Kaapista löytyi tölkki Lemoncurdia,
parasta ennen-päivä syyskuussa
Niinpä kakkuun tulisi ainakin lemoncurdia.
parasta ennen-päivä syyskuussa
Ja valkosuklaata tietenkin.
Mitä muuta vielä?
Marjaisa lemoncurd-juustokakku
pohja:
240
gr Digestive-keksejä
100
gr voita
täyte
200
gr valkosuklaata
2 tlk
Flora-vispiä
200 gr sitruunatuorejuustoa
1 sitruunan mehu
3 dl lemoncurdia
5
liivatelehteä
1
rkl vedellä laimennettua sitruunamehua
Murskaa
keksit ja sekoita niihin sulatettu, hieman jäähdytetty voi.
Vuoraa 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Painele
keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille.
Pane
pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
Täyte
Laita
liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10
minuutiksi.
Sulata
suklaa vesihauteessa.
Vatkaa
kerma vaahdoksi.
Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, lisää siihen sulatettu suklaa, sitruunamehu ja lemoncurd.
Purista
liivatelehdistä vesi ja sulata ne kiehautettuun sitruunamehuun.
Lisää juustoseokseen liivatteet vähän jäähtyneenä.
Lisää lopuksi vaahdotettu FloraVispi varovasti nostellen
Kaada
seos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4
tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja päällystä pinta marjoilla.
Mukavan raikas tuli tästä täytteestä.
Lemoncurdia olisi helppo tehdä itsekin, mutta nyt sattui olemaan se valmis purkki,
Mehuja sensijaan keittelin koko päivän,
mansikkaa, vadelmaa, sekamehua...
Toivottavasti sade jatkuu vielä yön yli.
Ylihuomenna on jo elokuu.
Ihana kypsä sadonkorjuukuukausi.
Illat hämärtyvät, kynttilän voi jo sytyttää terassin pöydälle.
Kesäistä heinäkuun viimeistä päivää!
♥