perjantai 29. maaliskuuta 2013

Aurinkoista Pääsiäistä!



Tästä postauksesta lupasin tehdä keväisen, aurinkoisen, herkullisen.
Kuinkahan onnistuu....

Kuistin narsissit ovat huikaisevan keltaisia auringossa.
Vielä täytyy muistaa nostaa yöksi sisälle.

Rapun vieressä on jo melkein kevät.
On se.
Tarhavarjohiippojen ja varjoyrttien peittona ollut hanki on jo huvennut.

Vesi tanssii koskessa keväisen riehakkaana



Seuraa herkkuosuus

Tuossa alapuolella olevista erillisistä postauksista löytyy reseptejä.
Laitoin ne tänne blogiin itseänikin varten. 
Täältä ne löytyvät, jos minun pettämätön reseptien arkistointijärjestelmäni
 sattuu joskus kuitenkin pettämään.


Myyjäisiin leivoin Euran rinkilöitä, paria rasiaa jätin itselle.


Pääsiäislampaita ja lintuja
Sitruunakakku.....

... pääsiäisasussa

Tänään tein kylmäsavulohi-vuohenjuustopiirakkaa.
Syntisen hyvää.
Varsinkin, jos tykkää vuohenjuustosta!
Pohjataikinassa on mantelijauhetta ja -rouhetta.
Mantelirouhe tekee pohjasta mukavan rapean.

Eilen, kun olin, ihan kevättä avustaakseni, lapiomassa lunta raparperipenkin päältä,
mieleeni tuli raparperipiirakka 23 vuoden takaa.
Asuimme silloin Ruotsissa, Enköpingissä, odotin  meidän Artistia.
Meillä oli tapana käydä naapurikaupungissa Sigtunassa
 ihanassa Tant Brunin kahvilassa.
Keväisenä viikonloppuna kävimme taas kerran siellä kahvilla
ja silloin sieltä sai niin hyvää raparperipiirakkaa itsetehdyn vaniljajäätelön kanssa,
että muistan sen maun edelleen.

Pakko saada raparperipiirakkaa.
Heti.
Jääkaapissa on vielä raparperihilloa, joten tein piirakan hillosta.

Käytin täytteessä myös Arlan mansikka-raparperirahkaa.
Vihdoin olen löytänyt kaupasta myös vaniljauutetta.

Piirakka on herkullista hillostakin tehtynä,
mutta tuoreista raparpereista tehtynä jo suorastaan taivaallista.

Minkähän keväänedistyssysteemin kehittelisi sinne raparperipenkkiin.
Untuvapeiton ehkä.

Nyt ovat piimäjuusto ja pasha valmistumassa jääkaapissa.
Niitä maistellaan pääsiäispäivänä.

Huomenna käydään hakemassa Artisti ja Teekkari Turusta.
Samalla käymme Ruissalossa Kasvitieteellisessä puutarhassa.
Nautiskellaan lämmöstä, kukista, kasveista, vihreydestä.

Muutama viikko vielä, niin ei tarvitse kuin mennä ulko-ovesta pihalle 
ja  kaikki vihreys ja kasvuvoima on sielläkin vastassa!


Hyvää pääsiäistä!

Marja

23 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ihanista kukista ja ah niin herkullisen näköisistä leivonnaisista! Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Vau, mikä pääsiäisen superpostaus! Jos nyt ei päässyt fiiliksiin, niin sitten ei pääse!

    Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Ihailen tuota sun kyltymätöntä ahkeruuttasi! Oikein mukavaa Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  4. Minäkin mietin tänään ihanaa toukokuuta, kun laitoin silmät kiinni keinutuolissa auringossa! Vaan sitten mietin, että on tämäkin on kevättä, kun pienenpieniä piippoja nousee maasta, vaikka ne eivät juuri kasvaisikaan (taikapähkinän nuput edelleen visusti supussa ja krookukset eivät kasva milliäkään päivässä). Tästäkin voi nauttia tavallaan, siitä, että talvi joutuu joka päivä antamaan muutaman sentin periksi. Tuossa varjohiippa-varjoyrttikuvassa on jo toivoa enemmänkin :-) Ja kun saat Sailan kalsarit maahan, niin ne ovat kivan vihreitä heti keväällä (no, niin on kaikki rohtosormustinkukat) - mulla niiden lehtiruusukkeita vihertää jo niissä paikoissa, joista lumi on sulanut!
    Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila, ihana se sinun keinutuolisi!
      Tämä nyt on tällainen kevät, ei voi mitään!
      Pitääkin muistaa käydä parin viikon kuluttua Sigtunassa tarkistamassa, onko siellä taikapähkinä hengissä...
      Heh! Kaivan Sailan kalsarit maahan ;DD
      Iloista pääsiäistä sinne teillekin!

      Poista
  5. Keväistä on, ainakin kuvissa ;) Jo paljon lämmittävän auringon mennessä pilven taa, on vielä tosi kylmä. Ostin muuten samaista vaniljauutetta viime vuonna Tukholmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä aurinko jo lämmittää tosi paljon. Yöpakkaset kun vielä väistyisivät!
      Kauan sain minäkin tuota vaniljauutetta etsiä, Punnitse&säästä- kaupasta vihdoin löysin!

      Poista
  6. Ihania herkkuja... ihan tässä alkoi tehdä mieli jotain hyvää aamukahvin kera ; )
    Lumen alta ekana pilkottavat lehdet ovat aina niin kiehtovia. Niitä tulee seurattua sitten joka päivä, ja useaan otteeseen ; )
    Hauskaa pääsiäistä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sariw, pääsiäisenä pitää herkutella. Monta päivää.
      Niin ihania ovat kaikki lumen alta paljastuvat uudet versot!
      Mukavaa pääsiäistä sinullekin!

      Poista
  7. Herkulliselta ja keväiseltä näyttää pääsiäisesi. Kovin kylmää on ulkosalla, mutta ei se kevät ja kesä koskaan ole jäänyt tulematta :) Hyvää pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. trina, totta, aina se kevät ja kesä kuitenkin tulevat!
      Hyvää pääsiäistä sinullekin!

      Poista
  8. Upeita kuvia, Marja! Mitä herkkuja! Hyvää pääsiäistä.

    VastaaPoista
  9. On siinä taas herkkua jos jonkinlaita, onnistuit postauksen herkullisuudessa aivan nappiin. Nuo punaraitaiset tulppaanit ovat upeita. Tulee ajatelleeksi, miten ihmeellisiä asioita luonnossa tapahtuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. between, pääsiäisenä pitää herkutella :)
      Ne tulppaanit ovat hauskoja, vähän kerrattuja ja tuntuvat olevan aika kestäviäkin!

      Poista
  10. Voi apua. Omenamintulla oli tyrnikakku, sinulla raparperitorttua, sitruunakakkua ja todella kauniita Euran rinkeleitä. Muiden herkkujen muassa. Täällä tämä uusgluteeniton vinkuu tuskaansa... Nyyhkis :´-(

    Postaus oli kuitenkin aivan mahtavan kaunis. Hyvää pääsiäisen loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. intopii, voi sinun tuskaasi! Onneksi löytyy nykyään jo vaikka mitä gluteiinitontakin!
      Hyvää loppupääsiäistä sinullekin!

      Poista
  11. Minäkin olen alkuvuoteni viettänyt Ruotsin puolella ja edelleenkin äitini lähisuku on siellä,joten tuttua juttua :)

    Ihania kuvia ja herkkuja olet taas loihtinut !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥