Aina löytyy hyvä syy leipoa!
Tänään vietetään kansainvälistä Porkkanakakun päivää, Carrot Cake Day.
Juhlan kunniaksi päällystin porkkanakakkuni tällä kertaa
uudella suosikkikuorrutteellani, suolakinuskilla, sekä
rouhituilla pistaasipähkinän sydämillä ja vadelmilla.
PORKKANAKAKKU
100 gr rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
180 gr sokeria
2 kananmunaa
150 gr porkkanaa hienona raasteena
150 gr kakkujauhoja (AnniHelena)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta
0,5 tl kanelia
0,5 dl appelsiinimehua
Suolakinuski
100 gr voita
140 gr fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
240 gr tomusokeria
0,5 tl merisuolaa myllystä
sormisuolaa
Voitele ja jauhota n. 26 cm vuoka.
Mittaa kulhoon öljy ja lisää sokeri, sekoita hyvin esim. puuhaarukalla,
lisää sekaan kananmunat voimakkaasti sekoittaen.
Lisää porkkanaraaste.
Sekoita keskenään jauhot ja mausteet.
Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen appelsiinimehun kanssa.
Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
Kaada seos vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 40-45 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen kuorrutteen tekoa.
Suolakinuski:
Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma kattilaan.
Kiehauta ja sekoita, että sokeri sulaa.
Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri.
Siivilöi tomusokeri, ettei tule kokkareita.
Mausta suolalla.
Anna hetken jäähtyä ja kaada jäähtyneen kakun pinnalle.
Ripottele pinnalle sormisuolahiutaleita, rouhittuja pistaasipähkinöitä
ja vadelmia.
♥
Porkkanakakun voi toki kuorruttaa myös perinteisemmällä kuorrutteella.
Kuorrute
100 gr appelsiinituorejuustoa
0,5 dl kuohukermaa (tai Flora Kuohu)
1 dl tomusokeria
Mittaa kulhoon tuorejuusto, kerma ja tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Voit värjätä seoksen halutessasi elintarvikevärillä.
Levitä tai pursota kuorrute kakun pinnalle ja koristele
tuoreilla marjoilla, mantelirouheella tai nommparelleilla.
Tällä samalla reseptillä voi tehdä myös porkkana-cup cakeja.
♥
Marja
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi ♥