keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Porkkanakakun päivä



Aina löytyy hyvä syy leipoa!

Tänään vietetään kansainvälistä Porkkanakakun päivää, Carrot Cake Day.

Juhlan kunniaksi päällystin porkkanakakkuni tällä kertaa
uudella suosikkikuorrutteellani, suolakinuskilla, sekä
rouhituilla pistaasipähkinän sydämillä ja vadelmilla.


                                                        PORKKANAKAKKU

                                                       100 gr rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
                                                       180 gr sokeria
                                                       2 kananmunaa
                                                       150 gr porkkanaa hienona raasteena
                                                       150 gr kakkujauhoja (AnniHelena)
                                                       1 tl leivinjauhetta
                                                       1 tl vaniljauutetta
                                                       0,5 tl kanelia
                                                       0,5 dl appelsiinimehua

                                                       Suolakinuski

                                                      100 gr voita
                                                      140 gr fariinisokeria
                                                      1 dl kuohukermaa
                                                      240 gr tomusokeria
                                                      0,5 tl merisuolaa myllystä

                                                      sormisuolaa

                                             
Voitele ja jauhota n. 26 cm vuoka.

Mittaa kulhoon öljy ja lisää sokeri, sekoita hyvin esim. puuhaarukalla, 
lisää sekaan kananmunat voimakkaasti sekoittaen.
Lisää porkkanaraaste.
Sekoita keskenään jauhot ja mausteet.
Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen appelsiinimehun kanssa.
Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
Kaada seos vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 40-45 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen kuorrutteen tekoa.

Suolakinuski:
Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma kattilaan.
Kiehauta ja sekoita, että sokeri sulaa.
Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri.
Siivilöi tomusokeri, ettei tule kokkareita.
Mausta suolalla.
Anna hetken jäähtyä ja kaada jäähtyneen kakun pinnalle.
Ripottele pinnalle sormisuolahiutaleita, rouhittuja pistaasipähkinöitä
ja vadelmia.



Porkkanakakun voi toki kuorruttaa myös perinteisemmällä kuorrutteella.

                                                Kuorrute 
                                                100 gr appelsiinituorejuustoa
                                                 0,5 dl kuohukermaa (tai Flora Kuohu)
                                                 1 dl tomusokeria

Mittaa kulhoon tuorejuusto, kerma ja tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Voit värjätä seoksen halutessasi elintarvikevärillä.
Levitä tai pursota kuorrute kakun pinnalle ja koristele
tuoreilla marjoilla, mantelirouheella tai nommparelleilla.

Tällä samalla reseptillä voi tehdä myös porkkana-cup cakeja.


Herkullista Porkkanakakun päivää!

Marja

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥