Tämän reseptin olen saanut äitini ystävältä Helena Aallolta.
Hän tekee edelleen,vuosikymmenten kokemuksella,
satoja Euran rinkilöitä vuosittain Euran Pirtillä järjestettäviin myyjäisiin.
Euran rinkilät ovat paikallinen perinneleivonnainen.
Euran rinkilät
2 dl kermaa
200 gr voita
350 gr hienoja vehnäjauhoja
10 gr hiivaa
Hiiva sekoitetaan lämpimään kermaan.
Lisätään jauhot sekä pehmennetty voi.
Paloitellaan n. 65 osaan, jotka leivotaan 30 cm pituisiksi tangoiksi,
♥
Kiitos ihanista resepteistä!
VastaaPoistaKiitos, tätä pitää kokeilla Hämeessäkin
VastaaPoistaAivan ihania rinkeleitä tulee <3 kiitos reseptistä :-)
VastaaPoistaKiitos vinkeistä. . Ekaa kertaa niitä kokeilen tehdä. Etsin vinkkejä, ja kun anoppia ei enää ole neuvomassa, tunnetun tekijän ohje ilahdutti. Saa nähdä mitä tulee, Jatkuuko harjoittelu vai ostanko jatkossakin konkareilta...
VastaaPoistaTosi hyviä tuli, mutta rinkelin muoto ei kyllä onnistunut. Pitää vielä harjoitella.
VastaaPoista