lauantai 15. joulukuuta 2012

Kylmäsavulohipiirakka - vie kielen mennessään...

Helppo ja herkullinen kylmäsavulohipiirakka


Näistä aineksista syntyy

rapea pohja

                                                           100 gr huoneenlämpöistä voita
                                                           1,5 dl vehnäjauhoja
                                                           0,5 tl leivinjauhetta
                                                           1 dl emmental-juustoraastetta

Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Sekoita jauhot ja pehmeä voi keskenään.
Lisää juustoraaste taikinaan.



kakkosvaihtoehto pohjataikinaksi:
tämä ei ole niin rapea kuin tuo ensimmäinen.

pohja

                                                            125 gr voita
                                                            125 gr rahkaa
                                                            2 dl vehnäjauhoja
                                                            1 tl leivinjauhetta
                                                            1/2 dl emmental-juustoraastetta

Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Sekoita jauhot ja pehmeä voi keskenään.
Sekoita joukkoon rahka ja lisää lopuksi juustoraaste.



Tee joko ykkös- tai kakkosvaihtoehto taikinasta ja...
 ...taputtele taikina jauhoisin käsin n. 26 cm vuoan pohjalle ja reunoille.
Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täytteeseen tarvitaan

                                                                            pala purjoa
                                                                           1 pss Aura-juustomuruja
                                                                           n. 150 gr kylmäsavustettuja kirjolohiviipaleita
                                                                           1 ruukku tilliä

leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi

 leikkaa purjo suikaleiksi

 Ota vuoka jääkaapista ja levitä alimmaiseksi purjosuikaleet

Levitä purjon päälle lohisuikaleet


Silppua tilli pinnalle

Levitä päällimmäiseksi Aura-juustomurut

Vielä tarvitaan:


2 kananmunaa
     2 dl ruokakermaa
mustapippuria

Sekoita kananmunat ja kerma keskenään. Mausta mustapippurilla.


Kaada seos vuokaan.

Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.

  Olut sopii seuraksi.
Mutta punaviinikin käy!


Marja

8 kommenttia :

  1. Varmasti on hyvää, tykkään kovasti kylmäsavulohesta. Ja näillä hienosti kuvitetuilla ohjeilla osaa taatusti vähemmänkin leiponut tehdä tuollaisen herkullisen piirakan.

    VastaaPoista
  2. Tein uuden vuoden aattona piirakan ohjeellasi ja kylläpä oli herkullista. Kiitos hyvästä piirakkaohjeesta.

    VastaaPoista
  3. tätä oon tehnyt useamman kerran ja aina yhtä helppo ja ihana, kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
  4. Mahtava resepti, ja kyllä tuli kerrankin täydellinen piirakka!

    VastaaPoista
  5. Tosi hyvä resepti. Kermaksi laitoin arlan ruokakerman kalalle, kun sitä sattui kaapissa olemaan.

    VastaaPoista
  6. Onko kukaan kokeillut korvata aurajuuston vaikka koskenlaskija murulla? En aurasta välitä, muuten kuulostaa ja näyttää todella herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen korvannut koskenlaskija murulla. Tulee hyvää :)

      Poista
  7. Tää on hyvää..<3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥