keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Ilmoja on pidellyt....


....myös tänään.

Tiedotusvälineissä paljon etukäteishuomiota saanut myräkkä
saapui tänne lounaaseen vähän ennen puolta päivää.
Räntää tuprutti taivaan täydeltä, ei ihan vaakasuorassa, mutta lähes.
Positiivista oli se, että ränneistä tippui vesi koko päivän.
Märkä räntä sulatti entisiäkin lumia.
Ihan selvästi on lumi vähentynyt päivän aikana.

 Keittiöön tuli jo kevät.
Ompelin uudet verhot tänään.
Ehkä huomenna valo riittää niiden kuvaamiseen.

Postista hain pari tilaamaani valokuvataulua.
Samalla kävin puutarhaliikkeessä ja ostin vain kaksi siemenpussia.
Kaliforniantuliunikkoa, ihanaa kerrottua, persikanväristä.
Kääpiölupiinia, pink fairy, tuoksuvaa.
Ja vaaleanpunaisia tulppaaneja maljakkoon.

Heti tuli parempi mieli.

Avuksi akuuteimpaan kesänkaipuuseen löytyy koneelta onneksi 
paljon ötököitä!

  
 
  
  

Huomenna on tammikuun viimeinen päivä.

Pörheää alkavaa helmikuuta!
Muista venytellä!


Marja

maanantai 28. tammikuuta 2013

D.I.Y. - haaste


Rikkaruohoelämää-blogista tupsahti 
 kiva haaste:

Jaa paras D.I.Y. -ideasi ja haasta 3 muuta blogia mukaan.
Bloggaaja voi jakaa jo aiemmin toteuttamansa D.I.Y.-idean,
 tehdä aivan uuden tätä varten tai poimia jostain muualta hyvän idean.

Kiitos sinulle between, 
 joka juuri nyt taidatkin olla Pohjanlahden aalloilla/jäissä keinumassa :)

Koko ajan on jotain värkkäystä meneillään
villasukkia, risulintuja, leipomuksia, ompeluksia...
Niissä missään ei silti ole mitään henkeäsalpaavan upeaa ja uutta ideaa

Syksyllä pähkäilin rumien oranssin väristen talipötkyläverkkojen kanssa.
Äärimmäisen epäesteettisiä ovat ne.
Varsinkin ne pienet talipalloverkot ovat tyhjinä jopa vaarallisia linnuille,
ne saattavat tarttua lintujen jalkoihin ikävin seurauksin.

Ajatukset kulkivat jo niin pitkälle tulevaisuuten,
 että kun pyrstötiaiset taas tulevat ruokailemaan,
saan paljon kauniimpia kuvia, kun talipötkylä on juuttinarusta virkatussa verkossa :)


Ei enää rumaa verkkoa kuviin.
(ai että, kun nuo pyrstötiaiset ovat kauniita)

...vaan kaunis, luonnonvärinen, virkattu verkko.
Pyrstötiaiset vielä puuttuvat toistaiseksi.

 Tikankestäväkin on.

Ohjekin löytyy vanhemmasta postauksesta


Tässä onkin hyvä tilaisuus esitellä
uusimmat omatekemykset.
Artistin karvaisille koiville oli taas käyttöä,
kun kuvasimme uusimmat tillukkaat :)

Ensimmäiset:

Nappisukat valkoisesta  Gjestalin Jannesta
koko 38/39

feikkihalkio :)


toiset tillukkaat ovat  myös valkoista Gjestalin Jannea,
koko n. 38

etuosan mallineule
 on Novitan sukkalehdestä,
muokkasin kuviota leveämmäksi.
 Takaosan resorissa
oikealle ja vasemmalle siirtyviä silmukoita

 Kolmannet
 
Gjestalin Maijaa
koko n. 40/41


Mallineule on körttisukista.
Tämä on oikein mukava kirjoneule,
joka kerroksella kudotaan vain yhtä väriä kerrallaan.
Ei tarvitse huolehtia kiristävistä langanjuoksuista :)

Se on kuulkaas pian kesä ja ötökät!
Saavat linnutkin laajennusta ruokavalioon.

D.I.Y.- haaste on ollut jo monessa lukemassani blogissa.
Taitavia moniosaajia löytyy toki näistä suosikkiblogeista,
ideoita olisi varmasti useampaankin haastevastaukseen,
mutta en jatka haastetta nyt kenellekään erityisesti.
Ota tästä haaste mukaasi, 
juuri sinä, 
jolla on hieno idea, jonka haluat esitellä toisillekin :)


Marja

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

D.I.Y.



Rikkaruohoelämää-blogista saatu  D.I.Y.-haastekin on odottamassa,
mutta tässä postauksessa on kaikkea muuta itse puuhailtua tältä päivältä.

Haasteeseen palaan huomenna :)


Eilen ja tänään oli pihabongauspäivä.
Kelit eivät oikein suosineet lintubongareita.
Onni jaksoi kuitenkin urhoollisesti auttaa lintujen tarkkailussa.
Harmi kun oli niin harmaa sää, kuvat ovat säänmukaisesti hämäriä!!!

Ruokintapaikan ympäristössä pyöri neljä käpytikkaa.
Taisi olla jo kevättä rinnassa heillä.
 
Talipötkylä kiinnosti.

Ymmärsi tintti vihdoin häipyä, kova nälkä oli tikalla.

 Kuusitiaiselle maistuivat maapähkinät

Aina noita paparazzeja....

 Urpiaiset ovat liikkeellä isommalla porukalla
 ne ovat yleensä joko korkealla koivun oksistossa tai maassa etsimässä pudonneita siemeniä...
 
....mutta kaikista tuhdein viihtyy automaatilla

 Hömötiaisellekin maistuvat pähkinät
  
 Ruokintapaikalla pyrähteli lisäksi talitinttejä, sinitiaisia, töyhtötiaisia, keltasirkkuja,
mustarastaita ja harakkajengikin on taas maisemissa.

D.I.Y.-juttuja

 Tehtiin tänään Artistin kanssa pizzaa!
Parasta pizzaa ikinä!

Meillä Teekkari on varsinainen pro pizzojen suhteen,
hänen pizzoissaan onkin paprikaa, chiliä ja jalapenoa....

 Olivat silti nämä meidänkin pizzat niin hurmiollisen hyviä.
Molemmat tehtiin omat pizzat,
 Artistin pizzassa oli tomaattia, fetaa, mozzarellaa, ananasta.
Minä laitoin omaani tomaattia, mozzarellaa, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja.
Kypsän Pizzan päälle vielä rucolaa ja basilikan lehtiä. Muutama hiutale sormisuolaa.
Oi, taas tuli nälkä!

Tuo pizzan tomaattikastike on todella hyvää !

Ohje löytyy alapuolella olevasta postauksesta :)
Kannattaa kokeilla, jos ole pizzan ystävä.


 Pizzasalaatti ei tänään ollutkaan tavanomaista kaali-paprika-etikkasalaattia,
vaan
 friseesalaattia, appelsiinia, verigreippiä, tummia viinirypäleitä, sitruunalla maustettua oliiviöljyä.


 Jälkiruoaksi kookospannacottaa vadelmakastikkeella
ja marjoilla

 Helppo ohje löytyy alapuolella olevasta postauksesta.

Lisää D.I.Y.-juttuja huomenna...

Hurmaavaa tammikuun viimeistä viikkoa!

Ensi perjantaina on jo helmikuu!


 ♥

Marja

Pizza


Paras pizza  ikinä on itse tehty
 Pizzapohjan ohje on alunperin ruokala.netistä

Pohja
2 pellillistä

                                                              300- 350 gr durumvehnäjauhoja
                                                              11 gr kuivahiivaa ( 1 pss)
                                                              1 tl suolaa
                                                              2 rkl extra virgin oliiviöljyä
                                                              2,25 dl lämmintä vettä

Sekoita 300 gr jauhoista, hiiva ja suola keskenään. Lisää öljy ja vesi ja vaivaa taikinaa voimakkaasti,
kunnes se on kiinteä ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää loput jauhot, jos taikina tuntuu liian löysältä.
Anna kohota peitettynä n. puoli tuntia.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli kummastakin uunipellin kokoinen pizzapohja.
Kauli suoraan leivinpaperin päällä ja täytä pizza ennen kuin siirrät sen pellille.
Ellei satu omistamaan pizzakiveä, kannattaa pelti
 kuumentaa uunissa kuumaksi ja siirtää pizza suoraan kuumalle pellille,
näin pohjasta tulee rapeampi.


Paista 250 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.


Kodin Kuvalehdessä oli helppo tomaattikastikkeen ohje.
Taivaallisen hyvää.

Tomaattikastike 

Kahteen pizzaan tarvitaan

                                                          2 dl tomaattipyreetä ( itse käytin paseerattua tomaattia)
                                                          2 dl tomaattimurskaa
                                                          2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
                                                          1 ruukullinen tuoretta  basilikaa
                                                          2-3 tl pizzamaustetta
                                                        (käytin provencen yrttisekoitusta, kun oli pizzamauste loppu)
                                                          1 tl suolaa
                                                          ripaus mustapippuria
                                                         2 tl sokeria
                                                         ripaus valkosipulijauhetta, jos tykkää valkosipulista 

Pyöräytetään sauvasekoittimella tasaiseksi.

 

Täytteet jokainen valitsee tietenkin oman makunsa mukaan.
Meillä oli tänään aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, mozzarellaa, tuoreita tomaatteja.
Ja miehen puolella ananasta, hän ei syö oliiveja......


Kypsän pizzan pinnalle vielä rucolaa ja basilikan lehtiä.
Muutama hiutale sormisuolaa.
 Hyvää.

Marja

Kevyempi pannacotta


Tässä nopea apu makeannälkään :)


Kevyempi pikaversio pannacotasta.
Perusohje löytyy DanSukkerin HyytelösokeriMulti rasian takaa.

Kolmeen reiluun annokseen tarvitaan
 6 dl maitoa tai kermaa
1,5 dl hyytelösokeri multi

Mittaa kattilaan sokeri ja maito/kerma.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua n. 1/2 minuuttia.
Kaada annoskulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa.
Koristele juuri ennen tarjoilua haluamallasi tavalla marjoilla tai hedelmillä

Käytän yleensä nesteenä Valion cocos+limeä ja Valion Hilja täysmaitoa.
( 2 tölkkiä cocos+limeä ja 1 dl maitoa)
Näin talvella saa pannacotat nopeasti hyydytettyä ulkona terassilla,
jonne ne voi viedä heti kuumina, kun  jääkaappiin ei kannata laittaa höyryävän kuumia ruokia.
(Kannattaa laittaa kulhot ulkona kuitenkin kuvun alle, varsinkin talitintit ovat kovin uteliaita)

Tänään tein (omista) pakastevadelmista ja tomusokerista kastikkeen  blenderissä.
Lisäksi pakastimesta vadelmia, punaherukoita ja mustikoita.
Ihana lempeän makea hennosti kookoksinen pohja ja raikkaan kirpeät marjat.
Nam!
(Muistathan, että ulkomaiset pakastevadelmat pitää keittää ennen käyttöä)



Marja