lauantai 7. helmikuuta 2015

Pullantuoksua ja kevätunelmia


Lauantai on pullapäivä.

Tavispikkupullat
Lauantaihin kuuluu ehdottomasti voisilmäpullat.


Laskiaispulliakin tein.
Niitä syödän ensi viikolla.
Täytteeksi ehdottomasti mantelimassaa ja kermavaahtoa.

Saaristolaisleipää paistoin myös.
Se oli jo kokonaan päässyt loppumaan pakastimestakin!


Eilen päästiin hyviin kevätfiiliksiin.
Fiilikset jatkuivat tänäänkin, vaikka ulkona säätila vaihtuikin.
Lähinnä myrskyisäksi.

Kauppareissulla löytyi kaikenlaista keväistä

Perunanarsissi Bridal Crown
Vähän jo tuoksuu

Yksi ihan perinteisen värinen santtu.....

.... ja toinen vähän riehakkaampi

Tänä keväänä ostetut siemenet.
Tosi vähän!
Vanhaa varastoa on tosin ihan kiitettävästi.
Siemenpussien hypistely johti ajatukset ensi kesän
yksivuotisiin kukkiin.
Teemaväri on sama kuin viime vuonnakin.
Vaaleanpunainen!
Näitä Aquarello-pelakuita valkoisten pelakuiden kanssa olkkarin ikkunalaatikoihin.

Kuistin laatikoissa viihtyi viime kesänä tämä miljoonakello hopeaputouksen kanssa.

Johonkin ruukkuun vaihtelun vuoksi mustaa surfiniaa


Lavakauluskasvimaalle

Kerrottua kosmoskukkaa.
 Taustalle jättiverbenaa 
(jos ne suostuvat itämään, tänään siirsin kylvöksen jääkaappiin)
vaaleanpunaisia unikoita, muunkin väriset käy
vaaleita astereita ja hajuherneitä

Yhteen laatikkoon iloisia zinnioita ja kehäkukkia

Vähän tältä voisi kuisti näyttää ensi kesänäkin.


Muutama orvokki tulee ostettua,
vaikka kuinka päättäisi, että en osta tänä vuonna.
Kuitenkin ostan.
Ei haittaa.
Orvokit ovat vaan niin herttaisia.


Kasvihuoneessa jatkuu vaaleanpunainen värimaailma.


 Richard, Pamela ja Blekinge flickan ovat muiden mukana risuverstaalla odottamassa kevättä

 Olipa mukava haaveksia!
Perunanarsissi tuoksuu tuossa vieressä keväältä.
  
Harmaiden palmikkovillasukkien muistiinpanot löytyivät!
Laitanpa nyt ohjeen lähipäivinä tänne blogiin.



Hilpeää helmikuista sunnuntaita!

Toivottavasti myrskytuuli ei katkaise sähköjä, vähän jo valot vilkkuvat....


 



Marja

28 kommenttia :

  1. Tajunnanräjäyttävä kuistikuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkko; itsekään en meinannut uskoa silmiäni kun katselin viimekesäisiä kuvia. Kesällä oli tosiaan tuollaista! Onneksi on edes kuvat lohtuna täällä ankeassa talvisäässä.....

      Poista
  2. Samaa mieltä. Ylitsepursuavan runsas ja sopivan rento.
    Katselin kesäkukista ottamiasi kuvia: minulta on perennoja kylväessäni yksi maailma jäänyt kokematta, aivan lumoava maailma. Miksi sitä aina tulee ostaneeksi orvokit ja perusmarketan? Niitä mitenkään väheksymättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta Jylhä; minulla tahtoo aina tulla ylitsepursuavaa, johtuu ihan työpaikastani. Kun on taimistolla töissä, kotiinkin kulkeutuu aina kaikkia ihanuuksia, aika runsaasti suorastaan!
      Nykyään on tosiaan vaikka minkälaisia kesäkukkia, ennen ostetuimmat olivat orvokit ja peruspetuniat.
      Orvokin suosio ei ole mihinkään kadonnut, ne vaan ovat niin vastustamattomia kevään ensimmäisiä kukkijoita. Petuniaa ei osta enää melkein kukaan ja marketoissakin on sen perusvalkoisen lisäksi saatavana jo vaikka mitä värejä ja muotoja!
      Taimistotyöntekijänä sanoisin, että kesäkukat kannattaa ostaa valmiina taimina, näin saa kukkivat, rehevät taimet heti keväällä ja kukista saa nauttia heti alkukesästä lähtien. Suoraan avomaalle kylvettävät kesäkukat ovat eri asia, ne ovat yleensä sellaisia, jotka muutenkin kukkivat loppukesällä.

      Poista
  3. Voi Marja ♥ itä ihania tuoksuja ja pussinrapinoita sieltä teitin rannikolta tuntuu ja tuoksuu tänne asti. Laskiaispullilla otettiin meilläkin varaslähtö talven ilonpitoon. Muhkeita pullia meidänkin juniori leipoi eilispäivänä. Kohta tulee tuore frouvmme kin niitä maistelemaan. Tuore vävymies potee polvileikkauksen jälkeisiä mutta pitää laittaa tuliaiboxi mukaa vaimokkeelle.
    Vai et ihan siementäpusseja olet hommannut ja innolla olet suunnitellut tulevaa kesää. kaunista on siellä ollutkin ja varmaan tulee olemaan kun tuollaisen määrän jaksat kasvatella. Ihania nuo miljoonakellot. Eipä ole tuollaisia näkynyt. Pitää katsastaa jos löytäisi siemeninä. Miten sitä ei oikein luota omaan viljelytaitoo, tyytyy vain puutarhaliikkeen tarjontaan. Uskaltaisko kokeilla? Tiedät varmuudella mitkä on niitä poropeukaloille sopivia vaihtiksia. Vinkkejä kaivataan.
    Iloista Ystävänpäivää ja terkkuja
    Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa; Pullantuoksu on niin kodikasta, että aina välillä pitää taikina pyöräyttää! Ilman muuta pitää vävypojalle tuliaisboxi väsätä :)
      Aurinko sen saa aikaan. Pakko päästä tekemään kaikenmoisia suunnitelmia ja siemenpussien hypistelely vasta terapiaa onkin, multapussista puhumattakaan!
      Minä en nyt kovin paljon itse kylvä, mutta töistä tulee haalittua aina kaikenlaista, joka ilta kotiin lähtiessä on muutama kasvi mukana, siihen se palkka sitten hupeneekin.....
      Tuossa edellä jo totesinkin, että kesäkukat melkein kannattaa hankkia valmiina kukkivia taimina, ne itsekasvatetut ehtivät kukkaan usein vasta loppukesällä. Avomaalle voi toki kylvää kaikkea kivaa.
      Miljoonakellot esim. ovat taimistolla maaliskuussa jo tosi komeita taimia ja kesäkuun alussa, kun niitä voi laittaa ulos ne ovat jo täydessä kukassa.....
      Oikein sydämellistä ystävänpäivää koko Pajupirtin väelle!

      Poista
  4. Ihania kesäkukkasuunnitelmia sinulla! Tuo kuistisi on niin kutsuvan näköinen, että varmaan on ihana tulla aina kotiin sen kautta.
    Minäkin olen täällä vähän jo haaveillut, vaikka perusrunkona ovatkin talvettamani pelargonit. Aina pitää jotain uutta kokeilla ja jollekin ihanalle heräteostollekin täytyy olla tilaa. Ajattelin, kylvää tuota kerrottua kosmoskukkaa ensimmäisen kerran.
    Ja kylläpäs rupesi tekemään mieli pullaa.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riina; Kuistille paistaa vielä ilta-aurinkokin, töistä tullessa siinä on mukava istuskella.
      Tuo minun työpaikkani on sellainen, että heräteostoksilta ei voi mitenkään välttyä, niinpä kovin tarkkoja etukäteissuunnitelmia ei kannata tehdä, mutta jotain on kiva jo nyt suunnitella.
      Kosmoskukat ovatkin varsin helppoja kasvatettavia ja ne kerrotut ovat erityisen upeita.
      Ei muuta kuin pullataikinan tekoon :D

      Poista
  5. Ihania pullia, nam, pakkaseen olen jo niitä leiponut, mutta pullantuoksua ei mikään voita! Saaristolaisleipää olen hankkinut leipovani mutta se on vielä hankinnan asteella. Kivipellossa taitaa olla samanlainen romanttinen värimaailma, kaikkea muuta mutta ei keltaista sisäpihalle, kasvimaalle kyllä täytyy auringonkukkia laittaa. Kosmoskukkia ja malvikkeja tilasin Vesalta jättipussit, en tiedä tuleeko kasvimaasta nyt kukkamaa, ison pussin tilasin maanparannukseksi matalaa auringonkukkaa ja kehäkukkaakin tietenkin ja samettikukkia, niitä tummempia ja tietenkin krasseja...ja vaikka mitä.Viime vuonna laitoin kasvariin paljon samettikukkia ja kirvaongelmaa paprikoiden kanssa ei ollut laisinkaan, siihen toki saattoi vaikuttaa myös se, että latoin paprikat muovihuoneeseen, siellä saa paremman tuuletuksen, kun ovet ovat kummassakin päässä. Olen samaa mieltä kanssasi että kesäkukat kannattaa ostaa taimistolta. Voi sinua onnekasta kun taimistolla olet työssä, meidän nuorimmainenkin oli pari kesää kesäkukkia myymässä ja aina kun hain häntä töistä tuli takakonttiin ostettua yhtä ja toista, aika kalliita hakumatkoja mutta hyvä mieli tuli aina. Miljoonakelloa meilläkin oli viime vuonna ja tänä kesänä myöskin, kiitollinen kukka, se rimmaa tuon hopeaputouksen kanssa upeasti. Kuistisi on niin rehevä kuin jossain etelänmailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila; laskiaispullat minäkin laitoin vielä pakastimeen, viikolla vasta täytetään ne ja herkutellaan.
      Saaristolaisleipää pitää aina olla pakastimessa valmiina. Siihen ei koskaan kyllästy. Tosi helppo on tehdäkin, kaikki aineet vaan sekoitetaan keskenään ja 1 litrasta piimää tulee kolme ihan hyvänkokoista leipää. Taikinan on nopeasti tehnyt, mutta se kohottaminen ja kypsennys vievät aikaa.
      Minullekaan ei keltaisia kukkia, paitsi jonnekin syrjään vähän nauhuksia perhosille. Samettikukkia voi olla myös vähän kasvimaalla ötököitä torjumassa. Paprikoihin tulee tosiaan helposti kirvoja, olen tarvittaessa käyttänyt Bio-ruiskute S:sää, joka on hyväksytty luomuviljelyyn.
      Tuo työpaikka on täynnä houkutuksia, vaikea on aina pitäytyä keväisissä suunnitelmissa. No, se ei onnistu alkuunkaan....
      Miljjonakello on kyllä kiitollinen kesäkukka, sitäkin kannattaa tarkkailla silti, kirvat tykkäävät siitä myös!

      Poista
  6. Laskiaispullia on tehnyt mieli jo varmaan viikon, pitäiskö sitä oikein leipoa pullaa. Enpä tiedä koska olen niin viimeksi tehnyt. Ehkä yläasteikäisenä... Mut ensin kyllä ulos nauttimaan aurigonpaisteesta! :) Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina; ei kun nyt alat tehdä pullataikinaa, teithän sä sen hienon kakunkin tässä taannoin! Ellet sitten hurauta tänne meille syömään parit laskiaispullat......
      Vähän pitää itsekin mennä pihalle kameran kanssa, aika huikaiseva on auringonpaiste!

      Poista
  7. Huikaisevan upea terassi.
    Hupsis, leivoin eilen laskiaispullia, joten olen viikon etuajassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Between; kiitos :)
      Nyt saat syödä laskiaispullia vielä toisenkin kerran ensi viikonloppuna :D

      Poista
  8. Tuo perunanarsissi on kyllä niin upea. Sain sellaisen viime vuonna ystävältäni ja silloin vasta eka kerran sellaisen näin. Perunanarsisseja on aivan pakko hankkia pääsiäiseksi. Kosmoskukat ovat myös suosikkejani ja viihtyvät maljakossakin, joten niitä kyllä kasvatan varmuudella tänäkin vuonna. Kaunis terassi sinulla ja kukat näyttävät viihtyvän. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa; perunanarsissi on kyllä hieno, vähän outo on tuo nimi kyllä....aika voimakkaan tuoksuinen myös, saa nähdä miten sen kanssa pärjään. Yleensä olen ostanut niitä vasta siinä vaiheessa kun niitä on voinut pitää jo kuistilla.
      Kosmoskukat ovat sellaisia kotoisia vanhanajan kukkia :)

      Poista
  9. Ihania kuvia!
    pitäisi itse piristyä leipomaan pullia.. mutta ei vain jaksa.

    Oliko saaristolaisleipä helppo tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Red Dragon; kiitos :)
      Leipominen on ihan mukavaa, kunhan vaan tulee alkaneeksi!
      Saaristolaisleipä on tosi helppo tehdä, kaikki aineet vaan sekoitetaan keskenään, vuoat tosin tarvitaan, mielellään sellaiset pitkulaista, mutta niitäkin saa nykyään pahvisia kertakäyttöisiä, ellei kotona satu olemaan.
      Ohjekin löytyy tuosta sivupalkin tunnisteista, siellä on saaristolaisleipä.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta. Pitkään olen itse miettinyt, että tekisin, koska niin monet kehuvat kuinka hyvää kyseinen leipä on. Pitänee ainekset ostaa ja testata. vuokia löytyy kaapista.

      Poista
    3. Kannattaa kokeilla! Jos vielä käyt lukemassa tämän, niin siinä ohjepostauksessa en ole näköjään maininnut, mutta ne leivät kannattaa kohottaa vaikka kakkukuvun alla, jos on niin iso kupu. Se taikina on niin pehmeää, että kohotessaan tarttuu liinaan tai muoviin, jonka siihen päälle laittaa. Kohotusaikakin riippuu paljon lämpötilasta, kun kohottelen niitä siellä kuvun alla, vajaa tuntikin riittää. Sen oikeastaan näkee, milloin ne ovat sopivasti kohonneita, taikina ei saa tulla yli vuoan reunojen.

      Poista
  10. Ihania kesäsuunnitelmia!
    Orvokkeja tulee joka vuosi ostettua, niin aikaisin kuin vain löytää, ne vaan jotenkin kuuluvat kevääseen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pioni; juuri nyt on parasta aikaa tehdä kesäsuunnitelmia :)
      Ihan totta, orvokkeja ei vaan millään voi vastustaa, vaikka sitten muutaman viikon kuluttua me ollaan töissä totaalisen kyllästytty orvokkeihin, kun silloin ihan alkuun myydään pelkästään niitä!

      Poista
  11. Voihan voisilmäpulla, kun on kutsuva kuisti! Kauniisti kukkii miljoonakello ja muutkin kasvaa rehevästi.

    VastaaPoista
  12. Voi Marja mitä kukkaterapiaa! Aih ja voih! Kuisti on iihana♡
    Onpas jännän värinen hajuherne...siis tuoksuherne tuo High Scent...onkohan tuoksu nimensä mukainen...eikö oikein jalostetuissa yleensä tuoksu tuppaa olemaan mieto.
    Onko tuo tummansininen/violetti valkoreunainen kukka ( siis siemenpussi) Sinisievikki?
    Se on suloinen...oon sitä joskus kylvänyt.
    Kyllä noi leipomasi pullatkin hyviltä näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena; kiitos :)
      Minulla on ennenkin ollut noita jalostettuja tuoksuherneitä, kyllä niissä tuoksua on, mutta aika mietoa.
      Juu, on sinisievikki, ajattelin kylvää sitä tuoksuherneiden aluskasviksi.....
      Pullantuoksu on niin parasta......ja tuore pullakin kyllä :)

      Poista
  13. Aivan ihana kuisti kukkaputouksineen! Voisin jäädä ihailemaan tuota kuvaa lopputalveksi. :D

    VastaaPoista
  14. 'Söin' silmilläni niin pullat kuin ihanat kukkasetkin!!! Aivan hurmaavia kesäisiä suunnitelmia :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥