perjantai 20. syyskuuta 2013

Puolukka-kinuskikakku


Tätä kakkua olen tehnyt "aina". 
Alkuperäiseen reseptiin olen ajan saatossa tehnyt "parannuksia"
Puolukkakinuskikakku

Kakkupohja

5 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria


Täyte

2 dl kuohukermaa tai FloraVispiä
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta

3 dl  sokeroitua puolukkasurvosta

Kinuskikuorrutus

3 dl kermaa
2 dl tomusokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 rkl voita
2 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta



Kakkupohja

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi
Siivilöi joukkoon perunajauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita huolellisesti, ettei taikinaan jää paakkuja..
Levitä voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle (n. 30x40 cm)
 ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Kumoa kakkulevy pöydälle esim. puhtaalle pyyheliinalle.
Irroita leivinpaperi.
Anna kakkupohjan jäähtyä.
Leikkaa kakkupohja kahteen yhtä suureen osaan.

Kakkupohjan voi tietenkin tehdä myös perinteisesti pyöreässä kakkuvuoassa 
ja sitten halkaista kahteen osaan.
Itse otan varman päälle ja teen kakkupohjat aina pellillä;
eivät lätsähdä, kuten korkeilla kakkupohjilla on silloin tällöin tapana...

 Täyte
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljauutteella ja kanelilla

Levitä puolukkasurvos kakkupohjalle


 Levitä kermavaahto puolukoiden päälle


Nosta toinen kakkulevy päälle ja anna vetäytyä viileässä kevyen paino alla
kinuskikuorrutteen valmistumisen ajan.

Kinuskikuorrute

Mittaa (terflon)kattilaan kerma, tomusokeri ja fariinisokeri.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 25-30 minuuttia
välillä sekoitellen (aika useasti kannattaa sekoittaa)
Lisää lopuksi voi ja vaniljasokeri tai-uute.
Anna jäähtyä kattilassa 20-30 minuuttia, että kuorrute vähän jäykistyy,
mutta levittyy vielä kuitenkin helposti.
Kun jähmeähkön kuorruteen kaataa kylmän kakun pinnalle,
se ei imeydy kakkuun vaan jää kauniisti pinnalle.

Ripottele pinnalle tuoreita tai pakastettuja kokonaisia puolukoita.



Tämä on NIIN HYVÄÄ!



Marja

3 kommenttia:

  1. Nämä kuvat vakuuttivat minun täysin, tätä teen viikonloppuna. Aivan varmasti hyvää! Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥