sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kaunista ja hyvää

Parasta aikaa.
Kevätjuhlaa.

Kevät.
Juuri nyt.

Poissa mielestä iltapäivälehden lööppi:
Ensi viikolla tulee takatalvi.

Täydellisen hurmaava aurinkoinen viikonloppu.


En vaan voinut vastustaa.
Kevään ensimmäiset orvokit.


Pensaiden kevätleikkaus saatiin tehtyä lauantaina.

Lauantaina käytiin työkavereiden kanssa syömässä.
Naisporukassa.
Niin kivaa oli ja hyvää ruokaa.

Vähän perennapenkkien siistimistä.

Leppoisa sunnuntai-iltapäivä auringon lämmittämässä kasvarissa.


 
pavlovaa, vadelmasydämiä, vadelmasmoothieta, kuoharia


Melkein maistuu kesältä, pakastimesta syysvadelmat ja pensasmustikat.
Ei ihan sitä, mitä mansikkapavlova kesällä,
mutta melko täydellistä näin keväällä.



Viiru aloitti kesäkauden ja tuli mukaan kasvariin.
Syliin piti päästä istumaan.


Kasvarissa on niin kukkaisaa jo.
Yöksi laitan kukille hallaharson,
vaikka nämä kaikki kestävätkin jonkin verran pakkasta.
Eivät ole sitten nuupallaan aamuisin :)

 
 Runoilijan narsissit (Narcissus poeticus)

Téte a Téte´t,  perunanarsissit, taikinamarjapensaan oksat, tulput, helmililjat......




Se on tauti, 
maaliskuussa se iskee

kun posti tuo värikkään

hinnaston
tulppaanien maasta.
Tiedät että puutarha nukkuu
lumen alla, 
mutta mieli jo istuttaa niitä
kivenkoloihin, 
äkkiä tahtoisit ne kaikki. 
Järki tietää sen hulluudeksi,
mutta miten ihana hulluus:
kylvää vähät rahansa tuuleen, 
pellot kukkia täyteen. 


-Helena Anhava- 




Olen luvannut laittaa Pavlovan reseptin tänne blogiin.
Tätä reseptiä olen käyttänyt jo monta vuotta,
alkuperäinen resepti on muistaakseni ollut joskus Olivia-lehdessä


Pohja:
4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl hienoa sokeria
2 tl Maizenaa
1 tl  sitruunanmehua
Täyte:
1 tlk FloraVispiä
marjoja tai hedelmiä

1. Kuumenna uuni 125-asteiseksi.
2. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa löysäksi vaahdoksi.
3. Lisää puolet sokerista valkuaisten joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita Maizena lopun sokerin joukkoon. Lisää sokeri-Maizenaseos siivilän läpi valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. 
Lisää marenkivaahdon joukkoon lopuksi sitruunanmehu.
4. Nostele marenkivaahtoa leivinpaperille n. 28 cm suuruiseksi ympyräksi. Itse käytän nostelemiseen ja muotoilemiseen silikonista taikinalastaa. Muotoile taikina reunoilta korkeammaksi, että keskelle muodostuu tila täytteelle.
Kypsennä uunin alatasolla 1,5 tuntia.
Anna kypsän marengin rauhassa jäähtyä ja kovettua uunipellillä.
Nosta jäähtynyt marenkikakku tarjoilualustalle.
              Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljauutteella tai Limoncello-liköörillä.  
                                     Levitä kermavaahto pohjalle ja päälle marjat tai hedelmät.         
Onnistunut marenki on päältä rapeaa ja sisältä vähän sitkeää.

Pavlova on tosi helppo ja nopea valmistaa, ainostaan kypsennys vie jonkin verran aikaa.
Tärkeää on myös, että valkuaisen joukkoon ei pääse sekoittumaan keltuaista yhtään.
Vaahdosta täytyy tulla tosi kovaa ja kiiltävää,
yleiskone on vatkaamisessa riittävän voimakas.

Herkullista viikkoa!



Marja

21 kommenttia:

  1. Namskis ja ihanuus mitä juhlaa! Upeaa tunnelmaa ja ihana Viiru ♥ :)

    VastaaPoista
  2. Voi kauneutta, ihanuutta ja herkkuja! Kasvihuoneesi on niin kaunis, Sinulla on jo orvokkejakin...niiden tuoksu on niin ihana! ...ja Viiru-söpöläinen! Aurinko tosiaan helli ihanasti viikonloppuna! Upeat kuvat!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila; kiitos! Ekoja orvokkeja ei voi mitenkään vastustaa, vaikka toisaalta, kun niitä on muutaman viikon myynyt, niihin on jo ihan tympiintynyt!

      Poista
  3. En kestä tätä kevään ja kesän kaipuuta! ♥ On meilläkin päin muuten jo ihan keväistä, mutta omalla pihallamme ei ole vielä yhtään kevättä näkyvissä. Täytyy aina mennä omalta pihalta pois, että muistaa kevään olevan! :D
    Haaveilen jo siitä hetkestä, kun voi ostaa ensimmäiset orvokit ja istutella.. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marika; tulee se kevät, vaikka vähän hidasteleekin. Ihan pian jo pääsee orvokkikaupoille....

      Poista
  4. Tuo ihana resepti menee kokeiluun, tätä herkkua minäkin voisin syödä kun siinä ei ole vehnäjauhoja. Hienot kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelma; kannattaa kokeilla, tosi helppo ja herkullinen :)

      Poista
  5. Oi mitä kevätfiilis-kuvia! Ja ihana runo, en ollut tuota vielä koskaan kuullutkaan.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Oi että mitkä tarjoilut sinulla on taas ollut. Pavlova on niin ihanaa, mutta en ole tehnyt sitä kuin kesäisin tuoreista mansikoista ja sitä pitääkin syödä sitten vatsansa kipeäksi. Kevään ensimmäiset orvokit ovat niin kauniita ja tuntuu sinulle siellä olevan jo kovasti pääsiäiskukkia :) terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa; sitä kesäistä mansikkapavlovaa ei tosiaan mikään voita! Kasvari on hyvä paikka kevätkukillekin :)

      Poista
  7. Viikonloppu oli kyllä mahtava! Keväinen!

    VastaaPoista
  8. Kyllä se on selvästi kevät, kun täällä alkaa näitä herkku/kuoharikuvia vilahdella tämän tästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina; niin juuri, milloinkas tulette Sailan kanssa kasvariin maistelemaan kakkuja?

      Poista
  9. Sulla on kyllä yksi niitä kaikkein ihanimpia tunnelmia täällä blogissasi! Kasvihuoneessani varsinkin. Ja mitkä tarjoilut!

    VastaaPoista
  10. Kiitos pavlova ohjeesta! Tätä kokeilen heti. Taas niin ihania kuvia ja kirjoituksia. Ilo seurata! Hyvää kevättä! -Ride-

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥