Tänään vietetään kansainvälistä piirakkapäivää!
Tämä, kuten moni muukin juhla, on lähtöisin Amerikasta.
1970-luvun puolivälissä Coloradolainen ydininsinööri Charlie
Papazian sai ajatuksen, että hänen syntymäpäivänsä tunnetaan myös nimellä Pie Day.
Vuodesta 1986 lähtien siitä on tullut virallinen juhla.
Piirakkapäivänä voi juhlistaa niin makeita kuin suolaisiakin piirakoita.
Piirakkapäivä - mikä mainio syy leipoa piirakkaa!
Tänään tein piirakkapäivän päivän sankariksi helpon, kuohkean ja herkullisen
vadelma-mustikkapiirakan.
Yksi kulho riittää, mitään ei vatkata tai vaahdoteta,
ainekset vain sekoitetaan nopeasti.
Pinnalle käyvät niin tuoreet kuin pakastemarjat,
raparperi, omena.....
MARJAPIIRAKKA
2 kananmunaa
180 gr sokeria (2dl)
1 dl rypsiöljyä
225 gr vehnäjauhoja (3 dl)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljauutettta tai vaniljasokeria
1 dl mantelimaitoa
pinnalle
n. 0,5 l tuoreita tai pakastemarjoja
sokeria
Tässä kaikki, mitä tarvitaan (vaniljauute unohtui kuvasta)
Voitele ja jauhota (käytän mantelijauhetta, mutta korppujauhokin käy)
piirakkavuoka, jonka halkaisija on n. 26 cm
Riko kananmunat kulhoon, lisää sokeri (+ vaniljasokeri, jos käytät sitä) ja sekoita kevyesti.
Lisää rypsiöljy ja vaniljauute.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos kulhoon,
sekoita taikina tasaiseksi, älä kuitenkaan vatkaa.
Sekoita lopuksi mantelimaito taikinaan.
Tasoita taikina vuokaan ja levitä päälle marjat ja ripottele pinnalle vielä vähän sokeria sokeria.
Paista 180 asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia.
Mantelimaidon sijasta voi käyttää tavallista maitoa tai vaikka vaaleaa mehua.
Maidottoman piirakasta saa mantelimaitoa käyttämällä, kunhan muistaa
voidella vuoankin maidottomalla margariinilla tai vuokaspraylla.
♥
Marja
Pitäisköhän LEIPASTA! Näyttää niin herkulliselta.
VastaaPoista