tiistai 16. elokuuta 2016

VADELMAINEN JUUSTOKAKKU


Pari postausta aiemmin nimpparikekkereillä herkuteltiin vadelmaisella juustokakulla.
Sadonkorjuukakulla.


Raikas, vadelmainen kakku on helppo tehdä.



VADELMAINEN JUUSTOKAKKU

Pohja:
180 gr Digestive-keksejä
30 gr suklaarouhetta
30 gr mantelirouhetta
100 gr voita sulatettuna

Täyte:
1 litra vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
2 rkl sitruunamehua
2 dl sokeria
8 liivatelehteä
2 tlk Flora-vispiä 
1 rasia (200 gr) Viola vaniljatuorejuustoa
1 rasia ( 250 gr) Mascarpone-juustoa
0,5 dl tomusokeria


Laita liivatteet likoamaan  kylmään veteen (10min).

Murskaa keksit ja sekoita murskan joukkoon suklaa- ja mantelirouhe, sekä sulatettu voi.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Olen aikaisemmin käyttänyt keksien lisäksi pohjassa Wiener-nougat-rouhetta.
Viime aikoina en ole löytänyt sitä enää mistään kaupasta.
Olen sen sijaan lisännyt pohjaan suklaa- ja mantelirouhetta.

Vuoraa irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla.
Laita reunoille reunakalvo,
 tai suikauta reunat vuokasprayllä ja ripottele reunoillle tomusokeria.
Taputtele keksipohja vuoan pohjalle.
Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Laita kattilaan vadelmat, sokeri ja sitruunamehu.
Kuumenna seos lähes kiehuvaksi ja sekoittele, että sokeri sulaa.
Paseeraa vadelmat siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään.
Kaada seos takaisin kattilaan ja sulata  liivatteet kuumaan vadelmaseokseen,
anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Vatkaa keskenään kerma, juustot ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon jäähtynyt vadelmasose ohuena nauhana  huolellisesti, mutta kevyesti sekoittaen.

Liivatteet pitää sulattaa aina kuumaan nesteeseen,
liivateseos pitää kuitenkin malttaa jäähdyttää ennen
täyteseokseen lisäämistä.
Jos sen lisää liian kuumana, kerma ja juustot juoksettuvat ja
seoksesta tulee rakeista.

Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Mitä suurempi marjakeko, sen parempi!

Silloin kun ei ole saatavilla tuoreita marjoja, kakun voi koristella  suklaalla
ja vaikka pakastetuilla pensasmustikoilla.
Päälle voi tehdä myös kiilteen vadelmasta.

Ja ulkolaiset vadelmat pitää muistaa aina keittää!





Marja

5 kommenttia :

  1. Kiitos ohjeesta! Varmasti menee kokeiluun samoin kuin lakritsileivätkin.
    Melkoisen ahkera olet, mukava lukea sun blogia.

    VastaaPoista
  2. Slurpsis, nyt jo kuola valuu näppikselle ;)

    VastaaPoista
  3. Varmasti todella herkullista kakkua, näyttääkin niin hyvältä :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta. Näyttää niin herkulliselta. Tykkään juustokakuista, joten tämä voisi mennä todo-listalle. Liisa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥