maanantai 30. marraskuuta 2020

Adventin aikaa

Niin on marraskuukin jo viimeisessä päivässä.
Niin kovin pimeää on nyt ulkona, paljon tarvitaan kynttilöitä ja tulta leivinuunissa, että jaksaa
herätä aamulla ja pysyä hereillä iltaan asti.
Vähän kyllä ahdistaa, kun jo neljältä iltapäivällä on täysin pimeää!
Enää kolme viikkoa ja päivän valoisa aika alkaa taas pidentyä.
Kyllä tämän jaksaa.......


Tämän postauksen alle tallensin tämän meidän adventtikakun reseptin.
Todella ihana banaani-rahkakakku. ♥

Vaikka nämä kaikki rajoitukset ja ohjeet turhauttavat ja harmittavat,
on tästä jotain iloakin ollut.
Tänä vuonna meillä ei ole täällä joulumyyjäisiä, olen saanut viettää mukavan joutilasta
joulunalusaikaa tänä vuonna.
Leipomuksia olen tehnyt hyvin maltillisesti, muutamalle ystävälle ja itselle vain leivon.
Pojatkaan eivät varmaankaan tänä vuonna pääse tulemaan kotijoulua viettämään, joten vähäistä on jouluruokien ja -leipomusten tarve itsellä.
Vain pari-kolme havukranssia olen tehnyt itselle se piippalakkikuusi on edelleen kuvaamatta,
aina loppuu valoisa aika kesken.
Kasvihuoneen joulun saan ehkä huomenna valmiiksi, hyvässä alussa on jo.

Oskarin kanssa otetaan ihan rennosti tämä joulun odotus ♥

Lopuksi (aika monta kuvaa)
Kesäistä valoa, lämpöä ja väriä tähän marraskuun viimeiseen iltaan!
Kesäisiä kuvia kasvihuoneesta.
Pelakuut ovat nyt talvehtimassa risuverstaalla, osa kukkii edelleen,
mutta aika vaatimattomalta näyttävät nyt näihin kesäisiin kuviin verrattuina.
























Lämpöistä joulunalusaikaa!

Marja

Banaanikakku




Tämän reseptin olen löytänyt jostain facebookin leivontaryhmästä,
muistaakseni alkuperäinen resepti on Merja Kainulaisen.
Reseptiä olen taas muokannut ja muuttanut ainemäärät sopiviksi
omiin vuokiini.

Tällä kertaa käytin rahkana Arlan Suklaa-appelsiinirahkaa
ja lisäsin taikinaan vielä appelsiinilikööriä.
Jouluinen säväys tuli näistä mausteista.
Jääkaapissa on odottamassa purkki Valion passionrahkaa ja pakastimesta löytyy passionpyreetä,
 seuraavaksi meneekin tämä yhdistelmä kokeiluun.

Kakun makumaailmaa voi tosiaan vaihdella eri makuisilla rahkoilla.
Kakusta tulee aina ihanan kostea rahkan ja banaanin ansiosta.
Kaiken lisäksi kakku on helppo tehdä, kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään.

Kuvan kakun tein Nordic Waren 2,4 litran Vintage Star-vuokaan

BANAANIKAKKU
2,4 l vuoka 

                                                            500 gr Anni Helenan kakkujauhoja 
                                                            50 gr perunajauhoja 
                                                            360 gr sokeria 
                                                            1 tl suolaa 
                                                            1,5 tl soodaa 
                                                            1,5 tl leivinjauhetta 
                                                            2 isoa kananmunaa 
                                                            1 tl vaniljauutetta 
                                                            200 gr maustettua rahkaa 
                                                            1,5 dl mantelimaitoa 
                                                            200 gr voita sulatettuna 
                                                            2 banaania 
                                                            (0,5 dl mantelilikööriä tai cointreauta) 


Sekoita kuivat aineet keskenään. 
Sulata voi. Soseuta banaanit. 
Vatkaa isossa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää voisula, 
maitorahka, banaanisose, mantelimaito, sekä vaniljauute. 
Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi. 
Mausta halutessasi liköörillä. 
Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. 
Paista 185 asteessa n. 50 minuuttia. 
Kokeile kypsyyttä tikulla. 

Anna levätä vuoassa n. 15 min. ennen kumoamista.

Päälle valutin suklaaganachea ja ripottelin lumihiutaleita.
Mainio ja maukas pikkujoulukakku!


Marja

perjantai 20. marraskuuta 2020

Ulkona sataa lunta


Lumisade ulkona, ehkä lumi pysyy maassa vielä huomiseen.
Hämärä saapuu jo varhain iltapäivällä.

Hämärässä voi muistella viime kesän valoisia hetkiä.
Tässäpä kuvia heinäkuulta!

Kukkia, sekä Kerttu ja Oskari.
Eikä sanoja tämän enempää.




























Oikein mukavaa viikonloppua!



Marja