Tämän kakun alkuperäisen ohjeen olen ottanut joskus talteen lehdestä,
ehkä Pirkasta tai saattaa tämä olla Valion ohjekin.
Olen muokannut ohjetta itselleni mieluisaksi.
Taateli-suklaakakku
250 gr Pirkka pehmeitä taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 gr voita
2 munaa
3 dl Anni Helena erikoisvehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljauutetta
100 g rouhittua tummaa suklaata
Mittaa
vesi, sokeri ja taatelit kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Soseuta seos tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella
Kuutioi rasva kattilaan ja sekoita, kunnes se
sulaa. Anna jäähtyä.
Sekoita munat yksitellen joukkoon
ja sitten
keskenään sekoitetut kuivat aineet, myös suklaarouhe.
Kaada
taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan
ja kypsennä
175-asteisessa uunissa noin 1 tunti.
Tarkista kypsyys tikulla.
Kumoa
kakku ritilälle ja anna sen jäähtyä hetki kakkuvuoan alla.
Koristele jouluisaksi sulatetulla suklaalla ja koristerakeilla.
Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin paketissa olevia tiiviiksi puristettuja taateleita.
Itse tykkään enemmän näistä pehmeistä ja irtonaisista.
♥
Kiitos Marja! Tätä kokeilen tämän joulun taatelikakuksi.
VastaaPoistaTykkään taatelikakusta ja suklaasta joten menee taatusti kokeiluun. Kiitos ohjeesta. Mukavaa viikonloppua! -Katja
VastaaPoistaTaatelikakku on meillä ollut aina joulukakkuna, joskin monesti muulloinkin. Nyt täytyykin kokeilla tätä suklaista versiota!
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Tätä voisikin kokeilla perinteisen taatelikakun sijaan -tai lisäksi.
VastaaPoistaAivan ihana kakku, kiitos reseptistä!
VastaaPoista