lauantai 7. tammikuuta 2012

Tyrnivalkosuklaakakku



Tämä on toiseksi paras kakku,
 raikas ja suussasulava,
 heti tuoreista mansikoista tehdyn
 mansikka-valkosuklaakakun jälkeen.
Mutta sitä saa vain kesällä.....

Meillä tämä kakku on ollut suosikki 
synttäreillä, kissanristiäisissä ja lakkiaisissa,
ja mitä muuta  juhlan aihetta milloinkin on keksitty :)

Ohje on ollut vuosia sitten muistaakseni Kodin Kuvalehdessä.
Vähäsen on ohje muokkautunut vuosien aikana.


Näitä tarvitaan:



Pohja:
200 gr digestivekeksejä
40 gr piparkakkuja (parhaita on itsetehdyt joulupiparit)
100 gr voita

Täyte:
5 liivatelehteä
200 gr valkosuklaata
4 dl Flora-vispiä
1 dl sokeria
2 dl vaniljajogurttia
1 prk Meritalon tyrnihilloa (=2,5 dl)
1 sitruunan mehu

Kiille:
4 liivatelehteä
1 sitruunan mehu
1 prk Meritalon tyrnihilloa

Leikkaa pyöreän irtopohjavuoan (n. 26 cm) pohjalle leivinpaperi
ja voitele paperi ja vuoan reunat kevyesti.
(tällä kertaa käytin kulmikasta vuokaa)

Laita täytteeseen tulevat liivakot 
kylmään veteen (väh. 10 minuutiksi)

Murskaa keksit hienoksi
Laitan keksit vahvaan pakastuspussiin ja
ja murskaan kaulimella.

Sulata voi ja lisää se
hiukan jäähtyneenä keksimurskan joukkoon
Muovipussissa on helppo sekoittaa rasva keksimurujen joukkoon

Painele keksiseos kakkupohjaksi vuokaan.
Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

 Täyte: 

 Sulata suklaa vesihauteessa.

 Vatkaa kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.

 Lisää kermavaahtoon vatkaimella kevyesti sekoittaen
jogurtti, tyrnihillo ja sulatettu, vähän jäähtynyt suklaa.
Sulata liivatteet kuumennettuun sitruunamehuun,
lisää vähän haalenneena kermaseokseen.

 Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan ja anna
jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.


Kiille:
Kun täyte on hyytynyt,
voit tehdä kiilteen.
Laita liivakot kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.

Kiehauta sitruunamehu ja tyrnihillo.
Lisää joukkoon liotetut liivatteet.
Jäähdytä kiillettä parikymmentä minuuttia,
ennen kuin kaadat sen kakun päälle.
Laita kakku jääkaappiin vielä vähintään 2 tunniksi hyytymään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


Käytin tällä kertaa koristeluun valkosuklaata.
(olinpahan taas unohtanut, miten hankalaa valkosuklaata on käsitellä)
Tein reunan kakun ympärille ja tötteröitä päälle.
Kuten kuvasta näkyy varsinkaan tuosta reunasta ei tullut mitenkään hohdokas :(
Muta makuun se ei vaikuttanut!


Marja

4 kommenttia :

  1. Ihania kuvia olet taas kerran iloksemme tänne blogiin laittanut. Pitää kokeilla tuota kakkua, näyttää aikakin tosi herkulliselta ja varmasti maistuukin. Kiitos ohjeesta ja mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvää on, melkein samanlaista oon aiemmin tehnyt. Mutta mitenhän nuo koristeet tehdään..?

    VastaaPoista
  3. TanjaV;
    esim. täältä: http://www.kinuskikissa.fi/juustokakun-suklaareunus/?sliderpage=1&ref=121 ja täältä: http://www.kinuskikissa.fi/pitsirullat/?sliderpage=1&ref=121 löytyy
    suklaakoristeiden ohjeita :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥