torstai 12. syyskuuta 2013

Lohisoppa

Kalakeitto valmistuu yllättävän helposti ja nopeasti!

Lapin puikuloista tulee oikein ylellisen makuista.
Jos vielä olisi Tenon lohta ja ruodoista keitettyä kalalientä,
niin se olisikin jo täydellistä.

Täällä pitää tyytyä kaupan kirjolohifileeseen
ja liemenkin teen kasvisfondista, kun en oikein välitä kalaliemen mausta.
Tästä annoksesta riittää hyvin kahdelle.

Lohisoppa

600 gr puikulaperunoita
500 gr kirjolohifilettä
1 sipuli
laakerinlehti
1 l vettä
1 kasvisfondi
2 dl kermaa
voita
suolaa
valkopippuria myllystä
tilliä

Leikkaa lohi annospaloiksi, kuori ja lohko perunat, 
leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna vesi ja lisää kasvisfondikuutio, silputtu sipuli ja laakerinlehti.
Lisää perunalohkot ja keitä n. 10 minuuttia.
Lisää kalapalat ja keitä vielä n. 5 minuuttia.
Lisää kerma ja voi.
Kuumenna vielä, mutta älä enää anna kiehua.
Mausta rouhitulla valkopippurilla ja suolalla.
Silppua runsaasti tilliä keiton päälle.

 Kivennäisvettä ja paahdettua ruisleipää seuraksi.




Marja

1 kommentti :

  1. On kyllä niin herkullisen näköistä ja taatusti myös makuista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥