sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Googlen automaattisen kuvanparannuksen poistaminen

Tässä ohje, jolla saa automaattisen kuvanparannuksen poistettua.
Teekkari oli tosi kiltti, kun ehti laittaa sen tänne!
KIITOS!

Blogger on yksi Googlen ylläpitämistä palveluista. Googlella on jo pitkään ollut tavoitteena yhtenäistää ja yhdistää palveluitaan. Äskettäisen yhtenäistämistoimenpiteen takia Googlen yhteisöpalvelu Google+, Picasa ja Blogger lähentyivät toisiaan, minkä takia Bloggerin kuvanlataus muuttui hieman.

Google+:aan ladattaessa kuville tehdään oletuksena automaattisia parannustoimenpiteitä, mikä auttaa esimerkiksi puhelimen kameralla otettujen kuvien laadun parantamisessa. Automaation saa pois päältä Google+:n asetusten kautta. Seuraavassa kuvasarjassa on esitetty miten päästään Google+:n asetuksiin jos ei ole koskaan aikaisemmin kirjautunut Google+:aan tai tehnyt Google+ -profiilia (jota tarvitaan asetusten muuttamiseen).

1. Ensiksi pitää siirtyä Google+:n kirjautumissivulle, osoitteessa https://plus.google.com/. Eteen pitäisi tulla oheisen kuvan kaltainen näkymä


2. Sähköpostiosoite ja salasana ovat samat joilla kirjaudut Bloggeriin. Valitse "Kirjaudu sisään". Jos sinulla ei ole Google+ -profiilia otettuna käyttöön, se otetaan käyttöön seuraavaksi: 


3. Ensimmäisessä vaiheessa kysytään etu- ja sukunimeä, sukupuolta ja syntymäaikaa. Valitse "Olen tietoinen Picasa-verkkoalbumien muutoksista, kun luon profiilin." ja sen jälkeen valitse "Päivitä".

4. Google+ on käytännössä saman tyylinen palvelu kuin Facebook, ja tässä vaiheessa Google+ ehdottaa kavereita. Kavereita ei tarvitse lisätä, riittää kun painaa "Jatka".

5.  Seuraavaksi Google+ ehdottaa mahdollisia seurattavia kiinnostuksen kohteita. Tässäkin ruudussa voi jatkaa suoraan painamalla "Jatka".


6. Jos kavereita tai seurattavia kohteita ei ole valittu, tulee ruutu jossa muistutetaan asiasta. Tästä ruudusta valitaan "Jatka silti".7. Seuraavaksi Google+ kysyy vielä lisätietoja, mutta näitä ei ole myöskään pakko antaa. Valitse oikeasta alareunasta "Valmis"


8. Eteen aukeaa Google+:n aloitusnäkymä. Jos vasemman reunan valikkoa ei ole näkyvissä, valitse alla olevan kuvan mukaisesti ensin Etusivu-painike. Valikosta valitaan "Asetukset".


9. Seuraavaksi aukeaa Asetukset-sivu, jolla on paljon erilaisia muutettavia asetuksia. Sivua pitää vierittää alaspäin kunnes vastaan tulee Kuvat-otsikko. Otsikon alta laitetaan rasti ruutuun "Lähetä valokuvani täydessä koossa" ja valitaan Automaattinen parannus -väliotsikon alta "Pois". Tällöin kuvat lähetetään täysikokoisina (jolloin ne myös vievät eniten tilaa) ja kuvat siirtyvät (Bloggeriin) ilman automaattisia ehostustoimenpiteitä.


10. Kun valintoja tekee ikkunan keskellä ylhäällä pitäisi lukea ensin keltaisella pohjalla "Tallennetaan asetuksia..." ja sen jälkeen "Valokuvien asetukset on päivitetty." Kun jälkimmäinen on näkyvissä niin sivun voi sulkea. Tämän jälkeen asetukset on tehty.
Marja

14 kommenttia :

 1. Kiitos Teekkari!! Enpä olis kyllä itekseni tuonne löytänyt.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä Teekkarille! Olinkin googlettanut ja löytänyt tuon itse, mutta olihan siinä hommansa. Harmittavaa, että meitä tungetaan kaikenlaisiin yhteisöihin joihin emme halua, meille tupataan asetuksia ja palveluita joita emme halua ja urkitaan tietoja, syntymäpäiviä ym. Jotenkin se ahdistaa kovasti.
  Ja kun olin kirjautunut google+:aan, niin tuli sellainenkin ikkuna, joka ilmoitti että tästä lähin profiilikuvani on sitten sellainen harmaa hahmo, siis olisin menettänyt tämän hienon potrettini Ransun kanssa (tai siis se olisi pitänyt ladata uudestaan). Mutta kun suljin sen ikkunan, niin profiilikuvani ei näköjään muuttunutkaan. Meinasi jo mennä hermo :-D

  VastaaPoista
 3. Tuhannet kiitokset selkeästä ohjeesta! Minä olen tämän ongelman kanssa paininut jo jonkin aikaa, ja ajattelin ettei asialle mitään voi tehdä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Teekkarille selkeästä ohjeesta!

  VastaaPoista
 5. Hyvä ohje, kiitos. Olen vaan ihmetellyt, että jos en ole kirjautunut google+:aan koskaan mukaan, niin voiko se silti vaikuttaa bloggeriin, ilmeisesti voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaikuttaa. Aikoinaan Blogger oli itsenäinen palvelu (ennen vuotta 2003), mutta Google hankki sen itselleen, mistä seurasi se, että jossain vaiheessa Blogger-käyttäjien tunnukset muuttuivat Google-käyttäjätunnuksiksi. Nyt viimeisin muutos teki käsittääkseni sen, että Google-käyttäjätunnusten asetukset ja hallinnointi siirrettiin/yhdistettiin Google+:n käyttäjätunnushallinnan alle, mikä sinällään on ihan loogista että kaikki Google-palveluiden hallinta tapahtuu käyttäjien kannalta samassa paikassa.

   Poista
 6. Kiitos selkeät ohjeet, kävin jo kerran kurkkimassa google+ mutta palasin takaisin. Minä en erityisemmin pidä/halua, että jossain tavallaan kaikki päätetään puolestani.
  Toisaaltaan olisihan se hyvä, että tuo automaattinen kuvaparannus olisi poissa, mutta........
  Ja toinen seikka, Picasa kuvaohjelma ei ole ollenkaan minun mieleeni, olihan se joskus minullakin, mutta poistin.......
  Olisiko minulla luutuneita ajatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molley; tuollaiset kaikki automaattisesti tapahtuvat säädöt ja muutokset, joihin ei voi itse vaikuttaa (teekkarin avulla onneksi ongelmat ratkeavat) ovat kyllä ärsyttäviä.
   En pidä kovin pahana niiden henkilötietojen antamista sinne, kunhan ei kysytä henkilötunnusta kokonaan ja pankkitunnuslukuja ja muita salasanoja.Käyttäjätietojen avulla varmaan yritetään edelleen parantaa näitä palveluja, vaikka ihan aina kaikki uudistukset eivät olekaan kaikkien kannalta täysin onnistuneita....
   Mikäpä sinua Picasassa harmitti, minä olen tullut sen kanssa toimeen oikein hyvin jo monta vuotta ;)

   Poista
  2. Ihan näin sivuhuomiona, yksityishenkilöiden tiedot yksittäisinä henkilöinä eivät kiinnosta Googlea juuri lainkaan; kiinnostavampaa on se, millaisen joukon tietynlaiset yksityishenkilöt muodostavat. Kun on tiedossa miten tietynlainen yksityishenkilöiden joukko keskimäärin käyttäytyy, voidaan pyrkiä ennustamaan ja arvaamaan mitä yksi tietynlainen henkilö haluaa. Tällöin voidaan tuottaa sekä täsmämainontaa että muutoin räätälöidympää palvelua, mikä ainakin omasta mielestäni on ihan hyvä asia.

   Poista
 7. Kiitos Marja ja Tuomas teekkari. Tässä näitä asioita märehdin ja katsotaan josko annan uusille asioille myöden. Minä olen hyvinkin mainosvastainen ja olen koettanut selaimiini asettaa mainosestoja ym.
  Kyllä minä Picasan kanssa ihan hyvin toimeen tulin, mutta ilmankin olen pärjännyt. Katsotaan nyt kun saan uuden kameran ja kuvien laatu paranee niin mitä kuvaohjelmia tänne läppäriini asennan.


  VastaaPoista
 8. Tuhannet kiitokset Marjalle ja Teekkarille. Saila vinkkasi kurkkaamaan tänne kun kohtasin ongelman. Jopa blondikin ymmärsi.

  VastaaPoista
 9. Hirmuisesti kiitoksia selkeästä ohjeesta!
  Myrsky ja Minna vinkkasivat tästä ohjeesta. Enpä olisi arvannut, että kuvat elävät omaa elämäänsä vaikka en aikaisemmin ollut google+ käyttäjä tai toisaalta arvasin hyvinkin. Viime kesänä minulta hävisi hetkellisesti koko blogi, joten sen jälkeen olen ollut hyvin skeptinen.

  VastaaPoista
 10. Minäkin kiitän ohjeesta!

  Olisi tuo tietysti pitänyt itsekin älytä menna katsomaan noita asetuksia, mutta kun ei ollut mitään tietoa muutoksista, niin oletin kyseessä olevan ilmiön johtuvan jostain väliaikaisesta viasta. Vain osa kuvista suttaantui silloin tällöin, enkä keksinyt mitään järkevää seltystä ilmiölle.
  Saila minullekin vinkin antoi ja jopa kaivoi ohjeen linkinkin minulle valmiiksi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥