutuuksia taimistolla
Kääpiöhernesypressi, 
 ykkösvyöhykkeen kasvi, mutta minulla on pärjännyt omalla pihalla jo kolme talvea!

Vähän ehdin poiketa kasvihuoneisiinkin
Piippuköynnös availee jo lehtiään.


Taas uutuus!
Amppelihortensia

 Jokaisen oksan päässä on todellakin kukkanuput!

 tavallisia ruukkuhortensioita 

Lähikuvassa vielä niitä Ruusan paheksumia orvokkeja.
Tänä vuonna en ostanutkaan mitään hempeitä sinisiä, vaan vähän värikkäämpää tällä kertaa!
Orvokit ovat pienikukkaisia, Penny-lajiketta, vaikka kuvissa saattavat näyttää isoilta.
Kunhan muistan ostaa huomenna multaa, että saan istutettua nämä,
otan heistä vielä ryhmäkuvan.


 Nämä ruskeasävyiset ovat kaikki vähän erisävyisiä keskenään,
Deltini Copperfield


Vielä värikkäämpää,
Samba Radiance mixOmalla pihalla on sininen kevättähti auennut!

Kurjenmiekkakin pian....

 Jouluruusu

Muistakaa hankkia orvokit pääsiäiseksi!

Aurinkoista pääsiäisviikkoa!
Marja1

34 kommenttia :

 1. Voi että on kauniita orvokkeja. Täytyy mennä huomenissa katsomaan, ainakin Terrasta löytyy. Meilläpäin ei ole vielä varsinaisia puutarhamyymälöitä avattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. annekatariina; hyvä, jos jostain jo löytyy, pääsiäiseksi on mukava laittaa jo orvokit, kun on mukavaa säätäkin ennustettu. Minunkin työpaikalla on varsinaisesti avajaiset vasta lauantaina, kyllä se kevätsesonki on jo ihan alkamaisillaan....

   Poista
 2. Upeita nuo kolmipalloiset tuijat.Havut saavat aina sydämmeni sykähtämään. Ostin lauantaina Porvoossa käydessäni kaksi rungollista tuijaa, pari danicaa ja kääpiökuusen. En voi vastustaa kiusausta, havuhullu kun olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko; sinulla onkin niin ihanat havuistukset jo ennestään siellä pihallasi! Erilaisia ihania pikkuhavuja niiden tavallisten lisäksi löytyy minunkin työpaikaltani. Kaikenlaisia houkutuksia ;)

   Poista
 3. Aurinkoista pääsiäisviikkoa sullekin!
  Oi, oi nuo roosahtavat orvokit on ihanaisia!

  VastaaPoista
 4. Amppelihortensia, se näyttää ihanalta. Havut kaikki ovat nyt minun ihastukseni kohteena.
  Millainen on tuo amppelihortensia ja miten sitä hoidetaan, milloin kukkii ja mistähän sitä saisi.
  Hyvää pääsiäistä sinne.......ja eritoten kissoille myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molley; Amppelihortensia on hoidon suhteen aikalailla samanlainen kuin muutkin terassihortensiat. Puolivarjoinen kasvupaikka ja säännöllinen kastelu, juuristo ei saa kuivahtaa, mutta juuret eivät toisaalta saa olla liiassa märkyydessäkään. Koska siinä on runsaasti lehtiä ja kukkia, se vaatii kyllä tosi paljon sitä kastelua ja myös lannoitusta, että kukkanuput jaksavat kehittyä. Nuo on minun nähdäkseni ajoitettu aloittamaan kukinta äitienpäivän tienoilla, siitä se kukinta jatkuukin syksyyn asti. Uskoisin, että niitä olisi saatavissa erilaisissa kukkakaupoissa ja puutarhamyymälöissä viimeistäään juuri äitienpäivän tienoilla.
   Hyvää pääsiäistä sinullekin ja kissoillesi tietenkin myös!

   Poista
 5. Wau, mikä pallomainen amppelihortensia. Se oikein huutaa, että kokeile mua...kasvaako nuo oksat tuosta sitten alaspäin riippuviksi vai pysyykö se tuollaisena pallona?

  Hei, 20 orvokkiahan on todella kohtuullista, minullakaan ei ole vasta hankittuna kuin kaksi isoa sinililaa Turun messuilta, kaksi rimpsureunaista sinisävyistä Helsingin messuilta ja amppelipläjäys paikallisesta puutarhamyymälästä. Tuo määrähän suorastaan vaatii lisää orvokkihankintoja, mutta ensin pitäisi siivota parveke! Tyhjentää tuhottomasti kukkapurkkeja vanhasta mullasta, pestä ja siivota. Se on osa, josta parvekkeen hoidossa vähiten pidän ja jota vähiten odotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intianminttu; ne ovat tosiaan jo nyt aikas mahtavan kokoisia! Minun nähdäkseni sen pitäisi säilyä suht´koht pallomaisena, voivat ne oksat vähän taipua, kun niistä kukista tulee aikalailla suuret myös.
   20 on minustakin oikein kohtullista! Sinulla on selvästi vielä orvokkivajausta! Höh! miksi ei ole keksitty itsepuhdistuvia parvekkeita, kun kerran uunejakin on!?

   Poista
 6. Varmasti tuo amppelihortenssia on upean näköinen kukkiessaan.
  Kauniita orvokkeja, pitääkin muutama ostaa ennekuin omat taimet ehtii kukkimaan. Ovat ihan pikkusen myöhässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mummeli; kyllä se varmasti on valtava kukkapallo! Orvokit ovat niin suloisia ja aika edullisiakin kevätmielen tuojia!

   Poista
 7. Ei vitsit mikä ilme kissalla on! :D Mahtavan ilmeikäs katti.

  Tuo amppelihortensia oli aika muhkean näköinen, varmaan upea kukkiessaan. Nuo orvokitkin on ihania, aika erikoisen värisiä, itse en vielä ole tuollaisiin törmännytkään. On kyllä ihana kun puutarhamyymälöihin on nyt tullut kaikkea ihanaa. Minunkin pitäisi pestä parvekkeen viime vuotiset mullat ja ruukut kevään istutuksia varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elmeri; Ruusa on hyvin osallistuva katti. Ilmaisee sen myös ilmeillään....
   Meillä on töissä 19 eri väriä noita Penny-orvokkeja ja isokukalliset vielä lisäksi. Niitä ihan taviksiakin löytyy, mutta ostin nyt vähän erilaisia vaihteeksi.....

   Poista
 8. Ihana Ruusa!!
  Kivat orvokit valitsitkin :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä Ruusalla tosiaan on tuima ilme ;) Noi taimistokuvat on taas kiusallisia, ei millään malta odottaa että taimistot aukeavat. Amppelihortensia, joka kevät jotain uuutta??? Ikävä kyllä mulla vie hammas tämän kevään kasvirahastot, eivätkä riitäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mörökölli; hän yrittää välillä pitää minua aisoissa......
   Kyllä ne taimistot ovat jo ihan aukeamaisillaan :) No, voihan harmi sellaista hammasta!

   Poista
 10. Havukuvia katsellessani oikein tunnen viime kevään hartiajumin, kun top-paikan puutarhamyymälässä purettiin rekallinen havuja ja istutettiin ne altaisiin. Vettä satoi taivaan täydeltä! Isojen tuijien juuripaakut painoivat niin, että sai oikein keskittyä kaksi käsin nostamaan. En ollut moista työtä ennen tehnyt, mutta tykkäsin.

  Amppelihortensia kuulostaa kukkaisalta. Taidankin tänä vuonna hankkia sellaisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MINNA; sitäpä ei moni arvaakaan kuinka raskasta työ puutarhalla loppujen lopuksi onkaan ja tässä vaiheessa vuotta yleensä saadaan muutaman kerran myös räntää niskaan siellä ulkona puuhaillessa......
   Varmasti on niin kukikas kuin vain voi olla! Kastelun kanssa vaan täytyy olla huolellinen, siinä suhteessa vaativa kukkanen!

   Poista
 11. Voi mahtavaa, tuolla on vaikea pitää päätä kylmänä! Upeita nuo kolmipalloiset tuijat! Itse ostin juuri rungolliset 1-palloiset piharakennuksen ovenpieliä somistamaan, mutta noissa vasta olisi tyyliä! Houkutteleva on myös tuo amppelihortensia, kaikkea ne keksivät. Ja orvokkeja täytyy hieman haaliakin, ilman niitä ei kevät puutarhaan tule. Minäkin olen ostanut ja istutellut niitä ja lisää teksi mieli. Ruusa on mainio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria; olen jo luopunut yrityksestä pitää pää kylmänä, se kuitenkaan onnistu! Nuo kolmipalloiset ovat hauskan näköisiä ja ovat muutenkin tosi kauniita ja tuuheita!
   Orvokkeja on ihan pakko saada, sanoi Ruusa mitä tahansa;D

   Poista
 12. Voi kuinka sinulla on ihanat jutut ja kuvat ! Niistä tulee joka kerta iloinen mieli, Entäs nuo kissat, minulla itselläni on oranssi maatiaiskissa, minäkin osaan kissojenkieltä (melkein). Iloista kevättä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Sinulla on sellainen Karvis-tyyppinen kisu sitten....kissojen kielen ymmätämiseen tarvitaan kyllä keskittymistä ;)

   Poista
 13. Ruusan ilme sai kyllä naurut irtoamaan :D
  Ihania orvokkeja ym. mutta amppelihortensian minä haluan NIH :)
  Sinulla on Rauman sääkartta ja ihan kuin Vuorelan puutarha vilahtaisi kuvissasi. Asutko sinä Raumalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja L; Ruusa on varsin tomera, kun sille päälle sattuu....
   Vuorelasta niitä hortensioita löytyy kyllä :)
   Juu, asun Raumanlla olen kesäisin Vuorelassa töissä :)

   Poista
  2. Raumalla minäkin asun :) Amppelihortensia on ehdottomasti haettava Vuorelasta ja varmaan muutakin, mutta on nyt pakko jättää hankinnat toukokuun puolivälin jälkeiseen elämään kun on parin viikon reissu tiedossa eikä viitsi jättää naapurille ylimääräisiä kasteluhommia.

   Poista
  3. Tervetuloa sitten reissun jälkeen puutarhalle :)

   Poista
 14. On siinä sulla selittelemistä, jos Ruusa näyttää aina tuolta, kun tuot kasviostokset kotiin :D Mun on niin ikävä puutarhamyymälätöitä, näin keväisin se on aina yhtä ihanaa purkaa taimihäkkejä ja pällistellä, mitä kaikkea niistä löytyykään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina; no, niin onkin!
   Totta, näin keväällä on niin hienoa laittaa niitä kaikkia ihanuuksia paikoilleen! Vaikka välillä sataisikin räntää niskaan....

   Poista
 15. Ihana Ruusan ilme! Kerrassaan mainio, lapsillekin näytin ja nauroimme yhdessä :) Miten ihana työ Sinulla, saat olla kukkien parissa ja vielä suloiset orvokit otit mukaan. Se onkin kummallinen kukka, tuntuu, että niitä olisi aina liian vähän vaikka kuinka ostaisi? Terassihortensia hieno uutuus, tosin tuo muoviamppeli oikein pyhäinhäväistys. Auh. Pihaltakin nousee vaikka mitä upeaa näemmä. Kärhösi kiinnostavat kovasti myös, toivottavasti esittelet vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sametti Hortensia; Ruusa yrittää olla mahdollisimman tomerana!
   Kaikki kukat ja kasvit ovat niin ihania, vaikka työ onkin välillä myös raskasta....
   Ilman orvokkeja ei tule kevät!
   Samaa mieltä noista muoviamppeleista, onneksi ne saa kätevästi piilotettua nättiin kori- tai keramiikka-amppeliin.
   Esittelen kyllä kärhötkin vielä joku kerta.....

   Poista
 16. Amppelihortensia, ootan mielenkiinnolla mitä vastaat kyselijöille, mistä saa ja miten hoidetaan. Amppelikurkkujakaan en vielä oo löytäny täältäpäin. On tää suomi turhan iso, jos / kun valikoimat eri puutarhoilla vaihtelevat niin paljon. Täällä eivät viime kesänäkään olleet ees kuulleet moisista kurkuista. Siemeniäkään ei saa itkemälläkään. Ihanin kuitenkin kaikista on tuo kullanmuru Ruusa. Olin kymmenisen vuotta sitten puutarhalla apulaisena taimi ja ruokapalkalla muutamana keväänä. Jo se tuoksu kun kasvihuoneen oven avaa... Byääh... Viismummoista. Niin ne kärhöt sitten????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viismummoista; ohjeita tulikin jo tuolla aikaisemmissa vastauksissa.
   Minun työpaikkani ei kuulu mihinkään ketjuun, joten sinne voidaan tilata myytäviä kasveja ja siemeniä ihan mistä parhaiten ja parhaimmat saa. Varmaan siitäkin syystä valikoimat vaihtelevat eri tarhoilla. Voi harmi niitä kurkkuja, kun eivät tilaa sinne puutarhoille niitä siemeniä tukusta. Ne ovat niin helppoja kasvattaakin, kun vain lämpöä riittää......
   Kerron kärhöistä kyllä joku päivä......

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥