sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Tomaattinen makaronilaatikko

Tällä reseptillä olen tehnyt makaronilaatikon jo monta vuotta.

Hyvin on maistunut.

Tässä tarvittavat raaka-aineet.

Tomaattinen Makaronilaatikko

 5 dl tummaa täysjyvämakaronia
vettä
1 rasia kasvisfondia

400 gr jauhelihaa
1 sipuli

1,5 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
3 dl mozzarellajuustoraastetta
2-3 tomaattia viipaleina

6 dl maitoa
3 kananmunaa
2 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä


Keitä makaronit kypsiksi (n. 8min.) vedessä, johon on lisätty kasvisfondi.
Kasvisfondi antaa makaroneihin mukavasti makua.

Ruskista jauheliha ja lisää ruskistamisen loppuvaiheessa kuutioitu sipuli,
niin että myös sipuli saa vähän väriä.

Levitä puolet makaronista voideltuun uunivuokaan.
Lisää  makaronin päälle ruskistettu jauheliha-sipuliseos ja aurinkokuivatut
tomaatit ja 2 dl juustoraasteesta.
Levitä päälle loput makaronit.

Tee munamaito vatkaamalla maidon joukkoon kananmunat,
lisää suola ja mustapippuri.

Kaada munamaito vuokaan.
Peitä pinta tomaattiviipaleilla
ja ripottele viimeiseksi päälle 1 dl juustoraastetta.

Kypsennä 175 asteisessa uunissa n. 1 tunti.





Marja

4 kommenttia :

  1. Tuota olisikin mukava kokeilla. Minun pitäisi vaan makaroni vaihtaa riisinuudeliin tai riisipastaan.
    Näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä niin herkulliselta, että tätä on pakko kokeilla. Kiitos reseptistä

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvä makaroonilaatikko! Ei näytä vain hyvältä vaan on maultaankin hyvä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥