maanantai 23. toukokuuta 2016

Pinna koetuksella!


Näihin kukkaatikoihin en ole vielä ehtinyt tehdä uusia tyynyjä kissoille.
Laitoin tähän tilapäisesti orvokit.
Nipsulle kelpaa kyllä orvokkipetikin.

Nyt kuulkaas koetellaan ankarasti pinnan pituutta.
Tämä se kasvattaa luonnetta!
Tähän kohtaan en keksi yhtään positiivista puolta asiaan.
Ulkona +22, aurinko paistaa, uusia kasveja puhkeaa kukkaan melkein tunneittain.
Mies rakentaa laattakäytävää.
Uudet perennat ja puskat odottavat istuttamista, kasvimaallekin pitäisi tehdä jotain.
Rikkaruohot kasvavat nuoruuden innolla, niihin ei ankara talvi tehnyt mitään vaikutusta!


Kotkansiipirullat.

Mitään en pysty tekemään juuri nyt.
Vasemman jalan reidessä on hermo jumissa, en pysty nostamaan mitään, istuutuminen ja ylös nouseminen on yhtä tuskaa. Sähköiskumainen kipu tuntuu ristiselässä.
Lauantaina alkoi tämä vaiva.
Konjakki ei auttanut yhtään, vaikka oli tosi pahan makuistakin!
Onneksi hierojani on myös hyvä ystävä, sunnuntai-aamulla soitin hänelle ja jo tunnin kuluttua hän käsitteli lihaksia ja helpotti hermon pinnettä.
Yhdellä käsittelyllä vaiva ei vielä poistunut,
 helpotti kuitenkin ja eilisen päivän olin ihan sisulla töissä.
Tänään pidän vapaapäivän ja lepäilen vaan. 
Huomenna aamulla uusi käsittely hierojalla, vakaasti uskon, että sitten helpottaa.

Tämä nyt kuulemma johtuu siitä, että töissä olen jalkojen päällä koko päivän, paljon ihan vaan seisomista ja vähän kävelyä. Ei kovin monipuolisia liikkeitä. Jalkojen lihakset menevät jumiin pelkästä seisoskelusta. Pitäisi jumpata ja tehdä erilaisia lihaksia vahvistavia liikkeitä. Kuka viitsii? Ei millään muista niin kauan kun ei ole mitään suurempaa vaivaa. Nyt taas kyllä huomaa, että pitäisi....


Suklaakirsikkapuu kukkii.

Pieni koekävely oli äsken pakko päästä pihalle tekemään.
Paremmalta jo tuntui kuin eilen.
Kamerakin oli mukana.
Kuvat on otettu tukevasti pystyasennossa turhia kumartelematta ja sopivia kuvakulmia etsimättä.


Marjatuomipihlaja Obelisk.

Accoladen ensimmäiset kukat.
 Kovin montaa kukkaa ei tänä keväänä edes tule, mutta ainakin ovat selvinneet talvesta.

Uudessa rautatienomenapuussa muutama kukka.

Kuva on huono, kun en pystynyt riittävän lähelle kumartumaan,
 mutta sinikämmen on sittenkin hengissä!
Tomerien rikkaruohojen ympäröimänä.
OstinRuotsista jo uuden taimen, kun luulin, että tämä ei ollut selvinnyt talvesta. Vakka-Taimesta hankin vielä toisen sinisen, sekä valkoisen.
Kyllä nyt on kämmeniä :)


Isännän laatoitusprojektityömaa, muurin päällä istuttamista odottavat perennat.
Ihanan vihreät koivut ♥

Helmipihlajan kukkanuput

Nyt taidan mennä Viirun viereen päikkäreille rentouttamaan lihaksiani :)


Marja

27 kommenttia :

 1. Tiedän tunteen, kun töitä olisi, mutta työkuntoa ei.Toivottavasti pian selkä paranee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maca; tämä on tosiaan niin syvältä. Onneksi kuitenkin jo tuntuu helpottavan!

   Poista
 2. Syvä osanottoni! Että pitikin nyt pahimpaan aikaan alkaa selän ja hermon riettuilemaan! Tiedän tuskan, Tampereella olisi yksi hyvä osteopaatti, oletkos tulossa tännepäin, sieltä apu kyllä löytyy se on ihme ukko! Toivottavasti hierojan manipulaatiosta on apua, konjakki kai on parasta alkavaan flunssaan kurkun kurlaukseen ja tosiaan on niin pahan makuista, miesten juomaa, uskon! Ja vertaistukena voin sanoa, että meilläkin rikat/oheiskasvit eivät kärsineet talvituhoja ja vierestä on vain pitänyt katsella niiden huimaa kasvua. Tänään oli pakko mennä kasvimaalle ja ystäväni, kivikautinen valvatti iloissaan kasvatteli lisää lonkeroita, otin sitten ihanan sinisen lapioni avuksi, olen päättänyt saada siitä selkävoiton vaikka joulu tulisi niitä kaivaessa!

  Vai on kukkatyyny kaikkein mukavin Nipsun petinä, eikös prinsessoillakin ole ruusunlehtiä niin miksei kissoilla orvokkeja! Rapsutukset pikkuiselle!

  Ihanaa kun Sinulla on nyt niin paljon kämmeniä, sen kukka on ihana niin valkoisena kuin sinisenäkin! Ja kuvasi ovat jälleen tosi hienoja kuten aina!

  Oli niin mukava nähdä lauantaina, vähän tuntui pahalta häiritä Sinua kesken töiden, mutta tein sen kuitenkin! Vuorela on melkoinen paratiisi ja hinnat niin edulliset...meillä samoihin taimiin pannaan 2 euroa lisää ennenkuin kassakone kilahtaa!

  Mukavaa viikonjatkoa, toivottavasti olosi helpottuu! Jos haluat sen osteopaatin tiedot niin viestitellään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila; kiitos:). Kyllä tämä tästä jo alkaa helpottaa tällä kertaa. Ne osteopaatin yhteystiedot voisin kyllä ihan vastaisuuden varalle halutakin. Tämä mun hieroja on kyllä hyvä tässä hommassa, kaikki mun jumitukset on saanut laukaistua tähän mennessä. Konjakista ei todellakaan ollut mitään apua, onneksi ei kuitenkaan ollut pää kipeä aamulla :)
   Olisipa mainiota, jos vaikka kaikki voikukat tai vuohenputket olisivat kärsineet talvesta samalla tavalla kuin nyt leimukukat. Voikukat ainakin tuntuvat kukkivan nyt riemukkaammin kuin koskaan! höh! Se valvatti on tosiaan hyvin varmistanut olemassaolonsa, siinä sinulla todella uskollinen ystävä!
   Hyvin kelpaa Nipsulle tuo orvokkipetikin, tuossa laatikossa on yleensä ollut ruusukankaasta tehdyt tyynyt kissoja varten. Siinä on heidän mielestään oivallinen päiväuni-ja tähystyspaikka. Jättävät sitten yleensä muut kukkalaatikot rauhaan.

   Muutama vuosi ehkä pitää odotella, että kämmenet ovat yhtä komeita kuin siellä Vakka-Taimen metsikössä :)
   Tosiaan, oli kiva taas tavata, etkä sinä mitään häirinnyt. Vaikka asiakkaita juuri tähän aikaan onkin paljon, he yleensä kiertelevät ihan itse siellä kasvihuoneissa keräilemässä kukkia. Meidän hommaksi jää myymälän täydentäminen ja kassakoneen käyttö. Onhan siellä kaikenlaista muutakin hommaa, mutta hyvin ehtii jutellakin välillä.
   Kiitos samoin sinulle mukavaa viikkoa ja taistelumieltä niiden valvattien kanssa!

   Poista
 3. Tuttu tunne, ja varmasti potuttaa! Toivon kuitenkin pitkää pinnaa ja hienoa, että sulla kuitenkin on hieroja-apua lähellä. Tulehduskipulääkkeistä ei taida hermokipuun olla apua? Se tosiaan ottaa jalkojen päälle, pelkkä seisominen, mutta taukojumpan pitäminen ei tule työn touhussa ihan luonnostaan, ainakaan minulle. Töissä on niin kiire, että hyvä kun muistaa, että välillä pitäisi seistä ja välillä istua. Työfyssan mukaan asentoa pitäisi vaihtaa puolen tunnin välein. Olen harkinnut munakellon hankkimista! En todellakaan välillä työssäni tajua ajan kulua ollenkaan. Pikaista toipumista, toivon mukaan perjantaina nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intianminttu; niin kyllä nyt potuttaa!
   Ei tosiaan taitaisi olla tulehduskipulääkkeistäkään apua, silloin polvileikkauksen jälkeen söin jotain tosi voimakkaita pillereitä, jotka oli tarkoitettu hermokipuun. Ne voisivat olla ainoita, jotka tehoaisivat. Ainakaan silloin ei ollut minkäänlaista kipua, mutta kyllä tämä nyt jo alkaa helpottaa muutenkin.
   Kaikki taukojumppaa unohtuvat heti kun ei ole mitään erityistä vaivaa, aina siinä käy niin :)
   Perjantaina nähdään :)

   Poista
 4. Tulipa harmilliseen aikaan, mutta hyvää aikaa ei taida ollakaan. Konjakkia pitäisi varmaan ottaa niin paljon, että kipu unohtuu. Tosin seuraavana päivänä on sitten lisänä monta muuta kipua. Päässä vaikkapa. Minä en ole jumppaihmisiä, mutta kasvuaikaan pihalla kyllä tulee tehtyä jos jonkinlaisia liikkeitä. Aamuisin on hetken ihan jäykkä, kun on kykkinyt, koukkinut, kerännyt, kaivanut ja vaikka mitä. Selkä menee välillä jumiin. Pari kesää sitten niin pahasti, etten päässyt alapihalta ylös. Saunapallia sentti sentiltä siirtämällä kamalassa kumarassa pääsin tuskaisena vähitellen autoon ja päivystykseen saamaan kipupiikin, joka vihdoin laukaisi tilanteen. Tosin selkä oli kipeä monta päivää, mutta pääsin sentään liikkumaan.
  Toivon mukaan hieronta auttaa ja vaiva helpottaa.
  Mainio päiväunipaikka kissalla. Pehmeä, viileä ja hyvä näköalapaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. between; todella harmillinen ajankohta, mutta vielä harmillisempi olisi ollut se meidän kesätapaamisen aika! Konjakki ei todellakaan auttanut tähän vaivaan, onneksi ei tullut kuitenkaan pää kipeäksi kaiken lisäksi, niin paljon en pystynyt sitä juomaan :)
   Omalla pihalla pihahommissa touhutessa saakin monipuolista liikuntaa ja välillä voi istahtaa kasvariin kahville tai siiderille. Tuolla töissä se on pääasiassa kassakoneen takana seisomista tai kävelyä kasvarista toiseen. Istumaan ei pääse oikeastaan kuin ruoka- ja kahvitauoilla.
   Juuri tulin hierojalta ja nyt tuntuu hermo vapautuneen pinteestään, arka ristiselkä on vielä, mutta ei vihlaise yhtään :)
   Pitäähän kisuilla kukkaispeti olla!

   Poista
 5. Oletkos kokeillut urheilijoiden suosimaa hevospalsamia, sen pitäisi auttaa juuri tuon tapaisiin vaivoihin. Minä sitä vetelen aina välillä lihaskipuihin ja kireisiin jänteisiin ja on kyllä auttanut.
  Meilläkin kissat makoilee kukkapurkeissa ja ei siinä mitään, mutta kun käyvät makoilemassa naapureidenkin kukat lyttyyn ja sehän ei sovi ollenkaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude; pitääpä laittaa tuo hevospalsami muistiin vastaisuuden varalle.
   Naapurin mielestä hänen kukkapurkissaan makoileva kissa ei ehkä ole niin suloinen kuin omasta mielestä......

   Poista
 6. Paranemisia sinulle kovasti! Kurjaa sairastaa näin kevätaikaan kun hommia riittäisi. Ihana tuo kukka-asetelma, jonka katseenvangitsijana on kissa :) Ihanaa kirsikoiden ja muiden kukintaa puutarhassasi! Ja uudistushomma käynnissä, tulee hieno. Minä aina ajattelen sinua kun näen "kämmeniä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sametti Hortensia; kiitos!
   Niinpä, tammmikuussa olisi aikaa potea kaikenlaisia kremppoja, mutta onneksi tämäkin tuntuu nyt menevän ohi.
   Kissat ovat luontaisia katseenvangitsijoita ;D
   Kovin on aikaa vievää tuo laatoittaminen, kun pienistä osasista tekee, mutta tulee kyllä hienokin!
   Kiva, terveisiä sinun pikkuiselle kämmenellesi :)

   Poista
 7. No, voi sinua! Toivottavasti hieronta tuo helpotusta!

  VastaaPoista
 8. Kesällä on kurja sairastaa. Toivottavasti selkä paranee pian. Itse kävin naprapaatilla ja sain apua moneen vaivaan, tosin jouduin myös tekemään kaksi viikkoa jumppaliikkeitä käsittelykäynnin lisäksi. Voi Nipsu-ihanaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopalintu; Niin on! Onneksi tämä on melko lyhyt harmi, nyt jo on paljon parempi.
   Kyllä sitä vaan on niin laiska tekemään kaikkia jumppaliikkeitä, silloin polvileikkausten jälkeenkin piti miehen olla koko ajan patistelemassa....
   Nipsulla on oikea kesäasenne :)

   Poista
 9. Pikaista paranemista!
  Minulle noita kummia kipuja ilmaantunut tuohon jalkaan mistä polvinivel vaihdettu Ihnetyttää kun viime keväänä ei ollut mitään vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mummeli; kiitos!
   Mistähän sinun kipusi mahtavat johtua? Minulla näitä hermojumituksia on ollut ennen leikkauksiakin aina silloin tällöin, näillä ei ilmeisestikään ole tekemistä polvileikkausten kanssa.

   Poista
 10. Voi ei, miksi tuollaiset sairastumiset tulee aina silloin kun on eniten tekemistä :(. Toivottavasti saat pian helpotuksen.
  Nauratti tuo eka kuva, siinähän kasvaa kissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elmeri; Juuri silloin ne iskevät, mokomat! Nyt on tilanne jo oikein paljon parempi!
   Nipsu käy kyllä kukkasestakin :)

   Poista
 11. Mitä se mamma puhuu, kärsivällisyyskö koetuksella....ihanan pedin on Nipsulle laittanut...kukkaispedin♥ vai jalastaako mamma puhuukin...pikaista paranemista♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele; juu, jalka tai selkä sitä kärsivällisyyttä koettelee, Nipsu saa toki ottaa päikkärit omassa laatikossaan, vaikka sen nyt orvokeilla pehmustinkin :)
   Kiitos1

   Poista
 12. Toivottavasti paranet pian, ei ole ollenkaan hyvä aika sairastaa nyt!
  Meilläkin rusokirsikka on hengissä ja siinä on muutama kukkakin, olen innoissani:)

  VastaaPoista
 13. Otan osaa! Kaikkein kamalin aika sairastaa.
  Luulenpa, että tuo hieronta tai muu taitava manipulaatio on parasta hoitoa.
  Kun tuosta tokeennut, niin voisit pyytää miestä hieromaan jalkoja pari-kolme kertaa viikossa. Sitten eivät ihan kokonaan tukkeennu.

  VastaaPoista
 14. Voi Marja, toivottavasti on helpottanut. Tiedän, miten ottaa päähän, kun haluaisi ja pitäisi päästä puutarhahommiín. Liisa

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti paranet pian. On niin kurjaa katsoa kaikkea mitä pitäisi, haluaisi ja voisi juuri tehdä, mutta kunto sen estää. Pitää vain yrittää kestää :) Voimia sinulle ja parantavia ajatuksia.

  VastaaPoista
 16. Voi ei, tsemppiä ja jaksuja ikävään vaivaan <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥