perjantai 29. maaliskuuta 2013

RAPARPERIPIIRAKKA




Kevättä odotellessa tuli mieleen jo raparperipiirakka.
Tämä ohje on Arlan sivuilta.
Täydellistä tästä tulisi tuoreista raparpereista, mutta nyt täytyi tyytyä hilloon.


Raparperipiirakka

pohja
150 gr voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


täyte
n. 400 gr raparperia
1 prk (200 gr) Arlan raparperi-mansikkarahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria


Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan.
Painele taikina piirakkavuoan (n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Jätä vähän taikinaa piirakan päälle ripoteltavaksi. 
Paloittele raparperit ja levitä ne vuokaan taikinan päälle.
Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada raparperien päälle.
Levitä pinnalle vielä taikinanokereita.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.



Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.



Marja

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥