Tämä ohje on Arlan sivuilta.
Täydellistä tästä tulisi tuoreista raparpereista, mutta nyt täytyi tyytyä hilloon.
Raparperipiirakka
pohja
150 gr voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte
n. 400 gr raparperia
1 prk (200 gr) Arlan raparperi-mansikkarahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan.
Painele taikina piirakkavuoan (n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Jätä vähän taikinaa piirakan päälle ripoteltavaksi.
Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada raparperien päälle.
Levitä pinnalle vielä taikinanokereita.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi ♥