Tiikerikakku
2,4
l vuoka
400
gr voita
310
gr sokeria
6
isoa munaa
2,5
tl vaniljauutetta
3,5
tl leivinjauhetta
490
gr Anni-Helenan kakkujauhoja
0,5
dl appelsiinimehua
5
rkl kaakaojauhetta
5
rkl kermaa
Vaahdota
voi ja sokeri.
Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan.
Lisää
appelsiinimehu ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi.
Ota
taikinasta erikseen n. 1/3
ja lisää siihen kaakaojauhe ja
kerma.
Levitä taikinat vuorotellen kerroksittain jauhotettuun kakkuvuokaan.
Painele
lopuksi haarukalla taikinan päältä pohjaan asti .
Näin
kerrokset sekoittuvat toisiinsa ja kakkuun muodostuu tiikerin raidat.
(Huom! tee vain yksi kierros kakun ympäri, etteivät taikinat
sekoitu liikaa)
Paista
alatasolla 175 asteessa n.1 tunti
Paistamisen loppuvaiheessa kakun voi peittää alumiinipaperilla,
jos pinta uhkaa tummua liikaa.
Kokeile kypsyyttä tikulla.
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.
Lisää jauhot, sekä appelsiinimehu ja vaniljauute.
Ota taikinasta 1/3 eri kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja kerma.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka
Levita vuokaan kerroksittain vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa.
Painele lopuksi kerrokset haarukalla tiikerin raitojen muotoon.
Tasoita pinta.
Kypsenna kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 tunti.
Nämä Nordic Waren Crown- ja Bawaria-vuoat ovat kumpikin n. 2,4 litran vetoisia,
joihin on sopiva ohjeen taikinamäärä.
Pienempään vuokaan mitoitettu resepti löytyy täältä.
♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi ♥