maanantai 17. helmikuuta 2014

RAPORTTI

Ihan ensin haluan kiittää kaikkia ystävänpäivätoivotuksista
ja kaikista muistakin kommenteista, 
joita olette jättäneet tuonne vanhempiinkin postauksiin.

KIITOS ♥


Loppuviikolla ja viikonloppuna
en ehtinyt tänne blogiin vilkaistakaan.

Nyt, hyvin nukutun yön jälkeen, on univelat kuitattu
ja on raportin aika.

Ravintolapäivä
 on Suomesta toukokuussa 2011 alkanut ruokakarnevaali. 
Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa päiväksi 
ravintolan, kahvilan tai baarin haluamaansa paikkaan.
 Ravintolapäivää vietetään neljä kertaa vuodessa noin kolmen kuukauden välein.

Mekin päätimme kolmen ystäväni kanssa perustaa ravintolan.
Ravintolan nimeksi tuli Mummun Pilkkumi.
Teemana makumuistoja mummulasta,
eli mummulan sunnuntailounas.

Tammikuun alussa aloimme laatia ruokalistaa, 
 kokoonnuimme muutaman kerran hiomaan suunnitelmaa 
ja samalla teimme koeannoksia ja testailimme makuja.
Ruokalista saatiin valmiiksi
 ja saimme paikallisen ilmaisjakelulehden tekemään
puffin ravintolapäivästä, olimme siinä hyvin esillä.
Lisäksi investoimme yhteensä 32 euroa neljään pikkuilmoitukseen
paikallisissa lehdissä.

Lauantaina ja sunnuntaina teimme 12-tuntiset työpäivät.

Teimme kaikki ruoat itse ihan alusta alkaen,
lihat haettiin paikalliselta teurastamolta suoraan,
kalat kalastajalta ja juurekset torilta.

Lauantaina kuorittiin useampikin kilo perunoita ja muita juureksia......

karjalanpaistilihat ruskistettiin ennen uuniin laittoa

lihapullia tehtiin "riittävästi"

Tekemistä riitti kaikille niin paljon, että kuvien ottaminenkin unohtui......

 Salissa oli paikat 120 vieraalle
Laitoimme lattialle räsymatot ja jokaisella pöydällä oli erilainen pöytäliina.

Salin kulmassa oli kaksi keinutuolia, pöydällä vanha radio ja kliivia.
Kuvasta puuttuu vielä toinen keinutuoli ja se kliivia,
pöytien maljakoissa oli tulppaaneja.
Taustalla soi Olavi Virran ja Veikko Tuomen musiikkia.

Sunnuntaina yritin ehtiä räpsiä muutamia kuvia samalla, kun katoimme pöytää.......
Salin puolelta en enää sunnuntaina ottanut kuvia, en halunnut häiritä vieraita kuvaamisella.

  
 graavikalaa, savukalaa, munajuustoa
 kananmunia, silakkarullia, silliä, flatkutettuja kurkkuja

 savukalaa

 isoäidin salaattia ja munakastiketta
 silakkarullia

 flatkutettuja kurkkuja
 uunijuureksia

 makeaa makaronilaatikkoa

saaristolaisleipää

Asiakkaita meillä kävi n. 120.
Hyvin olimme osanneet ennakoida ruoan menekin. 
Mikään ei loppunut kesken.
Perunoita tuli kuorittua ja keitettyä varmaan puolet liikaa,
samoin lihapullia tehtiin runsaasti.
Ylijääneet lihapullat jaettiin meidän kesken 
ja nyt on jokaisella hyvä lihapullavarasto pakastimessa :)
Kaikkea muuta oli juuri sopiva määrä.

Jälkiruokana meillä oli mansikka-vadelmakiisseliä, tyrnikiisseliä ja appelsiiniriisiä.
Kahvin kanssa oli Euranrinkilä.

 vanhemmassa postauksessa on koko ruokalista näkyvillä.


Asiakkaat tykkäsivät ruoasta, kehuivat kovin 
ja toivoivat pääsevänsä Mummun Pilkkumiin syömään seuraavanakin ravintolapäivänä.

Tämä oli niin kiva kokemus, 
vaikka siinä kova työ olikin ja unta ei tarvinnut kauaa sunnuntai-illalla odotella, 
että Mummun Pilkkumi varmasti taas joku kerta avaa ovensa.

Seuraavaksi keskityn kaikkeen keväiseen;
kylvöpuuhiin, itäneiden pikkutaimien koulimiseen
ja uusien siementen kylvämiseen, kunhan kuun asento taas on sopiva.

Laivaliput ja hotellit on jo varattu Nordiska Trädgårdar- messureissua varten....

Huomiseksi on ennustettu auringonpaistettakin! 


Marja

32 kommenttia:

  1. No johan on herkkua kerrakseen! Voi, kun pääsisi tuommoisen herkkupöydän ääreen!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut hienosta onnistumisesta. Olisipa päässyt mukaan. :-)

    VastaaPoista
  3. Teillä oli varmasti onnistunut ravintolapäivä. Ihanat ruokakuvat ja niistä näkee myös sen tason millä olette ruokia valmistaneet. Ihanat silakkarullat, makea makaronilaatikko, uunijuurekset ym, ym.ym.
    Minä mainostin siskolleni tätä tapahtumaa, harmi juttu heillä oli viikonlopun matka. Minä olen täällä maalla niin kaukana, että en voinut lähteä.
    Olen todella iloinen puolestanne ja juuri tällaisesta perinteisestä ruokalistasta, siis selkeät kotimaiset pitoruoat.
    Minun on nyt nälkä...........

    VastaaPoista
  4. Kylläpä näyttää hyvältä ja olitte miettineet kokonaisuuden keinustooleja ja muuta rekvisiittaa myöten, ihan huikeaa! Hienoa kuulla, että ravintolapäivänne oli menestys :) Minä päivänä/päivinä menette messuille? Me ollaan lauantaipäivä siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina; no pitäähän mummulassa keinustoolit olla ;)
      Mies pitää sen viikon talvilomaa; mennään ke päivälaivalla Tukholmaan ja ollaan Ruotsissa to ja pe. Lauantaina tullaan päivälaivalla takas. En ole vielä päättänyt kumpana päivänä mennään messuille. Mut lauantaina ollaan kuitenkin jo laivassa kotimatkalla...

      Poista
  5. Varmasti töitä on asian tiimoilta riittänyt. Aivan upean näköiset tarjoilut saitte aikaan ja kaikki muutenkin kivasti suunniteltu. Hienoa että kävijöitä oli noin runsaasti.
    Ihanat nuo Arabian kannut tuossa alimmaisessa kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kruunu Vuokko; kyllä, keitiössä tuli vietettyä muutama tunti :)
      Oli tosiaan mkavaa, että vieraita riitti ja ruoka kelpasi!
      Mummulan kannuja :)

      Poista
  6. Hienon päivän olette toteuttaneet. Näitte paljon vaivaa, joten ei ihme, että takki on tyhjä. Toisaalta reppuun jäi hieno kokemus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marianne N; näin on ja niin kivaa oli, että joskus taas otetaan uusiksi :)

      Poista
  7. Aivan mahtavaa! Pitääpä tällätä itsensä Raumalle jonain Mummun Pilkkumin ravintolapäivänä. Herkkuja on kyllä niin monta sorttia, että ainakin minulle vähempikin riittäisi. Ravintolasalainne on muuten tuttu jo vuosikymmenten takaa. Kesällä -80 siellä pidettiin silloisen työpaikkani KOP:n kesäjuhlat. Muistan kerrankin vuoden niin tarkkaan, koska olin pankissa vain 1,5 vuotta ja esikoiseni syntyi vasta -81.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teresa Maria; joskus taas sopivana ajankohtana pistetään ravintola pystyyn :)
      Monet juhlat on tuolla kyllä ehditty järjestää, talo on ollut pystyssä jo 55 vuotta!

      Poista
  8. Aivan mahtava ponnistus. Saitte paljon onnistumisen iloa ja kiitosta. Ihailuni sinne.

    VastaaPoista
  9. Huhh huhh sentään! Olipa repäisy. Mistä noita energy-pillereitä oikein saa?? Uskomattomia mimmejä. Entäs tarjottavat sitten... nammmmm kalaa ja muita herkkuja. Makea makaronilaatikko? Hmmmm
    Mahtoi olla hyvää.
    Koita nyt rauhoittua hiukkasen.
    Ihania aurinkoisia päiviä sinne ja terkkuja.
    Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa; Ihan ilman doupinkia selvittiin ;)
      Tuo vanhanajan makaronilaatikko tehdään ilman jauhelihaa ja sipulia. Ihan vaan munamaitoa ja makaronia, maustetaan suolalla ja sokerilla niin, että maistuu pikkasen makealta. Ihan hyvää, vaikkei heti uskoisi!
      Olen jo ihan rauhallinen ;DD
      Mukavaa kevättä ja aurinkoa Pajupirttiinkin!

      Poista
  10. Harvinaisen tyylikkäästi toteutettu ravintolapäivä!!! Mahtavat herkut viimeisen päälle hienosti katettuna. Eipä ihme, jos ruokailijat tykkäsivät ja toivovat tapahtumalle jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. between; mahdollisimman perinteistä yritettin saada aikaiseksi. Kiva kun asiakkaat tykkäsivät :)

      Poista
  11. Upeaa, kertakaikkiaan! Otan mallia!

    VastaaPoista
  12. Voi että, katsoin himoiten jo aiemmin menua ja nyt nämä kuvat, oih-oih!
    Ihanaa kun menet Tukholmaan, odotan sieltäkin raporttia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pirkko; sellaista ruokaa pyrittiin tekemään, mitä itsekin syötäisiin :)
      Jep, raporteilta ei voi välttyä tuonkaan reissun osalta!

      Poista
  13. No voi jösees, mikä pöytä <3 Ihanan näköisiä herkkuja olette tehneet, ja valtavan vaivan nähneet. Mukavaa, että postauksestasi välittyy työläydestä huolimatta tekemisen ilo ja kokemisen riemu. Onnittelut mahtavasta suorituksesta!

    VastaaPoista
  14. Melkoisia herkkuja olitte loihtineet! Tuli kyllä vesi kielelle näistä kuvista!
    Varmasti oli kiva tapahtuma.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥