perjantai 21. joulukuuta 2018

Pari päivää vielä!

Sekalainen postaus.
Mitä kaikkea sitä on tullut tehtyä joulukuun aikana......

Mutta se tärkein ensin!
Huomenna, 22.12. klo 00.23, on talvipäivänseisaus!
Siitä se kevät vähitellen alkaa!
Minulla kevät alkaa virallisesti heti Tapaninpäivän jälkeisenä päivänä,
eikä siihenkään enää pitkää aikaa ole!
Eilen näytti jo ihan lupaavalta, aurinko paistoi ainakin viisi minuuttia puolen päivän aikoihin!

 Koko joulukuun alku meni myyjäisvalmisteluissa. 
Ensin havu- ja risuverstaalla  ja sen jälkeen keittiössä hellan ääressä.
Havupalloja ja -puita, kransseja, risulintuja.....


Karjalanpiirakoita, kakkuja, pipareita, leipiä ja laatikoita.

Melko paljon leipomuksia.

Seuraava viikko meni palautumisessa ja vähän piti vielä tehdä jälkitoimituksia tutuille.....
Vasta tällä viikolla olen voinut ottaa ihan rennosti ja leppoisasti leipoa jotain itsellekin, 
kaikessa rauhassa, ihan pieniä annoksia.
Leipomisyliannostuksen jälkeen ei uskoisi, mutta yllättäin on ollut ihan mukavaa taas leipoa ja jonkinlainen joulufiiliskin on löytymässä.

Mummun reseptillä ja äidiltä perityllä possumuotilla pipareita.

 Ihan perinteisen piparin mallisia myös.



 Inkiväärivinokkaita pitää olla jouluna ja uutena vuotena ja aina muulloinkin!
Ihan parhaita.


Mummun tosi vanhalla reseptillä joululimppuja.
Niitä ainoita oikeita.





Leppoisia ovat nämä viimeisetkin joulunaluspäivät,
 sillä tänä vuonna olemme joulun pohjoisessa, Äkäslompolossa.
 Saatiin kissoille hoitaja kotiin, joten heilläkin on ihan mukava joulu tiedossa.

Pohjoiseen ei paljon viitsi ruokia kuljettaa mukana.
Loimutetaan kalaa ja tehdään salaatteja paikan päällä.
Pojat  tyttöystävineen ovat tulossa mukaan ja varsinkaan he eivät välitä perinteisistä
jouluruoista, joten syödään sitä, mistä tykätään, ilman velvoittavia perinteitä.

Uuden vuoden aattoa varten olen tehnyt pakastimeen Aura-punajuurilaatikkoa
 ja imellettyä perunalaatikkoa.
Teehuoneella otetaan uutta vuotta vastaan perinteisemmällä menulla.
Varsinkin imelletty perunalaatikko on niin hyvää, 
ettei melkein muuta ei kaipaankaan!
Skumppaa silti pitää olla.



Pikkujoulutkin vietettiin jossain vaiheessa teehuoneella.
Jouluisasti oli pöydällä loimulohta, salaattia, laatikoita, olutta.
Jälkkäriksi kuohuviiniä ja piparikuppeja

Saaristolaisleipä uudessa kuosissa kera savulohitahnan.

 Imelletty perunalaatikko

 Aura-punajuurilaatikko

 Piparikupeissa täytteenä karpalomoussea ja valkosuklaata



Myyjäiset olivat 9.12. ja kiire oli tavanomainen, kuvia ei juuri ehtinyt ottaa.

 Muovikasvarissa kasvoivat kesällä tomaatit, joulun alla havupallot......

 Mehut ja säilykkeet tein valmiiksi jo aikaisemmin syksyn aikana

 Huvikseni laskin, että pikkuleipiä tein myyjäisiin yhteensä 20 kiloa.
Pari rasiaa jäi myymättä.....




Havu- ja risutyöt olivat pihalla myynnissä, samoin kuin Mummun Pilkkumin yhdessä tehdyt joululaatikot.

 Väkeä riitti myyjäisissä tungokseen asti, yli sadan neliön sali oli täynnä asiakkaita koko ensimmäisen tunnin ajan, sen jälkeen vähän väljeni.

Kevättä odotellessa, vietetään oikein leppoisa ja tunnelmallinen joulu !


Marja

12 kommenttia :

  1. Olen sanaton! Miten olet jaksanut valmistaa tuollaisen määrän herkkuja. Tunnen sinua niin huonosti että on pakko kysyä onko tuo oikein ammattisi vai ihan vaan harrastus?
    Ihanaa joulua Äkäslompolossa!

    VastaaPoista
  2. Siis jestas miten siellä herkkupöydät notkuu! Ei voi muuta sanoa kuin herkullista joulunaikaa. 😀 Nappasin vielä täältä mukaan punajuuri sinihomejuustovinkin. Joulua odotellen..Katja

    VastaaPoista
  3. Voi hyvät hyssykät! Ei voi muuta sanua.
    Rentouttavaa joulureissua!

    VastaaPoista
  4. Olet kyllä ollut tosi ahkerana! Rentoa ja rauhallista joulunaikaa, olet sen ansainnut! Punajuuri-aurajuustolaatikkoa ja juureslaatikkoa minäkin aion jouluksi tehdä. Kalaa ja kinkkua meillä ei paljoa syödä, mutta hirvenlihaa laitan aattoaterialle.

    VastaaPoista
  5. Kyllä se on tosi lohdullista, että mennään kohti valoa ihan pian. Ja mihin se joulukuu taas vilahti? Ihanaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  6. Voi mahdoton, miten paljon sinä olet ehtinytkään tekemään. Ihanaa viettää joulua pohjoisessa. Kinkuton joulu tulee meillekin. Savukalkkunaa ja savulammasta ja hirveä tällä kertaa. Tietysti myös aurapunajuurilaatikkoakin. Ihanaa joulun aikaa <3

    VastaaPoista
  7. Oih, joululimppu on herkkua! hania nuo kaikki muutkin herkut ja luomukset. :) Joulun iloa ja rauhaa sinulle! <3

    VastaaPoista
  8. Vau, miten paljon olet leiponut ja tehnyt vaikka mitä! Ei voi kuin ihailla!
    Meillä myös joulun syömiset on vähän erilaisemmat perinteisestä, kun on useampi kasvisyöjä ja kaikenlaisia rajoitteita. Tärkeintähän on ne läheiset ympärillä ja rauhaisa joulun tunnelma :)
    Oikein leppoisaa ja rauhallista joulua sinullekin!

    VastaaPoista
  9. Ihania herkkuja olet tehnyt! Tunnelmallista joulunaikaa teille!

    VastaaPoista
  10. Oikein hyvää joulua Suvikummun väelle! Kiitos ihanista postauksista!

    VastaaPoista
  11. Aherruksen jälkeen joulu Äkäslompolossa on hieno juttu ja varmasti rentouttavaa loma-aikaa. Olet tosiaan tehnyt urakalla joulua ja jälleen kerran ihailen tuotteiden pakkausta ja esillepanoa.
    Tuosta joululimpun onnistumisen asteesta tulee täysi kymppi ja plus päälle, ihailen todella.
    Riemukasta ja rentoa joulunaikaa teille........kotona sitten kissoille rapsutuksia! 👍

    VastaaPoista
  12. Yhdyn tässä aikaisempiin kommentteihin - ei voi kuin ihmetellä, miten ahkera oletkaan! Ja niin kauniita pipareita ja mitä herkkuja! Oikein ihanaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥