APPELSIINIPIIRAKKA
suorakulmainen vuoka 20x30 cm
5 dl vehnäjauhoja
3.5 dl sokeria
1.5 tl ruokasoodaa
0.5 tl suolaa
200g appelsiinirahka
2 munaa
1.5 dl rypsiöljyä
2 dl appelsiinin puristettua mehua
1 appelsiinin kuori hienoksi raastettu
KUORRUTE
75g voita
200g appelsiinituorejuustoa
4,5 dl tomusokeria
1 appelsiinin kuori raastettuna
Laita uuni kuumenemaan 175 C°.
Laita leivinpaperi vuokaan.
Ota kuorrutteen voi lämpenemään.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Pese appelsiinit ja raasta kuori hienoksi raasteeksi.
Säästä toisen appelsiinin kuoriraaste kuorrutetta varten.
Purista appelsiineista tarvittava määrä mehua.
Yhdistä toisessa kulhossa kosteat aineet.(rahka, munat, öljy, mehu ja appelsiininkuoriraaste)
Lisää seokseen kuivat aineet ja sekoita kunnes aineet ovat sekoittuneet. Älä kuitenkaan vatkaa.
Kaada taikina vuokaan.
Paista uunin alatasolla n.35 minuuttia.
Tarkista kypsyys tikulla.
Anna pohjan vetäytyä hetki vuoassa ja siirrä sitten jäähtymään pöydälle.
Valmista kuorrute.
Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri yhteen.
Lisää jääkaappikylmä tuorejuusto ja hienoksi raastettu appelsiinin kuori.
Vatkaa seosta muutama minuutt, että se kuohkeutuui.
Laita jääkaappiin odottamaan pohjan jäähtymistä.
Levitä tai pursota kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.
Ihanan keväinen, raikas, mehevä ja appelsiininmakuinen piirakka,
josta saa leikattua sieviä leivoksia.
Piirakan resepti on Instagramista lemonsleipoo-tililtä
Kuorrutteen tein ohjeesta poiketen omalla reseptillä.
Herkullisen näköinen ja kuuloinen piirakka. Harmi että minun pitäisi yrittää elää nyt hieman kevyemmin. Tuntuu, että nyt tulee joka puolella vastaan vaikka mitä ihania leivontareseptejä. Yhteishyvässäkin oli pitkästä aikaa sellaisia reseptejä, jotka oli ihan pakko napata talteen. :D Aurinkoista viikonloppua! <3
VastaaPoista