Nopeasti on taas keskikesä kulunut töiden merkeissä.
Blogimaailma on jäänyt vallan taka-alalle, mutta nyt asia korjaantuu, viimeiset mansikkatilaukset on toimitettu ja tämän päivän sateen ansiosta ei vadelmapensaissakaan liene enää paljon kerättävää.
Kaikkia mansikoita ja vadelmia en kuitenkaan ole myynyt, hillo- ja mehuvarastot ovat täynnä odottamassa syksyn myyjäisiä ja kyllä niillä itsekin herkutellaan (:
Mansikoista keitin hilloa ja porkkanoista porkkanamarmeladia....
...ja tässä valmiit hillot (:
Vadelmasato oli tänä kesänä vallan huikean valtava.
Vadelmahilloa on monta purkilllista, samoin lettuhilloa, jossa on vadelmaa ja mansikkaa.....
Kasvihuoneessa on tämän kesän innovaatio, kurkkuamppeli.
Kasvihuoneen katosta roikkuu sinkkiämpäri, jossa on ämpärin kokoinen muoviruukku.
Ruukkuun istutin 5 avomaankurkkua.
Kurkut on helppo poimia, ne pysyvät puhtaina ja kasvihuoneeseen eivät ihan ensimmäiset syyshallatkaan pääse (:
Amppelikurkut ovat vielä vähän keskenkasvuisia, kylvin nämä vasta juhannuksen jälkeen, kun osa keväällä kylvetyistä taimista nääntyi helteellä kuivuuteen :(
Avomaalta olen jo kerännyt muutaman erän ja säilönyt talven varalle
Kasvihuoneessa paprikat jatkavat kasvamistaan, jossain vaiheessa kirvat aikoivat iskeä niiden kimppuun , mutta pari kertaa Bio-ruiskutetta niskaan sai ne luopumaan aikeistaan.
Kirsikkatomaatteja kypsyy melkein enemmän kuin ehtii syödä....
Viime lauantai oli meidän osaltamme kesän viimeinen toripäivä.
Sadepäivän ratoksi olin risuverstaalla tekemässä yhden linnun ja koristelin muutaman osmankäämikimppupohjan.
Nyt on hyvä aika kerätä osmankäämin lehtiä askartelua varten.
Jos kiinnostuit, laitoin ohjeen viime kesänä vanhaan blogiini.
Ohjeen löydät täältä.
Mukavia elokuun päiviä ja romanttisia kuutamoiltoja kaikille blogiystävilleni.
Blogimaailma on jäänyt vallan taka-alalle, mutta nyt asia korjaantuu, viimeiset mansikkatilaukset on toimitettu ja tämän päivän sateen ansiosta ei vadelmapensaissakaan liene enää paljon kerättävää.
Kaikkia mansikoita ja vadelmia en kuitenkaan ole myynyt, hillo- ja mehuvarastot ovat täynnä odottamassa syksyn myyjäisiä ja kyllä niillä itsekin herkutellaan (:
Mansikoista keitin hilloa ja porkkanoista porkkanamarmeladia....
...ja tässä valmiit hillot (:
Vadelmasato oli tänä kesänä vallan huikean valtava.
Vadelmahilloa on monta purkilllista, samoin lettuhilloa, jossa on vadelmaa ja mansikkaa.....
Kasvihuoneessa on tämän kesän innovaatio, kurkkuamppeli.
Kasvihuoneen katosta roikkuu sinkkiämpäri, jossa on ämpärin kokoinen muoviruukku.
Ruukkuun istutin 5 avomaankurkkua.
Kurkut on helppo poimia, ne pysyvät puhtaina ja kasvihuoneeseen eivät ihan ensimmäiset syyshallatkaan pääse (:
Amppelikurkut ovat vielä vähän keskenkasvuisia, kylvin nämä vasta juhannuksen jälkeen, kun osa keväällä kylvetyistä taimista nääntyi helteellä kuivuuteen :(
Avomaalta olen jo kerännyt muutaman erän ja säilönyt talven varalle
Kasvihuoneessa paprikat jatkavat kasvamistaan, jossain vaiheessa kirvat aikoivat iskeä niiden kimppuun , mutta pari kertaa Bio-ruiskutetta niskaan sai ne luopumaan aikeistaan.
Kirsikkatomaatteja kypsyy melkein enemmän kuin ehtii syödä....
Viime lauantai oli meidän osaltamme kesän viimeinen toripäivä.
Sadepäivän ratoksi olin risuverstaalla tekemässä yhden linnun ja koristelin muutaman osmankäämikimppupohjan.
Nyt on hyvä aika kerätä osmankäämin lehtiä askartelua varten.
Jos kiinnostuit, laitoin ohjeen viime kesänä vanhaan blogiini.
Ohjeen löydät täältä.
Mukavia elokuun päiviä ja romanttisia kuutamoiltoja kaikille blogiystävilleni.
Voi sinua, ahkeraa ja taitavaa ihmistä.
VastaaPoistaMinua niin polttelee ne risulinnut, sellaiset isot ulkona viihtyvät.
Saisinpa retken Raumalle järjestymään.
herkullisen näköisiä hilloja. Kauniit noi osmankäämijutut.
VastaaPoistaVoi kuin on herkkuja monenlaisia.
VastaaPoistaRankat kuukaudet on taas pian ohi. Voit levähtää hetkisen ja näköjään olet ahkera askartelijakin kerinnyt olemaan.
Osmankäämejä olen ajatellut ja muistanut,että kiva ohje löytyy sivuiltasi, kiitos siitä.
Innostavia käämihetkiä Sinulle ja Ninjalle terkkuja.
kaisa
Että olet sitten ahkera! Ja nuo hillot näyttävät ihanilta. Oletko muuten tehnyt koskaan köyhän miehen lakkahilloa, siihen tulee kans porkkanaa? Minä jonain vuonna tein, mutta kun nykyään olen saanut ihan oikeita lakkoja, on tullut tehtyä sitä oikeaa.
VastaaPoistaVau, ihan hengästyy lukiessa, työtä on riittänyt, mutta fiilis tuntuu olevan korkealla, tosi kiva. Ihania kuvia, kauniita ja herkullisia :).
VastaaPoistaVoi, kun oli upeita kuvia ja mahtavia herkkuja. Kurkun kasvatus tuollai sinkkiämpärissä on varmaan kokeilemisen arvoinen idea. Pitääkin sitten ens vuonna... :)
VastaaPoistaHei, luin tuosta osmankäämien lehtien käsittelystä ja olisin tiedustellut, että miten riivit niitä? Ja jos laittaa suorana kuvumaan, niin saako niitä sitten kuivana taivutettua?
VastaaPoistat. Erika
Hei Erika; Riivin osmankääminlehtiä rautaisella koirankammalla. Ne lehdet kannattaa kerätä aika keskikesällä kun ne ovat jo kasvaneet pituutta, mutta eivät vielä ole muuttuneet koviksi. Ne kannattaa laittaa kuivumaan nipuissa ilmavaan paikkaan. Jos niistä tekee heti jotain, kannattaa antaa kuivahtaa yön yli.
PoistaKuivattuja kannattaa säilyttää nipuissa riippumasssa suht pimeässä ja ilmavassa paikassa, ettei auringonvalo haalista niitä.
Kun niistä myöhemmin tekee jotain, ne pitää kostuttaa ensin. Itse laitan nipun pesuhuoneen lattialle ja suihkutan päälle haaleaa vettä. Niitä ei tarvitse kastella litimäriksi, vaan kostuttaa ainoastaan. Kannattaa antaa kostutuksen jälkeen vetäytyä vaikka 10 minuuttia, ennen kuin alkaa taivutella niitä.