Tämä on nopea, helppo ja herrrkullinen syksyinen piirakka!
Raaka-aineitakaan ei tarvita kovin montaa.
Mantelinen Puolukka-mascarponepiirakka
Pohja
1 dl sokeria
225 gr voita
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
Täyte
250 gr mascarpone-juustoa
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl puolukoita
Pohja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään.
Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja mantelijauhe.
Levitä taikina voidellun vuoan (n. 28 cm) pohjalle ja reunoille.
(Käytän mieluiten tällaista metallista vuokaa, minulla keraamisessa vuoassa
piirakka helposti jää keskeltä liian kosteaksi)
Jos taikina on kovin pehmeää, sitä voi jähmettää hetken jääkaapissa
ja sen jälkeen levittää vuokaan mantelijauhetta apuna käyttäen.
Laita vielä jääkaappiin kovettumaan 30-45 minuutiksi.
Pistele pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 10 minuuttia 175 asteessa.
Tee tällä välin
täyte:
Sekoita mascarponen joukkoon sokeri ja kananmuna.
Levitä puolukat piirakan pinnalle
Levitä mascarpone-seos pinnalle ja tasoita.
Kypsennä vielä 180 asteessa uunin alatasolla n. 35-40 minuuttia.
Mantelijauhe tekee pohjasta suussasulavan kuohkean ja mascarponen lempeä maku taittaa puolukoiden kirpeyttä.
Ihanan syksyistä.
Piirakan voi toki tehdä myös mustikoista, punaherukoista, vadelmista.....
♥
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi ♥