perjantai 29. maaliskuuta 2013

EURAN RINKILÄT

Tämän reseptin olen saanut äitini ystävältä Helena Aallolta.
 Hän tekee edelleen,vuosikymmenten kokemuksella, 
satoja Euran rinkilöitä vuosittain Euran Pirtillä järjestettäviin myyjäisiin.
Euran rinkilät ovat paikallinen perinneleivonnainen.




Euran rinkilät

2 dl kermaa
200 gr voita
350 gr hienoja vehnäjauhoja
10 gr hiivaa


Hiiva sekoitetaan lämpimään kermaan. 
Lisätään jauhot sekä pehmennetty voi.
Taikina saa kohota n. 1 tunnin.

Paloitellaan n. 65 osaan, jotka leivotaan 30 cm pituisiksi tangoiksi,
 kieritetään sokerissa  ja muodostetaan rinkilä.



Paistetaan ketunruskeiksi 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.



Marja

5 kommenttia :

  1. Kiitos, tätä pitää kokeilla Hämeessäkin

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania rinkeleitä tulee <3 kiitos reseptistä :-)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkeistä. . Ekaa kertaa niitä kokeilen tehdä. Etsin vinkkejä, ja kun anoppia ei enää ole neuvomassa, tunnetun tekijän ohje ilahdutti. Saa nähdä mitä tulee, Jatkuuko harjoittelu vai ostanko jatkossakin konkareilta...

    VastaaPoista
  4. Tosi hyviä tuli, mutta rinkelin muoto ei kyllä onnistunut. Pitää vielä harjoitella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥