Lupasin laittaa tänne blogiin tämän juustokakun ohjeen.
Saattaa olla, että olen laittanut sen jo aiemminkin,
mutta enpä löytänyt enää itsekään.....
Saattaa olla, että olen laittanut sen jo aiemminkin,
mutta enpä löytänyt enää itsekään.....
Tämä on niin perusjuustokakku kuin vain voi olla.
Vadelmien sijaan kakun pinnalle voi laittaa näin talviseen aikaan
vaikka pakastettuja pensasmustikoita,
kiiwin viipaleita, ananasta tai säilykepersikan siivuja.
Kesällä voikin käyttää mitä tahansa tuoreita marjoja!
Vadelma-juustokakku
pohja:
240
gr Digestive-keksejä
100
gr voita
täyte:
200
gr maustamatonta tuorejuustoa
100
gr appelsiinituorejuustoa
1
tlk Flora-vispiä
1
dl sokeria
1
tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
1
sitruunan mehu
3
liivatelehteä
päälle:
vadelmia
hyytelösokeria
Laita
liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10
minuutiksi.
Murskaa
keksit ja sekoita niihin sulatettu, hieman jäähdytetty voi.
Leikkaa
leivinpaperista irtopohjavuoan (24 cm) kokoinen pyöreä pala
ja pane
se vuoan pohjalle.
Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille.
Pane
pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
Sekoita
keskenään tuorejuustot, sokeri ja vaniljasokeri tai -uute.
Vatkaa
kerma vaahdoksi.
Purista
liivatelehdistä vesi ja sulata ne kiehautettuun sitruunamehuun.
Sekoita
liivatelehdet hieman jäähtyneenä juustoseokseen.
Lisää seokseen lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen.
Kaada
seos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään n. kahdeksi
tunniksi.
Levitä
jäiset (tai tuoreet) vadelmat kakun pinnalle.
Valmista kiille
hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan
ja levitä marjojen päälle
esim. silikonisella pullasudilla.
Jos
käytät tuoreita vadelmia, ei kiillettä välttämättä tarvita.
Muistathan, että ulkomaista alkuperää olevia pakastevadelmia
ei pidä käyttää kuumentamattomina!
"Eri puolilla maata on esiintynyt useita norovirusepidemioita,
joiden epäillään aiheutuneen ulkomaisista pakastevadelmista.
Evira kehottaa kuluttajia ja elintarvikealan toimijoita
tarkistamaan hankkimiensa pakastemarjojen alkuperän
ja ruokamyrkytysten välttämiseksi käyttämään ulkomaiset marjat
vasta riittävän kuumentamisen jälkeen.
Ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat
tulee joko keittää 2 minuutin ajan
tai ainakin pitää kuumana vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa."
Alkoipa tehdä niin paljon mieli juustokakkua,
että pitää viikonloppuna itsekin jonkinlainen versio tehdä....
että pitää viikonloppuna itsekin jonkinlainen versio tehdä....
♥
Näyttääpä hyvältä ja piristävältä tällaisena kirpeänä pakkaskautena. Mahtava tuo yksittäinen kaimasi. Olisi toivomus osata jonain päivänä ottaa yhtä hyviä kuvia kuin täällä on.
VastaaPoistaTeresa Maria; kummasti virkistää kesän muisteleminen näin pakkasella :)
PoistaOnpa herkullinen postaus! Täytyis viikonloppuna leipaista jotain herkkua, ehkä juustokakkua:)
VastaaPoistatarutikki; tuoreet vadelmat ovat niin parhaita! Juustokakku on mukavan yksinkertainen ja monipuolinen vaihtoehto kyllä :)
PoistaTämä on tosiaan niin perinteinen klassikkoresepti, että jopa minä olen joskus tehnyt suunnilleen samalla ohjeella! Joskus parikymppisenä, tein ainakin jollekin piknikille ja joihinkin tupaantuliaisiin. Niillä säilykepersikoilla, muistaakseni, oli hyvää. Silloin ei kyllä ollut makutuorejuustoja, joten tavallista philadelphiaa taisi olla.
VastaaPoistaOi, Sailan salainen leipurimeneisyys paljastuu ;) Se Philadelphia onkin se alkuperäinen, perinteisin ja rasvaisin vaihtoehto, nykyään on saatavilla jo vaikka mitä makuja!
PoistaTuli vielä mieleen... ihan ekan oman kämppäni tupareihin (19-vuotiaana) tein sellaista kakkua, että ostin valmiin kakkupohjan ja laitoin siihen päälle säilykeananaksen viipaleita. En tiennyt, että kakkua pitäisi kostuttaa tai jotain kermavaahtoakin laittaa. Turha kai sanoa, että sitä kakkua ei moni ottanut, ainakaan toista palaa :-D
VastaaPoistaSaila; kivaa yritystä kuitenkin, eiköhän ne ananakset sitä vähän kostuttaneetkin ja kermavaahto onkin ihan turhaa........tupereissa se mukava tunnelma on kuitenkin tärkein, vai mitä!?
PoistaOiettä on kaunis herkullinen kakku :)
VastaaPoistaKirsti; (:
PoistaKiitos vinkistä. Aivan upeat vadelmat! Leppoisaa viikonloppua :)
VastaaPoistaMarianne N; kiitos ja kiitos samoin!
PoistaOi miten kesäisen näköinen kakku! Juustokakku on kyllä ihan parasta! Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaRaija; vähän kesää talven keskelle :) Kiitos samoin!
PoistaIhanat lähikuvat vadelmista! Minä olen talvella tarjonnut juustokakkua mansikkakastikkeen kanssa.
VastaaPoistaLaitoin blogiini linkin sinun lintubongausjuttuun, kun kirjoittelin samasta asiasta.
Linkki: http://saveajapapuja.blogspot.fi/2014/01/pihabongaus-alkaa.html
savea ja papuja; mansikkakastike onkin hyvä lisuke, varsinkin niille uunissa kypsennettäville juustokakuille!
PoistaKiva, tulee pihabongaus tietoon!
Oih ja voih! Olisi kyllä herkkua...
VastaaPoistaSatu; niinpä, eikä edes lihota kun katselee vaan ruudulta ;)
PoistaAi,että,kun saisikin jo maistella tuoreita vadelmia :P
VastaaPoistaKatja; puoli vuotta suunnilleen vielä täytyy odotella.....
Poista