torstai 28. helmikuuta 2019

Iso Tiikerikakku





Tiikerikakku

2,4 l vuoka

400 gr voita
310 gr sokeria
6 isoa munaa
2,5 tl vaniljauutetta
3,5 tl leivinjauhetta
490 gr Anni-Helenan kakkujauhoja
0,5 dl appelsiinimehua
5 rkl kaakaojauhetta
5 rkl kermaa



Vaahdota voi ja sokeri. 
Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. 
Lisää appelsiinimehu ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta erikseen n. 1/3 
ja lisää siihen kaakaojauhe ja kerma.
Levitä taikinat vuorotellen kerroksittain jauhotettuun kakkuvuokaan.
Painele lopuksi haarukalla taikinan päältä pohjaan asti .
Näin kerrokset sekoittuvat toisiinsa ja kakkuun muodostuu tiikerin raidat. 
(Huom! tee vain yksi kierros kakun ympäri, etteivät taikinat sekoitu liikaa)

Paista alatasolla 175 asteessa n.1 tunti
Paistamisen loppuvaiheessa kakun voi peittää alumiinipaperilla,
jos pinta uhkaa tummua liikaa.
Kokeile kypsyyttä tikulla.

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.
Lisää jauhot, sekä appelsiinimehu ja vaniljauute.
 Ota taikinasta 1/3 eri kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja kerma.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka


Levita vuokaan kerroksittain vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa.

Painele lopuksi kerrokset haarukalla tiikerin raitojen muotoon.
Tasoita pinta.
Kypsenna kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 tunti.





 Nämä Nordic Waren Crown- ja Bawaria-vuoat ovat kumpikin n. 2,4 litran vetoisia,
joihin on sopiva ohjeen taikinamäärä.
Pienempään vuokaan mitoitettu resepti löytyy täältä



Marja

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥