tiistai 19. marraskuuta 2013

Lintupikkuleivät

...tai lammaspikkuleivät tai kihlakakut.

Näistä on moneksi.
Taikina on ihan perinteinen perusmurotaikina.
Ohje on äitini reseptivihosta, jonka hän on tehnyt
Porin Talouskoulussa nuorena tyttönä 1950-luvulla.
Hänen vihossaan pikkuleivät ovat
nimellä kihlakakut.
Sydänmuotilla tehtyjä.


Pikkuleivät

200 gr voita
200 gr sokeria
1 kananmuna
300 gr vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria tai -uutetta

Päälle
kananmunaa
mantelirouhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Lisää vaniljasokeri tai -uute.
Sekoita lopuksi jauhot taikinaan.

Taputtele taikina esim. tarjottimelle leivinpaperin päälle
ja laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.


Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota haluamallasi muotilla pikkuleipiä.

Tästä annoksesta tulee n. 40 pikkuleipää, muotin koosta riippuen.

Voitele pikkuleivät munalla ja ripottele päälle mantelirouhetta.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 8 minuuttia.
Näitä pikkuleipiä teen aina  myös myyjäisiiin.
Asiakkaat yleensä muistavat vastaavat pikkuleivät lapsuudestaan;
"näitä meillä oli aina jouluna/pääsiäisenä"


Marja

3 kommenttia :

  1. Kauniita pikkuleipiä romanttisella teemalla :)

    VastaaPoista
  2. Onpas tosi kauniita pikkuleipiä! En ole koskaan ollut mikään pikkuleipien leipoja, pitäisi kai opetella sekin taito. Tosin ässät meillä menevät parempiin suihin alta aika yksikön, mutta erittäin harvoin tulee leivottua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥