keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Manteli-Amarettokakku

Ehdinpäs tänne blogin puolellekin välillä!
Perinteiset joulukuun alkupuolen kiireet ovat nyt takana.
Vihdoin ehtii rauhassa nautiskella joulun tunnelmasta, jos pystyy, sillä
ulkona tulee vettä vaakatasossa, lämpötila reilusti plussan puolella
 ja tuulen nopeus toistakymmentä metriä sekunnissa.
Tulee se joulu siitä huolimatta!

Muutaman postauksenkin voin taas saada aikaiseksi tänne blogiin.

Tässä nyt alkuun Manteli-Amarettokakun resepti,
jonka lupasin tuolla instagramin puolella laittaa tänne blogiin.

Tämä ohje oli jokin aika sitten muistaakseni Leivotaan-lehdessä.
On erityisen herkullinen!

Manteli-AmarettoKakku
2,5 l vuokaan


250 gr voita
300 gr sokeria
4 munaa
2 tl vaniljauutetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
450 gr Anni-Helenan kakkujauhoja
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl mantelilikööriä
2 dl kuohukermaa


Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen.
Lisää vaniljauute.
Yhdistä mantelijauhe, leivinjauhe ja suola jauhoihin ja 
lisää taikinaan vuorotellen kerman ja amareton kanssa.

Kaada voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan, tasoita pinta.

Paista 175 asteessa uuni alatasolla n. 50 min

Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.

Anna kakun levätä vuoassa 15 min. ennen kumoamista.

Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli kuorrutettu sokerikuorrutuksella ja koristeltu paahdetuilla mantelilastuilla.
Minä laitoin valkosuklaata ja lumihiutaleita.

 Postauksen tason ylläpitämiseksi kissakuva.
Onni päiväkävelyllä.


 Välillä on näkynyt aurinkokin.
Pääasiassa kuitenkin ei.
Tässä harvinainen valoilmiö kasvihuoneen lasien läpi kuvattuna. 
Oli meillä välillä luntakin ja jouluisa maisema!

Tämä oli nyt tällainen pikapostaus, sillä ihan hetken kuluttua lähdetään hakemaan yhtä ihanaa juttua.
Kerron siitä huomenna.


Marja

7 kommenttia :

  1. Super herkullisen näköinen ja kaunis kakku! Nyt kyllä jännittää mitä seuraavassa postauksessa paljastuu....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria; tuo on kyllä niin herkullinen!
      Ihan kohta paljastuu.....

      Poista
  2. Kiva, että jaat näitä kakkuohjeita. Tein taatelikakkuohjeesi mukaisen kakun, joskin Blossan puutteen vuoksi maustoin sen madeiralla. On kyllä todella hyvää. Vanha taatelikakkuohjeeni meni oitis vaihtoon.
    Meillä olohuoneen ikkuna on ollut samannäköinen kuin sinun kasvihuoneesi. Tuulessa kaatosateet tulevat vaakasuorassa.
    Mitähän jännää on luvassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Between; Se taatelikakkuohje on kyllä oikein pätevä, olen jo monta vuotta tehnyt sdillä ohjeella. Siihen voi lisätä mitä likööriä tai viiniä sattuu löytymään, aina toimii!
      Nyt on kyllä saatu sadetta enemmän kuin tarpeeksi, mutta ainakin pohjavesitilanne on korjaantunut!
      Kohta paljastuu....

      Poista
  3. Tosi kaunis kakku ja ohje vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta! Hienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivi; kiitos, on kyllä oikein maukas kakku, joten kannattaa kokeilla :)

      Poista
  4. Ihanat kissanpennut ja tietenkin nuo entiset vanhat tutut (olen blogisi uskollinen seuraaja ) ! Ja kuinka kauniit nuo sateiset ikkunakuvat, niin se on että kauneus löytyy katsojan silmästä ja taidosta tallentaa nuo hetket muidenkin iloksi, hyvää ja tunnelmallista joulun alusaikaa !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥