maanantai 1. toukokuuta 2023

Kevään ensimmäinen

 Meillä on vietetty vappua pihapuuhissa.
Eilen oli oikein perinteinen vappusää räntäsateineen, mutta tänään paistoikin aurinko heti aamusta alkaen ja koko päivä puuhasteltiin pihalla.

Olen siirtänyt pelargoneja talvetusvarastosta kasvihuoneeseen vähitellen, tänäänkin taas muutama pääsi muuttamaan kesäasuntoon lasikasvihuoneeseen, osan vanhemmista emokasveista ja viime syksyn pistokkaista vien myöhemmin muovikasvihuoneeseen.  Muovikasvarissa ei ole lämmitystä, vaikka se kyllä pitää lämmön lasikasvaria paremmin.   Lasihuoneessa on termostaatin takana oleva lämmitin pakkasöiden varalta. Niitä yöpakkasia nyt tuntuukin riittävän.

Tomaatitkin vein lasihuoneeseen tanakoitumaan  ja karaistumaan.

Kasvihuoneessa ovat myös kuistin kukkalaatikoissa olevat Astrid-pelakuut odottamassa lämpimämpiä kelejä. Samoin kelloköynnökset ovat vielä kasvarissa.


Lavakauluskasvimaa kunnostettiin tänään istutuskuntoon. Saa nähdä, milloin sinne pääsee taimia istuttelemaan. 

Tuoksuherneitä, zinnioita, leijonankitoja, astereita, kosmoskukkia ja kesäpäivänhattuja olen esikasvatellut.

Aurinko lämmitti kasvihuoneen tänään ihan hellelukemiin.  Siellä tarjoiltiinkin kevään ensimmäistä raparperipiirakkaa vaniljajäätelön ja lakka-seljankukka kuohujuoman kanssa. 


Nopeasti raparperit kasvoivat heti, kun lumi oli sulanut. Ne olivat niin valmiina jo siellä jään alla.
Minulla on vielä pari vapaapäivää, huomiseksi ainakin on ennustettu sadekeliä, joten silloin on hyvä koulia loput kesäkukkien taimet. 


Oikein ihanaa toukokuuta

❤️

           
2 kommenttia :

  1. Kevät on teillä pitkällä kun tulppaanit kukkivat ja raparperit ovat niin isoja, että niistä saa jo piirakkaa. Kasvihuoneessakin on ihanaa kevättunnelmaa. Pari seuraavaa yötä näyttävät olevan todella kylmiä mutta sitten ehkäpä alkaa lämmetä. Jospa ei enää tulisikaan kylmää säätä riesaksi. Ihanaa toukokuuta!

    VastaaPoista
  2. Ai että, teillä on kasvihuoneessa jo niin kesäinen tunnelma! Minä vasta perjantaina pesin omani ja siellä on vasta muutama kasvi karaistumassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥