perjantai 29. maaliskuuta 2013

Vuohenjuusto-kylmäsavulohipiirakka

Tämän ohjeen olen löytänyt Dr.Oetkerin sivuilta.
Taivaallisen hyvää, varsinkin jos pitää vuohenjuustosta.
Mantelirouhe antaa mukavaa rapeutta ja pureskeltavaa piirakkaan.


Vuohenjuusto-kylmäsavulohipiirakka

Pohja
100 gr voita
3 dl vehnäjauhoja
50 gr mantelijauhetta
50 gr mantelirouhetta
1 tl ruokasoodaa
100 gr turkkilaista jogurttia

Täyte
150 gr kylmäsavulohta
100 gr vuohenjuustoa
2 dl kermaa
1 muna
2 dl emmental-juustoraastetta


Pohja
Sekoita keskenään voi ja kuivat aineet.
Lisää jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirasvuoan (n. 24-26 cm) pohjalle ja reunoille.
Voit tehdä myös pieniä piiraita. Annoksesta tulee n. 10 kpl.

Täyte
Silppua lohi pieniksi paloiksi ja levitä piirakkapohjalle.
Murustele vuohenjuusto lohen päälle.
Sekoita munat, kerma ja juustoraaste keskenään.
Kaada seos vuokaan.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia.
Pikkupiiraille riittää 20-30 minuuttia.



Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥