maanantai 9. maaliskuuta 2020

PorkkanaCupCaket



 Näitä porkkanamuffinsseja olen viime aikoina tehnyt usein.
Reseptin yhdistelin muutamasta eri reseptistä, pohjana Dr. Oetker'in Carrot Cupcakes-resepti.
Rasvana käytin kuitenkin rypsiöljyä ja nesteenä appelsiinimehua.


PorkkanaCupCaket

                                               100 gr rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
                                               180 gr sokeria
                                               2 kananmunaa
                                               150 gr porkkanaa hienona raasteena
                                               150 gr kakkujauhoja (AnniHelena)
                                               1 tl leivinjahetta
                                               1 tl vaniljasokeria
                                               0,5 tl kanelia
                                               0,5 dl appelsiinimehua

                                                Kuorrute 
                                                100 gr appelsiinituorejuustoa
                                                 0,5 dl kuohukermaa (tai Flora Kuohu)
                                                 1 dl tomusokeria

Mittaa kulhoon öljy ja lisää sokeri, sekoita hyvin esim. puuhaarukalla, 
lisää sekaan kananmunat voimakkaasti sekoittaen.
Lisää porkkanaraaste.
Sekoita keskenään jauhot ja mausteet.
Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen appelsiinimehun kanssa.
Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Jaa taikina 12 (amerikan)muffinivuokaan.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 25 minuuttia.

Kuorruta muffinssit jäähtyneinä.

Mittaa kulhoon tuorejuusto, kerma ja tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Voit värjätä seoksen halutessasi elintarvikevärillä.

Pursota kuorrute muffinssien päälle ja ripottele pinnalle koristerakeita.



Ihanan meheviä ja kuohkeita!


Marja

3 kommenttia :

Kiitos kommentistasi ♥