Helppo ja herkullinen kylmäsavulohipiirakka
Näistä aineksista syntyy
rapea pohja
100 gr huoneenlämpöistä voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl emmental-juustoraastetta
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Sekoita jauhot ja pehmeä voi keskenään.
Lisää juustoraaste taikinaan.
kakkosvaihtoehto pohjataikinaksi:
tämä ei ole niin rapea kuin tuo ensimmäinen.
pohja
125 gr voita
125 gr rahkaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl emmental-juustoraastetta
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Sekoita jauhot ja pehmeä voi keskenään.
Sekoita joukkoon rahka ja lisää lopuksi juustoraaste.
Tee joko ykkös- tai kakkosvaihtoehto taikinasta ja...
...taputtele taikina jauhoisin käsin n. 26 cm vuoan pohjalle ja reunoille.
Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täytteeseen tarvitaan
pala purjoa
1 pss Aura-juustomuruja
n. 150 gr kylmäsavustettuja kirjolohiviipaleita
1 ruukku tilliä
leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi
leikkaa purjo suikaleiksi
Ota vuoka jääkaapista ja levitä alimmaiseksi purjosuikaleet
Levitä purjon päälle lohisuikaleet
Silppua tilli pinnalle
Levitä päällimmäiseksi Aura-juustomurut
Vielä tarvitaan:
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
Sekoita kananmunat ja kerma keskenään. Mausta mustapippurilla.
Kaada seos vuokaan.
Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Olut sopii seuraksi.
Mutta punaviinikin käy!
♥
Varmasti on hyvää, tykkään kovasti kylmäsavulohesta. Ja näillä hienosti kuvitetuilla ohjeilla osaa taatusti vähemmänkin leiponut tehdä tuollaisen herkullisen piirakan.
VastaaPoistaTein uuden vuoden aattona piirakan ohjeellasi ja kylläpä oli herkullista. Kiitos hyvästä piirakkaohjeesta.
VastaaPoistatätä oon tehnyt useamman kerran ja aina yhtä helppo ja ihana, kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaMahtava resepti, ja kyllä tuli kerrankin täydellinen piirakka!
VastaaPoistaTosi hyvä resepti. Kermaksi laitoin arlan ruokakerman kalalle, kun sitä sattui kaapissa olemaan.
VastaaPoistaOnko kukaan kokeillut korvata aurajuuston vaikka koskenlaskija murulla? En aurasta välitä, muuten kuulostaa ja näyttää todella herkulliselta! :)
VastaaPoistaMinä olen korvannut koskenlaskija murulla. Tulee hyvää :)
PoistaTää on hyvää..<3
VastaaPoista