perjantai 20. marraskuuta 2020

Taateli-kookospiirakka


Tämäkin ohje on peräisin äitini reseptivihosta vuosien takaa.
Sopii hyvin joulun makumaailmaan on taatusti makea kinuskisen kuorrutuksen ansiosta!




TAATELI-KOOKOSPIIRAKKA

vuoka n. 33x33 cm 


250 gr kuivattuja pehmeitä taateleita 
3 dl vettä
180 gr sokeria
150 gr voita
2 munaa
375 gr Anni Helenan kakkujauhoja
2 tl soodaa
2 tl vaniljauutetta


kuorrutus: 

100 gr voita 
150 gr fariinisokeria 
0,75 dl kuohukermaa 
70 gr kookoshiutaleita


Mittaa vesi ja taatelit kattilaan ja keitä tasaiseksi kunnes taatelit pehmenevät. 
Hienonna taatelit sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä. 
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen taateliseoksen kanssa. 


Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan 
ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 

Sulata tällä välin voi kuorrutusta varten kattilassa ja lisää muut aineet, anna kiehua muutama minuutti.

 
Ota piirakka uunista, levitä kuorrute ja paista piirakkaa vielä n. 5 minuuttia uunin ylimmällä tasolla. 


Leikkaa neliöiksi lämpimänä. 



Marja

3 kommenttia:

  1. Nam, tämä meni kokeiluun. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Oijoi...♥ Taatelikakun, toscapiirakan ja kookoksen suurena rakastajana tätä on aivan pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa herkulliselta. Pitää laitta muistiin ja kokeiluun. Kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥