perjantai 29. maaliskuuta 2013

SITRUUNAKAKKU




Tämä sitruunakakun ohje peräisin Dansukkerin sivuilta.
Mukavan sitruunainen ja onnistuu aina.
Aivan ihana sitruunan tuoksu tulee uunista kakun paistuessa.

Sitruunakakku

200 gr voita 
2 dl hienoa sokeria
3 kananmunaa
3 dl kakkuvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu


Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
Lisää jauhot ja sitruunankuoriraaste sekä sitruunamehu taikinaan.
Paista voidellussa korppujauhotetussa vuoassa
175 asteessa n. 50 minuuttia.
Jäähdytä hetki ja kumoa kakku vuoasta.

Kakun voi kuorruttaa haluamallaan tavalla, vuodenajasta riippuen.
Tässä pääsiäisversio.


Marja

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥