perjantai 3. helmikuuta 2012

Talvipäivän askareita ja osoitteita puuttuu......








Aurinkoinen


helmikuun pakkaspäivä.


Hangen timantit kimaltelevat ulkona

Paras mahdollinen
 pakastimen sulatuspäivä!

Kaikkia rasioita en laittanutkaan takaisin pakastimeen.

Rasiallinen mustikoita
ja toinen syysvadelmia

sekoitetaan FloraVispillä ohennetun rahkan joukkoon

makeutena käytin steviaa

kesän maku

 Vähän aikaa sitten oli jossain lehdessä,
olisiko ollut viimeisin Kodin Kuvalehti,
 retroruokaohjeita.


Kauraryyniomenapaistos edustaa minulle retroa.
Äiti teki sitä lapsuudessani.


 Kaikki keittiön apuvälineet ovat kivoja ;)
Omenapora...

... ja lohkomislaite

 Omenanpalat vuokaan ja sekaan sokeria ja kanelia..

 päälle kauraryynejä,
 joihin on sekoitettu sulatettua voita ja vähän sokeria,
Lisään vielä joukkoon vähän mantelirouhetta.
175 asteiseen uuniin n.1 tunniksi, että omenat pehmenevät.
Sitten syödään kuumana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa :)

Huomenna retroilu jatkuu.
 Teen retro-mokkapaloja, 
kun Artistikin tuli kotona käymään.
Minulla on aito 70-luvun ohje.
Porin Talouskoulusta aikanaan saatu!



Käsityöpuolella
on pari juttua valmistunut

 tämä....

 ....ja tämä....
ja vielä kolmaskin.

Näistä enemmän huomenna,
kun saan ne kuvattua päivänvalolla!

Käsitöistä puheenollen.
Arpajaispalkintojen voittajista
 puuttuu vielä
Eiskun ja mimon mamin osoitteet!
Mimon mami, kerroit lähettäneesi
s-postia. Se ei kuitenkaan ole tullut perille.
Lähetätkö uudelleen osoitteesi!




 Rattoisaa perjantai-iltaa!

 ♥

Marja

14 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja täällä jälleen.
    Tuota kauraryyniomenapaistosta
    teenkin huomenna.
    Kivat apuvälineet sinulla käytössä.

    Mukavaa loppuiltaa.

    VastaaPoista
  2. Onpa kivaa pintaa tuo punavalkoinen :-)
    Nam, jospa ensi kerralla kaupungista tullessani mahduttaisin viimein pakastimen pieneen autooni niin saisin minäkin marjoja keskellä talvea! Se on onnea se (terveisiä vaan Onnille ♥)

    VastaaPoista
  3. Ihania vadelmia! Minulla on myös tuota Nuutajärven Apila-sarjaa astioita. Löydin yhden tuollaisen maljan kirppariltakin lisää kokoelmiini tässä joku aikaa sitten. Meillä on myös laitettu vähän paremmin ruokaa viime aikoina ja huomenna olisi tarkoitus viedä petivaatteet ulos pakkaseen. Pölypunkeille kyytiä!

    VastaaPoista
  4. Olipas sinulla ihana kuorimavehje.
    En muistanutkaan tuota ihanaa ohjetta, täytyykin kokeilla!
    Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
  5. Lähetin osoitteeni uudelleen. Toivottavasti nyt onnistui!
    Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Mukavaa viikonloppua!

    Äiti aina teki tuollaista uuniomenasösseliä, se kaurakerros päällä oli parasta, nams!!!

    Kauniita kuvia blogissasi jälleen! <3

    Kannattaa kurkata blogini valokuvauskilpailu!!! ;)

    VastaaPoista
  7. Voi että ku herkun näköisiä vatelmia! kuin myös muita herkkuja! Tuollanen omenapora on kyllä tosi siisti! Äidilläni oon saanu testata tuollaista, kotonakin itsellä se ois kiva.

    VastaaPoista
  8. Herkullisia ohjeita ja kuvia, njam...
    Minua kiinnostaa Stevia-kasvi. Aion tilata sellaisen taimen lähiaikoina. Onko maku tosiaan paljon sokeria makeampaa ? Käytitkö sitä tuoreena vai kuivattuna vadelmamustikkarahkaan ?
    Kirpakkaa pakkasviikonlopun jatkoa !

    VastaaPoista
  9. Voi, että mitä kaikkea IHANAA!
    Rahkaa ja lankoja!
    Jes, enää 140 päivää juhannukseen!

    VastaaPoista
  10. Minä sulatin pakstimen ja se oli niin rentoa näillä keleillä! Sun yks neluejuttu näyttä tutlta, mullakin on sellainen menossa!

    VastaaPoista
  11. Hei sähköpostiisi olen laittanut osoitetietoni. Mikäli ei ole tullut s-posti sinulle perille, kerrothan, ettei jää ihanat sukat saamatta.

    VastaaPoista
  12. Aivan älyttömän kiva kapistus tuo omenakuorija ja minkälaista herkuttelutaidetta sillä saakaan aikaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥