perjantai 24. marraskuuta 2017

Taateli-suklaakakku

Tämän kakun alkuperäisen ohjeen olen ottanut joskus talteen lehdestä, 
ehkä Pirkasta tai saattaa tämä olla Valion ohjekin.
Olen muokannut ohjetta itselleni mieluisaksi.

Taateli-suklaakakku

250 gr Pirkka pehmeitä taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 gr voita
2 munaa
3 dl Anni Helena erikoisvehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljauutetta
100 g rouhittua tummaa suklaata

Mittaa vesi, sokeri ja taatelit kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Soseuta seos tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella
Kuutioi rasva kattilaan ja sekoita, kunnes se sulaa. Anna jäähtyä. 
Sekoita munat yksitellen joukkoon 
ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet, myös suklaarouhe. 
Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan 
ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. 
Tarkista kypsyys tikulla. 
Kumoa kakku ritilälle ja anna sen jäähtyä hetki kakkuvuoan alla.

Koristele jouluisaksi sulatetulla suklaalla ja koristerakeilla.


Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin paketissa olevia tiiviiksi puristettuja taateleita.
Itse tykkään enemmän näistä pehmeistä ja irtonaisista.


Marja

5 kommenttia :

  1. Kiitos Marja! Tätä kokeilen tämän joulun taatelikakuksi.

    VastaaPoista
  2. Tykkään taatelikakusta ja suklaasta joten menee taatusti kokeiluun. Kiitos ohjeesta. Mukavaa viikonloppua! -Katja

    VastaaPoista
  3. Taatelikakku on meillä ollut aina joulukakkuna, joskin monesti muulloinkin. Nyt täytyykin kokeilla tätä suklaista versiota!

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta! Tätä voisikin kokeilla perinteisen taatelikakun sijaan -tai lisäksi.

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana kakku, kiitos reseptistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥